استاندار مازندران در همایش بانوان فرهیخته مازندران مطرح کرد؛
بانوان فقط ۸ درصد مناصب مدیریتی کشور را در اختیار دارند
علی رغم تلاش های انجام گرفته، بانوان فقط ۸ درصد مناصب مدیریتی کشور را در اختیار دارند. / امروزه جایگاه زن در مبحثتوسعه بعنوان بحثی اساسی مطرح می باشد.
ایلنا: استاندار مازندران در همایش بزرگ زنان نخبه مازندران گفت: به منظور بالابردن نرخ مشارکت زنان جامعه و ارتقا شانس آنها برای دستیابی به موفقیت های شغلی بهتر، در ابتدا باید برای حذف موانع گام برداشت.
به گزارش " ایلنا " از ساری، " ربیع فلاح جلودار "، در همایش تجلیل از زنان نخبه استان، ضمن تقدیر و تشکر از تمامی زنان افتخار آفرین مازندران بویژه مادران بزرگوار شهدای والامقام، گفت: به یقین، الگوی زن امروز جامعه مان، ریشه در مکتب راستین نبوی(ص) و علوی(ع) دارد و والاترین زن مسلمان در همه ی اعصار، حضرت فاطمه(س) است، که تا همیشه تاریخ، راهبر دختران و زنان جامعه ی ماست.
وی با اشاره به جایگاه زن در توسعه، اظهار داشت: زنان نیمی از جمعیت انسانی جامعه را تشکیل می دهند، لذا اگر نقش و جایگاه انسانی را به عنوان اساس و محور توسعه پذیرفتیم، منطقا باید نقش و جایگاه زن را به عنوان نیمی از جمعیت انسانی جوامع در توسعه، پذیرا باشیم.
وی نفی نابرابری جنسی و تبعیض میان زن و مرد را از مباحثتوسعه دانست و افزود: امروزه جایگاه زن در مبحثتوسعه بعنوان بحثی اساسی مطرح می باشد.
" فلاح " بر آموزش زنان و دختران بعنوان مادرانی که اولین عاملین انتقال ارزشها، هنجارها، فرهنگ، آداب و رسوم و سنت ها مطرح می شوند، تاکید داشت و ادامه داد: زنان آگاه و اندیشمند فرزندان آگاه تربیت می کنند و این در حالی است که آگاهی اساس توسعه است.
وی تصریح کرد: برای بالابردن نرخ مشارکت زنان جامعه و ارتقا شانس آنها برای دستیابی به موفقیت های شغلی بهتر، در ابتدا باید برای حذف موانع گام برداشت.
استاندار مازندران خاطر نشان ساخت: باورهای غلط اجتماعی مبنی بر مشارکت زنان در فعالیت ها، عدم آگاهی زنان ایرانی نسبت به حقوق شهروندی خود و عدم اگاهی آنان از زمینه های مختلف اجتماعی و اقتصادی موجود برای فعالیت از مهمترین موانع فرهنگی برسر راه اشتغال زنان در ایران است.
وی ادامه داد: تجربه جهان ثابت کرده است که حضور زنان در سطوح تصمیم گیری به اصلاح و بهبود نظام تصمیم گیری و اداری به خصوص در کشورهای درحال توسعه می انجامد.
" فلاح " میزان مشارکت بانوان در مدیریت ارشد را یک درصد اعلام داشت و افزود: علی رغم تلاش های انجام گرفته، بانوان فقط ۸ درصد مناصب مدیریتی کشور را در اختیار دارند.
وی با توجه به شرایط جمعیتی استان و درصد بالای سکونت در روستاها، خواستار توانمند سازی زنان در روستاها شد و گفت: زنان به عنوان یکی از گروه های تأثیر گذار، نقش مهمی در جامعه روستایی بر عهده دارند، از این روز افزایش مهارت زنان روستایی می تواند نقش مهمی در ارتقاء وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده روستایی و در نتیجه زندگی روستایی داشته باشد.
استاندار با بیان اینکه زنان مازندرانی بویژه در روستاها، قهرمانان تلاش و همت در راه خدا به شمار می روند، عنوان کرد: آنان نماد صبر، پاکی، عفت و پاکدامنی و تلاش و مجاهدت هستند.
وی اظهار امیدواری کرد که تلاش دولت انشاالله در مقوله بیمه و ایجاد مشاغل خانگی پایدار و حمایت های مدنی منشأ بهبود وضعیت این قشر استان شود.
مقام ارشد استان با اشاره به اینکه تاریخ ایران عزیز سرشار از یادها و نام هایی است که در جامعه ی زنان افتخار آفرین بوده اند، ابراز داشت: خانواده به عنوان کوچکترین هسته جامعه و مهمترین نهاد اجتماعی، در میان ادیان توحیدی بویژه دین مبین اسلام جایگاه بسیار والایی دارد.
وی با بیان اینکه بنای اسلام به تقویت بنیان خانواده بوده است، بیان کرد: زن به دلیل نقش خاصی که در دستگاه خلقت بر عهده دارد، به سرمایه های درونی بس گران بها مجهز است که جامعه بشری در رشد خود نیازمند این ارزش ها است.
وی عاطفه را یکی از این سرمایه های درونی دانست و ادامه داد: این میل مقدس از یک سو زنان را برای همه نوع فداکاری، جهت زندگی و همسری آماده می کند و همچون شمع فروزانی محفل خانواده را روشن می سازد و از سویی دیگر، زحمات طاقت فرسای پرورش نسلی نو را بر عهده دارد.
استاندار مازندران یادآور شد: جامعه سالم نیازمند داشتن خانواده های سالم است و سعادت و سلامت هر جامعه در خانواده ها پی ریزی می شود.