جهاد کشاورزی مازندران نسبت به خطر بیماری کپک خاکستری کیوی هشدار داد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به خطر شیوع بیماری کپک خاکستری روی کیوی به کشاورزان هشدار داد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به خطر شیوع بیماری کپک خاکستری روی کیوی به کشاورزان هشدار داد.
به گزارش ایلنا از ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، محمد اخوان از کشاورزان خواست تا برای جلوگیری از شیوع این بیماری ضمن حذف میوههای باقی مانده روی درخت و کف باع، از دستکش هنگام برداشت میوه استفاده کنند.
وی از کپک خاکستری میوه کیوی به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای پس از برداشت کیوی در شمال ایران یاد کرد و گفت: معمولترین نشانه این بیماری، نوعی پوسیدگی نرم در دمگاه یا محلهای زخمی میوه است و شیوع آن نیز پیش از برداشت میوه آغاز میشود.
اخوان تاکید کرد: میوههای آلوده کف باغ، علفهای هرز، برگ درختان کیوی ریخته شده پای درخت و درختان مرکبات همجوار محل مناسبی برای زمستان گذرانی قارچ این بیماری است.
وی استفاده از دستکش هنگام برداشت میوه، جلوگیری از ضربه خوردن میوهها هنگام چیدن و انبار کردن، حذف میوههای باقی مانده روی درخت و کف باغ و تهویه مناسب سردخانهها به منظور جلوگیری از تجمع گاز ˈ اتیلن ˈ را برای جلوگیری از شیوع و گسترش بیماری خاکستری کیوی ضروری دانست.
اخوان گفت: هرس شاخههای زاید و ایجاد تهویه مناسب در باغ، برداشت به موقع و قبل از نرم شدن و رسیدن کامل میوه و سازماندهی میوهها قبل از انبار کردن به منظور کاهش پوسیدگی انباری آنها از دیگر اقدامات مدیریتی است که در جلوگیری از بیماری کپک خاکستری کیوی موثر است.
بر اساس آمار مراجع رسمی، سالانه حدود ۲۲۱ هزار تن کیوی در کشور تولید میشود که حدود ۱۱۰ هزار تن آن مربوط به استان مازندران است.
هم اکنون بیش از دو هزار هکتار از باغهای غرب مازندران به کشت کیوی اختصاص دارد و میانگین تولید سالانه این محصول نیز حدود ۶۰ هزار تن است که از این مقدار حدود ۳۰ درصد قابلیت صادرات دارد.
ایران به لحاظ تولید کیوی درجهان رتبه چهارم و در صادرات این محصول رتبه هشتم را دارد.
برداشت کیوی هر سال از نیمه دوم آبان آغاز میشود و به مدت یک ماه ادامه دارد.