طی ۹ ماهه سالجاری صورت گرفت؛
تولید بیش از ۲۹۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه در مازندران
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تولید بیش از ۲۹۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه با هچ ۸۳ درصد در ۹ ماهه امسال خبر داد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تولید بیش از ۲۹۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه در نه ماهه اول سالجاری در کارخانههای جوجه کشی استان مازندران خبر داد.
به گزارش ایلنا از ساری، حسین نگهدار از تولید بیش از ۲۹۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه با هچ ۸۳ درصد در ۹ ماهه امسال در کارخانههای جوجه کشی استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۲۱۰ میلیون قطعه مربوط به مزارع مرغ مادر استان بوده است.
وی به توانمندی صنعت طیور استان اشاره کرد و افزود: وجود تنها مرکز پشتیبانی و اصلاحنژاد لاین آرین کشور و خاورمیانه با توان تولید مرغ اجداد و پشتیبانی صنعت طیور در سراسر کشور در بابلکنار، وجود هفت واحد مرغ اجداد به ظرفیت ۲۵۷ هزار و ۵۰۰ قطعه، وجود تعداد ۱۹۲ واحد مرغ مادر به ظرفیت ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه و تولید سالانه حدود ۳۰۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه با ۳۱ درصد تولید و رتبه اول کشور، وجود ۲ هزار و ۸۶ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره دو ماهه معادل ۱۱ درصد تولید و رتبه اول کشور، ۳۹ موسسه جوجه کشی، ۱۷ واحد کشتارگاه صنعتی طیور فعال و ۴۴ کارخانه خوراک دام و طیور را از مهمترین این توانمندیها برشمرد.
نگهدار افزود: سال گذشته کارخانجات جوجه کشی استان ۳۸۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی تولید کردهاند که بیش از ۲۸۳ میلیون قطعه آن مربوط به عملکرد واحدهای مرغ مادر استان بوده و بیش از ۱۱۸ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغ گوشتی استان صورت گرفت و ۲۱۹ هزار تن گوشت مرغ آماده طبخ تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه با جوجه ریزی تعداد ۸۶ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی در واحدهای مرغ گوشتی استان، ۱۵۹ هزار تن گوشت مرغ آماده طبخ تولید و روانه بازار مصرف شد گفت: با احتساب جمعیت انسانی بالغ بر ۳ میلیون نفر و مصرف سرانه ۲۶ کیلوگرم برای هر نفر، مقدار ۵۹ هزار تن به مصرف شهروندان استان رسیده و مازاد آن معادل ۶۳ درصد کل تولید به سایر استانهای همجوار به خصوص استان تهران ارسال شده است.
وی ارزش کل تولیدات این صنعت را طی این مدت بالغ بر ۱۲ هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال عنوان کرد.
نگهدار، درصد جوجه دهی کارخانجات جوجه کشی استان را ۵ درصد بیشتر از سایر استانها اعلام کرد و افزود: هزینه تمام شده تولید یک کیلوگرم مرغ در مازندران حدود ۱۰ درصد کمتر از سایر استانها و تلفات در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان نیز حدود ۴ درصد کمتر از بقیه استانها است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران، ضریب تبدیل در استان را ۱.۹۵ دانست و گفت: استراتژی و برنامه ریزی صنعت طیور استان در قالب توسعه کیفی شامل اصلاح ساختار در مرغداریها و ساماندهی واحدهای غیر مجاز و ایجاد زنجیره یکپارچه اصلاح تولید گوشت سفید میباشد که در این راستا بیش از ۳۱۰ واحد غیر مجاز ساماندهی شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی، تعداد ۲۸ زنجیره تولید در کشور مورد تأیید قرار گرفته که ۷ زنجیره(معادل ۲۵ درصد) آن مربوط به مازندران است که در شرف اخذ تسهیلات از بانکهای عامل هستند.