رئیس جمهور:
مدیریت کارآمد مهمترین عنصر پیشرفت جامعه است
منطقه آزاد نباید به منطقه واردات تبدیل شود
رئیس جمهور با بیان اینکه من برای کار کارشناسی و مدیریتی و داشتن نیروی انسانی کارآمد اهمیت قائلم، اما مهمترین عنصر، مدیریت کارآمد است، گفت: بالاترین رقم و درصد در موفقیت اهداف و پیشرفت کارها مدیرکارآمد است.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه شب در جلسه شورای اداری مازندران در ساری گفت: منطق انقلاب و انقلابی بودن و انقلابی عمل کردن این است که ما میتوانیم و میتواند به دست ما اتفاقات بزرگی بیفتد.
وی افزود: در حوزه کاریمان با نگاه «ما میتوانیم» باید تحول ایجاد کنیم. رهبر معظم انقلاب ابتدای سال همه ما را به این دعوت کرد که وضع موجود را ترسیم کنیم و تلاشمان این باشد که فاصله بین موجود و مطلوب را کمتر کنیم و ظرفیتهای مغفولمانده احیا شود.
رئیس جمهور گفت: وقتی در شرکت چوب و کاغذ تولید از چهار هزار تن به ۴۵ هزار تن افزایش مییابد یعنی میتوان کار کرد. روزی به کارخانه نساجی رفته بودم وضعیت اسفناک این واحد تولیدی را دیدم. نساجی از صنایع برجسته مازندران است و تیم فوتبالش هم شاخص است. وضعیت مناسبی نداشت اما امروز میبینیم که گامهای خوبی برای ارتقای شرکت برداشته شده و وضعیت مناسبی پیدا کرده است.
حجتالاسلام رئیسی افرود: مشخص است که میتوانیم و احیای ۳۹۵ واحد تولیدی راکد مازندران ثابت میکند که انجام هر کاری امکانپذیر است.
وی ادامه داد: در روستای خرماکلا جلوه مشارکت مردمی را میتوان دید. کاری را در این روستا دیدیم که توسط خود روستاییان و عناصر فعال روستا اتفاق افتاده است، این یک جلوه از شعار ما میتوانیم است. تولید صادراتی ارزشمند با ایجاد اشتغال و ارزش افزوده دارند.
حجت الاسلام رئیسی به دست شما مردم اتفاقات بزرگی میتواند رقم بخورد. در درجه نخست هم با همت مردم این نتایج حاصل میشود.
وی با بیان اینکه برخی از مردم درباره دریافت مجوزها گلایه دارند، ادامه داد: گاهی فرآیند صدور مجوزها آنقدر طولانی میشود که کار گره میخورد. ساختار اداری ما مبتلا به این مشکل است. بروکراسی و دموکراسی با هم متولد شدند اما آنها که دم از دموکراسی میزنند هم نالهشان از بروکراسی بلند است.
رئیس جمهور افزود: کارشناسی علم پنهان است. نمیتوان به این موضوع اکتفا کرد و باعث متوقف ماندن فعالیتها شد. بسیاری از مردم آماده کار هستند اما چرا سازمانهای اداری برای صدور مجوز مردم را معطل نگه میدارند؟ بعضی از سرمایهگذاران و کارآفرینان آمادگی دارند سرمایه را بیاورند و فقط لازم است مانع را از پیش روی آنان برداریم.
وی گفت: محیط زیست نمیتواند در جایی که یک صنعت میخواهد رشد کند راهکار پیدا کند. در جلسه شورای عالی محیط زیست هم اخیرا عنوان کردم کجای دنیا دریا ندارد؟ همه جای دنیا محیطهایی دارند که گونههای گیاهی و جانوریاش حفظ شود. کسی منکر حفاظت از گونههای گیاهی و جانوری نیست اما حتما راهکاری وجود دارد که هم گونههای گیاهی و جانوری ما حفظ شود و هم صنعت متوقف نشود.
رئیس جمهور افزود: کشور باید توسعهیافته و پیشرفته باشد و زمینه برای تولید ایجاد شود تا به اشتغالزایی برسیم. به محیط زیست احترام میگذاریم و میگوییم توسعه فرع بر محیط زیست است اما مدیر کسی است که راهکار درست پیدا کند وگرنه جواب منفی دادن راحتترین کار است.
