رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران در گفتگو با ایلنا:
قراردادهای موقت کار، نفی کرامت و ارزش بالای کارگران است
توصیه ما به دولتمردان این است؛ به جای اینکه سازمان تامین اجتماعی را از دست کارگران بگیرید، بهتر است سیستم نظارتی خود را بالا ببرید، چراکه تامین اجتماعی حق الناس بوده و خون بهای شهیدان است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران گفت: مجمع نمایندگان کارگران مازندران فعالیت رسمی خود را در سال۱۳۸۸ با هدف دفاع از حقوق جامعه کارگری آغاز نموده است.
سید علی اکبر علوینژاد در گفتگو با ایلنا در ساری، با بیان اینکه این مجمع یک تشکل صنفی، غیر انتفاعی و غیرسیاسی بوده ومیبایستی بودجه مورد نیاز خودرا ازطریق عضو گیری و دریافت حق عضویت از کارگران تامین نماید گفت: این تشکل برای دست یابی به اهداف خود با موانع جدی روبرو است که مهمترین آن کمبود منابع مالی است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران تصریح کرد: علیرغم این مشکلات توانستهایم با بضاعت خویش در جهت اجراء اهداف پیش رو گامهایی برداریم.
علوینژاد افزود: ترکیب این مجمع از ۱۱ نفر در عالب هیئت مدیره و ۲ بازرس میباشد که با رای ۷۰۰ عضو بعنوان نماینده مجمع کارگران شناخته میشوند.
این فعال جامعه کارگری اظهارکرد: امروز شرایط اقتصادی کشور بگونه ایی رقم خورده است که همه ما هم کارفرما و هم کارگر درد مشترک داریم و بسیاری از فاکتورهای عدالت اجتماعی شامل این دو قشر نمیگردد.
وی افزود: این نگاه واقع بینانه وجود دارد که با نرخ بالای تورم در واقع دریافتی مزد کارگران، تامین خرج مایحتاج زندگیشان را نمیکند و دخل و خرج زندگی کارگران هم خوانی ندارد اما از طرف دیگر موضوعی که مدنظر قرار میگیرد این است که کارفرما باید برای دریافت یا بدست آوردن این پول اولیه که در واقع دستمزد کارگران نیز است باید بتواند این سرمایه را کسب کند و این یک مدار بسته خواهد بود که در ان زمان برای فروش کالا یا خدمات، کارفرما باید هزینهای بالاتری را تحمیل کند تا از ان طرف بتواند تامین هزینه مربوطه را متقبل شود.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران اضافه نمود: از طرف دیگر هم پرداختها خودش مسئله خاص به خودش را به دنبال خواهد داشت. اما در مجموع اگر بخواهیم پاسخی برای این سوال داشته باشیم که آیا دستمزد تعیین شده از طرف دولت پاسخگویی نیاز و هزینههای روزمره یک زندگی کارگری را خواهد داشت باید گفت خیر به هیچ عنوان نمیتوان این دستمزد را قابل قبول دانست.
علوینژاد با هشدار نسبت به اثرات پایین بودن حقوق و دستمزد در ایران، میگوید: پایین بودن دستمزد موجب کاهش قدرت خرید و انگیزه کار میشود در نتیجه کیفیت کالا تنزل مییابد و به همان نسبت متقاضی برای خرید و مصرف آن در بازار کم میشود.
وی میافزاید: دستمزد کارگر در تولید در برابر هزینههای آب و برق و عوارض و مالیاتی که کارفرما در قبال تولید میپردازد به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران تصریح کرد: در چنین شرایط اقتصادی و تورم بالای موجود نمیتوان با ۶۰۸ هزار تومان امرار و معاش کرد، آیا خود مسئولان میتوانند با این میزان حداقل حقوق گذران زندگی داشته باشند. این در حالی است که برخی از کارگران زن حتی حداقل حقوق را هم دریافت نمیکنند.
وی افزود: توصیه ما به دولتمردان این است؛ به جای اینکه سازمان تامین اجتماعی را از دست کارگران بگیرید، بهتر است سیستم نظارتی خود را بالا ببرید، چراکه تامین اجتماعی حق الناس بوده و خون بهای شهیدان است.
به اعتقاد علوینژاد کارگر در قبال کاری که انجام میدهد ایجاد تولید کرده است بنابراین دستمزدش سربار نیست و کارفرما نباید از افزایش دستمزد نیروی کار خود برنجد چون همانطور که یک کارگر بیکار بدون سرمایه دارای کار نیست کارفرما هم بدون نیروی کار سرمایهاش قابل تولید و بهرهوری نیست.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران در ادامه با تبیین برخی از مشکلات و دغدغههای قشر کارگری استان گفت: قراردادهای موقت کار که امنیت شغلی کارگران را هدف گرفته دقیقا نفی کرامت و ارزش بالای کارگران است و امروز اجحاف بزرگی در حق کارگران شرکتهای پیمانکاری و خدمات نیروی انسانی میشود.