کارشناس ارشد بیماریهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
فعالیت های پیشگیرانه نیازمند کاری گروهی است
فعالیت های پیشگیرانه برای بروز بیماریهای منقله از آب و غذای آلوده کاری گروهی است لذا با تبادل نظر و استفاده از سایر بخشها می توانیم مانع بروز این نوع بیماریها شویم.
کارشناس ارشد بیماریهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: فعالیتهای پیشگیرانه برای بروز بیماریهای منقله از آب و غذای آلوده کاری گروهی است لذا با تبادل نظر و استفاده از سایر بخشها میتوانیم مانع بروز این نوع بیماریها شویم.
به گزارش ایلنا از ساری، نوشین عقیلی، در سمینار آموزشی یک روزه بیماریهای منتقله از آب و غذا که در ساری برگزار شد، تیفوئید یا حصبه را نوعی بیماری عفونی منتقله از طریق آب و غذای آلوده، دانست و افزود: این بیماری در اثر باکتری سالمونلا تیفی ایجاد میشود.
وی، شایع ترین علامت بیماری حصبه را تب مداوم و بهترین راه تشخیص آن را کشت خون عنوان کرد.
کارشناس ارشد بیماریهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، افزود: این بیماری واگیردار بوده معمولاً با تب بالا، اسهال، بیاشتهایی و سردرد بروز میکند.
عقیلی، با اشاره به اینکه این بیماری بیشتردرمناطق روستایی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: نداشتن آب آشامیدنی بهداشتی، آبهای جاری فاضلابها در معابر عمومی و نبود سرویسهای بهداشتی در بروز این بیماری موثر است.
وی، با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ تا ۶۰۰ مورد تیفوئید در کشور مشاهده میشود، افزود: شیراز، کردستان، اهواز و همدان، چارمحال و بختیاری و بیرجند بیشترین موارد ابتلا به تیفوئید را در سالهای گذشته داشتهاند.
کارشناس ارشد بیماریهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با بیان اینکه این بیماری تمامی گروههای سنی را شامل میشود، افزود: بیشترین موارد ابتلا به تیفوئید در کودکان کمتر از ۵ سال بوده است.