وی ادامه داد: در کارخانه چوب و کاغذ اعلام کردم که این کاغذ تولید شده فقط اشتغال ایجاد نکرد بلکه در پیوست خود هزاران اشتغال ایجاد کرده است. همین کاغذ اگر تولید نشود تعداد زیادی اشتغال و کسب و کار متوقف میشود لذا تاکید دارم مدیران به دنبال راهکار باشند.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش دولت برای ساخت مسکن، گفت: زمانی که دولت ما فعالیت خود را آغاز کرد ۲۴۰ هزار تعهد برای مسکن مهر وجود داشت. مردم بسیاری از هزینهها را زدند و سهم را واریز کردند. دولت قبل هم پول را صرف مصارف بدی نکرد. نیازهایی در بخشهای دیگر وجود داشت اما مردم دولت را میشناسند و نمیگویند رئیسجمهور کیست. باید پاسخ مردم را میدادیم. نمیشد که بگوییم نمیتوانیم و به دولت ما ربطی ندارد. خوشبختانه ۱۴۰ هزارمسکن تحویل داده شد و این روند ادامه دارد. درست است که پیشینان کردند ولی ما متعهدیم که مسائل را حل کنیم.
وی بیان کرد: قانون اقتصاد مقاومتی، قانون رفع موانع تولید، قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای نوین را در کشور داریم. این قوانین باید اجرا شود. جاهایی هم هست که باید قانون وضع شود اما همین قوانین باید اجرا شود.
رئیس جمهور ادامه داد: با نگاه حل مشکل به مساله نگاه کنید نه اینکه بگویید به تهران نامه نوشتیم و منتظریم تا تهران پاسخ دهد. من هم در شهرستان کار کردم و هم در مرکز. مدیران در استانها اختیارات زیادی دارند. من برای کار کارشناسی و مدیریتی و داشتن نیروی انسانی کارآمد اهمیت قائلم اما مهمترین عنصر، مدیریت کارآمد است.
وی افزود: جاهایی داشتیم که بودجه بود و کار پیش نرفت و جاهایی هم داشتیم که بودجه نبود و با تغییر مدیر کار پیش رفت. بالاترین رقم و درصد در موفقیت اهداف و پیشرفت کارها مدیرکارآمد است.
رئیسی به صنایع دستی و صنایع خرد استان اشاره کرد و بر ایجاد بازار فروش برای صنایع دستی زنان مازندرانی تاکید کرد.
وی افزود: صنایع تبدیلی در مازندران ضعیف است در صورت راهاندازی میتواند تولید و اشتغال افزایش را دهد.
رئیسی ادامه داد: نسبت استان مازندران با اقتصاد دریامحور، اقتصاد دانش بنیان به دستان توانمند مدیران وابسته است که میتواند اشتغال ایجاد کند.
وی کود شیمیایی را مهمترین نیاز کشاورزان دانست و راهاندازی کارخانه تولید شیمایی در مازندران را از ضروریات دانست و از استاندار مازندران خواست نسبت به تحقق این مهم توجه ویژه داشته باشد.
حجتالاسلام رئیسی با تاکید بر توسعه گردشگری این را همگفت: مسئله فرهنگ و هویت در شمال بسیار مهم است؛ گردشگری باید توسعه پیدا کند اما هویت اینجا باید حفظ شود چون هویت سرمایه استان است نباید به خطر افتند و اینمهم در گرو تلاش همگان است.
وی مدیریت پسماند را مهم دانست و ادامه داد: در بازدید نیروگاه زباله سوز در سفر اول انتظار داشتم این نیروگاه راهاندازی شود اما نشد آقای استاندار زمان مشخص کند چنانچه در زمان مقرر کار انجام نشد خلع ید کند.
رئیس جمهور افزود: افزایش بهرهوری بسیار مهم است و میتواند در رشد تولید و کاهش بیکاری تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: اقتصاد روستا را فعال و شرایط کشاورزی را تسهیل کرده و خرید محصول را برای کشاورز تضمین کنیم.
حجتالاسلام رئیسی مهمترین شرط موفقیت را مدیریت کارآمد دانست و افزود: بالاترین درصد برای مدیر کارآمد است.
وی افزود: بازار مرکبات هم یکی از مسائل مهم مازندران است. بازار خارجی خوبی در اطراف ما وجود دارد. باید برای بازار تولید باغهای این استان برنامه داشته باشیم. تردید ندارم مردم این استان که از آنها شناخت دارم پای برنامهای دولت و کمک به اجرای کارها هستند.
حجتالاسلام رئیسی گفت: در مورد سواحل باید برنامهریزی شود تا از این ظرفیت به شکل مناسب استفاده شود. آزادسازی نباید رهاسازی باشد. بلکه باید آبادسازی اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: موضوع ارز ترجیحی باید از سوی معاون اجرایی دنبال شود. مساله برنج استان برای ما بسیار مهم است. کشاورز باید بداند بازار دارد.
رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد از آنجا که مصوب مجلس است و باید اجرا شود نباید به تاخیر بیفتد. البته مراقبت کنید که منطقه آزاد تبدیل به منطقه واردات نشود، باید منطقه تولید شود. منطقه آزاد باید مرکز تولید کشور باشد که تولیدکننده راحتتر تولید کند. واردات بیرویه خنجر به پشت تولید کشور است.