خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن غذایی مازندران:

سبد مصرفی غذای ایرانیان در حال کاهش است

سبد مصرفی غذای ایرانیان در حال کاهش است
کد خبر : ۱۷۵۸۵۳

کاهش تولیدات کارخانجات صنایع غذایی و افزایش حدود هفت برابری صادرات در سال‌های اخیر بیانگر افت سبد مصرفی غذایی ایرانیان است.

رئیس انجمن غذایی مازندران گفت: سبد مصرفی غذای ایرانیان در حال کاهش است.

به گزارش ایلنا از ساری، معدن و تجارت و انجمن‌های وابسته، اسماعیل خاتمی مقدم در همایش رونمایی از بانک اطلاعات صنعت غذای مازندران گفت: از مجموع ۴۵۰ کارخانه دارای پروانه بهره‌برداری از دو سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران تنها حدود ۲۰۰ واحد با ظرفیت حدود ۴۵ درصد در هفت گروه کالایی لبنیات، فراورده‌های گوشتی و کشتارگاه طیور، نوشیدنی، آرد و فراورده‌های آردی، کنسرو غیر گوشتی، روغن و بسته‌بندی درحال فعالیت هستند. خاتمی مقدم اعلام کرد: این بانک اطلاعاتی راهنمای خوبی برای ارزیابی‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و واکاوی‌ها فراهم کرده است.

خاتمی مقدم کاهش تولیدات کارخانجات صنایع غذایی و افزایش حدود هفت برابری صادرات در سال‌های اخیر را بیانگر افت سبد مصرفی غذایی ایرانیان و کاهش مصرف مواد غذایی درسطح استان و کشور برشمرد که زنگ خطری جدی است.

وی چالش‌های خاص صنایع غذایی مازندران را محدودیت دسترسی به مواد اولیه اصلی و با کیفیت برتر در داخل استان، افت کیفی تولیدات، طرح انتزاع و مشکلات قابل پیش‌بینی آن، ناهماهنگی و بخشی‌نگری در سازمان‌های ذیربط، رواج تولید و مصرف تولیدات سنتی و زیرپله‌ای، تکنولوژی ضعیف و کوچک و محلی، عقب‌ماندگی‌ها و ناکارآمدی کشاورزی و دامپروری استان عنوان کرد.

رئیس انجمن غذایی مازندران مزیت‌های نسبی استان در بخش‌های صنایع غذایی را جمعیت متراکم ۳ میلیون نفری، نزدیکی به بازار تهران، جاذبه گردشگری، نزدیکی به بنادر و کشورهای شمالی دریای خزر، وجود نیروی کار ارزان و متخصص، اقلیم مناسب و در نهایت وجود تشکل‌های مختلف در حوزه غذائی و کشاورزی برشمرد.

خاتمی‌مقدم برای اصلاح وضع موجود و توسعه و رونق صنایع غذایی و کشاورزی استان پیشنهاداتی از جمله رتبه‌بندی و طبقه‌بندی صنایع غذایی، بروز و هماهنگ کردن بانک اطلاعاتی، شناسایی و برخورد مناسب با محصولات بی‌کیفیت و وارداتی، هدایت و تقویت کنترل کیفی فرایند به مواد اولیه به جای محصول نهایی، تعامل و تقویت نگاه فرایندگرا بین دستگاه‌های اجرائی و نظارتی و ایجاد بانک پویای اطلاعاتی بازار و تجمیع تشکل‌های غذایی استان در قالب یک کانون یا مجمع را مطرح کرد.

نماینده و عضو هیئت مدیره انجمن و دبیر انجمن کشتارگاه‌های مازندران نیز با اشاره به اینکه ۴۰ درصد کشتارگاه‌های استان تعطیل شدند گفت: تنها هشت کشتارگاه فعال هستند.

محمد کاوه گفت: مشخص نیست سازمان جهاد کشاورزی با تفویض اختیارات و انتزاع و وضعیت کنونی چه برنامه‌هایی را می‌خواهد پیاده‌سازی کند.

وی ادامه داد: هرچند مقرر شد وزارتخانه جهاد کشاورزی حمایت‌های لازم را از صنایع تبدیلی و تکمیلی انجام دهد.

کاوه اجلاس گردشگری سلامت اکو که ۲۷ الی ۲۹ مرداد ماه در مازندران برگزار می‌شود را فرصت مناسبی برای ارائه برنامه‌های صادراتی و سرمایه‌گذاری صنعت غذای استان اعلام کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز