دکتر فرهمندپور مشاور امور خانواده و زنان وزیر کشور:
افزایش سن ازدواج نگران کننده است / میانگین سن اعتیاد در زنان به ۲۷ سال رسیده است
نوع بزهکاری زنان و تفاوت آنها با برهکاری مردان هم از آسیب هایی است که کانون خانواده را تهدید می کند.
مشاور امور خانواده و زنان وزیر کشور گفت: کانون خانواده در کشورمان در معرض خطر و آسیب های جدی اجتماعی قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، فهمیه فرهمند پور در جلسه شورای اداری مازندران از اعتیاد بانوان به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی کانون خانواده نام برد و افزود: هم اکنون ۹ تا ۱۰ درصد معتادان کشور زن هستند.
وی ادامه داد: هرچند اعتیاد مردان نیز در نوع خود اثرات سویی دارد، ولی با توجه به نقش بانوان به عنوان همسر و مادر در خانواده، اعتیاد آنان بسیار تاثیرات نامطلوبی را برای اجتماع خواهد داشت.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور از کاهش سن اعتیاد و تغییر الگوی اعتیاد بانوان هم به عنوان دیگر آسیب کانون خانواده نام برد و اظهار داشت: میانگین سن اعتیاد در زنان به ۲۷ سال رسیده است و الگوی مصرف مواد هم در زنان از سنتی به صنعتی سوق پیدا کرده است.
وی بزهکاری را از تبعات اعتیاد برشمرد و افزود: نوع بزهکاری زنان و تفاوت آنها با برهکاری مردان هم از آسیب هایی است که کانون خانواده را تهدید می کند.
فرهمند پور گفت: در حالی که اعتیاد افراد مجرد در همه جای جهان رواج دارد، ولی در ایران ما شاهد افزایش اعتیاد افراد متاهل نسبت به جوانان هستیم.
وی علت افزایش میزان اعتیاد در زنان و مردان متاهل و همچنین کاهش سن اعتیاد را مختل شدن کارکردهای خانواده دانست.
فرهمندپور از تغییر الگوی مهاجرت در کشور از مردان به زنان به عنوان دیگر آسیب اجتماعی اثرگذار بر خانواده نام برد و گفت: رشد زندگی مجردی دختران و زنان در شهرهای بزرگ کشور هم آسیب دیگری است که بسیار نگران کننده است.
وی از کاهش نرخ ازدواج و افزایش آمار طلاق هم به عنوان دیگر آسیب کانون خانواده یاد و تصریح کرد: افزایش سن ازدواج دختران و پسران جامعه ما، بشدت نگران کننده است.
مشاور وزیر کشور گفت: بسیاری از مسائلی که زنان و خانواده با آن مواجه هستند به خاطر بی توجهی به بعضی از حوزه ها و غفلت از آنها مانند آموزش مهارت های زندگی برای تحکیم خانواده ها است که تنها کم تر از هشت درصد مردان در این دوره ها شرکت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه نهاد خانواده متشکل از زن و مرد است، افزود: می بایست این آموزش ها برای کاهش ناسازگاری ها و چشم پوشی از خطاهای زندگی توسط هر دو شریک زندگی فراگرفته شود.
فرهمندپور همچنین به تاکیدات مکرر مبنی بر رعایت حجاب و عفاف در زنان جامعه اشاره کرد و گفت: در حالی این مقوله ها برای زنان مطرح می شود که هیچگاه نسبب به رعایت غیرت و پاک چشمی به پسران جامعه تذکر داده نشده و آموزشی برای آنان ارائه نمی شود.
وی افزود: وقتی پسرهای جامعه ما که غالبا بی بهره از آموزش های لازم برای ازدواج و انتخاب همسر هستند، انتخاب دختران بد پوشش را مد نظر قرار می دهند، دختران نیز از این خواسته تبعیت می کنند.