خبرگزاری کار ایران

حجازی خبر داد؛

پیگیری شهرداری، برای ثبت آیین سنتی کَرب زَنی در قائم شهر

پیگیری شهرداری، برای ثبت آیین سنتی کَرب زَنی در قائم شهر
کد خبر : ۲۳۴۰۳۵

سنت کَرب زنی برگرفته از واقعه عصر عاشورا است و بیانگر ندامت و توبه کسانی است که از همراهی با امام حسین(ع) و یاران باوفایش جا ماندند و برای جبران قصور خود به نگهبانی از قتلگاه امام و یارانش پرداختند.

سرپرست شهرداری قائم شهر گفت: خاستگاه مراسم آیینی کَرب زنی، روستای میانرود قائم شهر می باشد و پیگیر هستیم تا این سنت عاشورایی را به نام قائم شهر ثبت نماییم.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قائم شهر، سید علی حجازی در حاشیه مراسم کَرب زنی و افتتاح مسجد میانرود قائم شهر، با بیان اینکه برای شناساندن و پاسداشت فرهنگ عاشورایی هرکاری انجام دهیم باز هم ناچیز است، اظهار داشت: به فراخور زمان سعی می کنیم از برنامه دیگر فرهنگی در شهر استفاده نماییم.

وی افزود: برای اشاعه فرهنگ عاشورایی به نسلهای آینده، باید از امروز دست بکار شد و جوانان و فرزندان خود را با این فرهنگ ناب آشنا کنیم تا با تمام شدن عمر این نسل، سنتها تمام نشود و سینه به سینه به نسل های آینده منتقل شود.

حجازی یادآور شد: زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورایی و وقایع کربلا، وظیفه تک تک شیعیان است و امام حسین(ع) مظهر آزادی، آزادگی و سرمشق ما شیعیان می باشد.

در ادامه، یکی از احیا کنندگان موسیقی و نواهای مازندرانی به تاریخچه آیین کَرب زنی اشاره کرد و گفت: این آیین قدمت ۵۰ ساله دارد که از ۴۶ سال پیش اجرای آن متوقف شد که با حمایت جوانان و ریش سفیدان روستای میانرود دوباره احیاء گردید.

ابوالحسن خشرو اظهار داشت: سنت کَرب زنی برگرفته از واقعه عصر عاشورا است و بیانگر ندامت و توبه کسانی است که از همراهی با امام حسین(ع) و یاران باوفایش جا ماندند و برای جبران قصور خود به نگهبانی از قتلگاه امام و یارانش پرداختند.

وی، افزود: این افراد با فرارسیدن تاریکی هوا و ترس از حمله حیوانات به پیکرهای مطهر شدای کربلا، سنگهایی را برداشتند و بهم زدند تا با سر و صدای ایجاد شده، حیوانات را از محل دور نمایند.

خوشرو، این سنگ ها را نماد اعتراض به حکومت یزید و یزیدیان برشمرد و گفت: آیین کرب زنی از اولین حرکات شیعی محسوب می شود.

لازم به توضیح است: کَرب، قطعه چوبی است تراشیده شده، به اندازه‌هایی که در کف دست جا می‌شود و سطح بیرونی آن صاف است. در پشت آن بندی قرار دارد که به پشت دست می‌افتد، کرپ، در کف دست قرار می‌گیرد و انگشتان بر گرد آن حفاظ می‌شوند. یک جفت کرپ را در دست می‌گیرند و به آهنگ نوحه‌ای که خوانده می‌شود، آنها را بر هم می‌کوبند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز