مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور:
سرانه مطالعه در کشور از رشد مطلوبی برخوردار نیست
بر اساس آمارهای موجود سرانه مطالعه در کشور از رشد مطلوبی برخوردار نیست که باید با تلاش در این حوزه به رشد حداکثری دست یابیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: بر اساس آمارهای موجود سرانه مطالعه در کشور از رشد مطلوبی برخوردار نیست که باید با تلاش در این حوزه به رشد حداکثری دست یابیم.
به گزارش ایلنا از ساری، علیرضا حاجیانزاده در نخستین سفر استانی پس از انتصابش به مازندران به ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی با هدف فرهنگ سازی متجلی و ظهور یافت اما در گذر زمان مسائل اقتصادی نیز سایه بر این فرهنگ گسترانیده است که اخیرا مقام معظم رهبری در این خصوص با تاکید بر فرهنگ به عنوان مهمترین رکن نظام مقدس جمهوری اسلامی ازاین مقوله مهم به عنوان یک اصل مهم در انقلاب یاد کردند.
وی با تشریح بیشتر ظرفیتهای فرهنگی انقلاب تصریح کرد: برخی از مقولهها مانند قشرجوان ونقش قشر آن در جامعه بیشتر در افکار عمومی جا افتاده است در حالیکه قشر کودک ونوجوان از جایگاه و حساسیت بیشتری برخوردار است که میبایست به ظرافت بیشتری به آن پرداخته شود.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور اظهار داشت: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان با شناسایی و هدایت ظرفیتها و توانمندیهای کودکان ونوجوانان در مسیر استعدادهایشان با فعالیت در حوزههای فرهنگی، هنری، ادبی و سایر موارد با مراکز ثابت و سیار در شهرها و روستاها، خدمات قابل ملاحظهای را در حوزهٔ فعالیتهای فرهنگی ارایه میکند.
حاجیانزاده با تاکید بر مطالعه و کتابخوانی به عنوان موثرترین فرایند یادگیری گفت: موضوع مهم در خصوص یادگیری در کودک، خواندن است و این مقولهای است که توجه به آن توانمندی و یادگیری را در این قشر بالا میبرد.
وی یادآور شد: بر اساس آمارهای موجود سرانه مطالعه در کشور از رشد مطلوبی برخوردار نیست که باید با تلاش در این حوزه به رشد حداکثری دست یابیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اشاره به بکارگیری برخی از مولفههای تقویت کننده در رشد مطالعه افزود: استفاده از عناصری همچون؛ تصویر، نقاشی، ساختار موثر کلمات و فونت میتواند در جذاب سازی مطالعه اثرگذار باشد.
حاجیانزاده از مطبوعات به عنوان یکی دیگر از مولفههای موثر در تقویت فرهنگ مطالعه و خواندن یاد کرد و اظهار داشت: اقبال عمومی در مطالعه مجلات و مطبوعات بیشتر از کتاب است و این در حالیست که کودکان و نوجوانان به جهت تیراژ بیشتر مطبوعات به نسبت کتاب استقبال بیشتری از مطبوعات دارند.
وی ادامه داد: کار مطبوعاتی کار اقتصادی نیست، به خصوص در حوزهٔ کودک ونوجوان و بر اساس توجیه اقتصادی نیز ندارد اما با توجه به تاثیر گسترده و فراگیر مطبوعات در کودک و نوجوان، نیاز به حمایت این بخش فرهنگی است تا بتوانند به نحوهٔ مطلوبتری رسالت خود را در این خصوص ایفا کنند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اشاره به جشنواره ملی مطبوعات کودک و نوجوان، محور دیگر سخنان حاجیانزاده بود که در این خصوص تصریح کرد: برگزاری این جشنواره از وظایف کانون نیست، اما با توجه به حوزهٔ تاثیر گذاری، ما را برآن داشته تا این جشنواره را برگزار کنیم.
حاجیانزاده، یکی از اهداف این جشنواره را شناسایی آثار و فعالیتهای برتر حوزهٔ کودک و نوجوان اشاره کرد و افزود: ارزیابی و حمایت آثار مفید این حوزه میتواند به ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر محتوا منجر شود.
وی ادامه داد: جشنواره ملی مطبوعات کودک ونوجوان پس از بیست سال برگزاری در تهران بنا به سیاست تمرکز زدایی، امسال در یازدهمین دورهٔ خود با عنوان جشنواره ملی مطبوعات، خبرگزاریها و رسانههای مجازی کودک و نوجوان در مازندران برگزار خواهد شد.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اعلام حمایت معنوی و مساعدت مالی از این جشنواره بر بکارگیری ظرفیتهای استانی و بکارگیری داوران حرفهای برای داوری آثار تاکید داشت و ابراز امیدواری کرد تا این جشنواره با رویکرد فرهنگ سازی بتواند در تولید محتوای مفید برای کودکان و نوجوانان نقش موثری را ایفا کنند.