مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران گلستان:
هر 8 سال نیازمند نصب نیروگاهی با ظرفیت نیروگاه شهید سلیمی نکا هستیم
آیین آغاز عملیات اجرایی ۴۰ پروژه در استان مازندران و ۸۳ پروژه در حوزه شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان با حضور سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در باشگاه برق مرکز استان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، موسوی تاکامی مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران گلستان در سخنانی بابیان اینکه صنعت برق استان مازندران در سه حوزه تولید، انتقال و توزیع در حال فعالیت میباشد، گفت: در بخش تولید و انتقال برق در استانهای مازندران و گلستان نیازمند اجرای پروژههای بزرگی در راستای تأمین برق مطمئن و پایدار هستیم.
وی اظهار داشت: در بخش توزیع هم استانهای مازندران و گلستان با توجه به اقلیم و شرایط منطقه، نیاز به حمایت در راستای مقاوم سازی شبکه دارند که امیدواریم بتوانیم به اهداف تعیین شده سریعتر دست یابیم.
موسوی بیان داشت: در حال حاضر شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان با ۱۵۷ ایستگاه انتقال فوق توزیع نصبشده با ظرفیت حدود ۱۸ هزار و ۵۷۵ مگا ولتآمپر و 6 هزار کیلومتر مدار خط در بین 16 شرکت برق منطقهای کشور رتبه هفتم را ازلحاظ حجم شبکه و رتبه سوم ازنظر تعداد مشترکین به خود اختصاص داده است.
وی بابیان اینکه 3 میلیون مشترک در استانهای مازندران و گلستان مستقر هستند که بالغبر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آنها در استان مازندران میباشند افزود: شبکه پیچیده و به هم تنیده انتقال فوق توزیع مازندران و گلستان بهگونهای است که با کشور ترکمنستان ارتباط الکتریکی داشته و در همین راستا با استانهای خراسان، سمنان، گیلان و تهران تبادل بار دارد.
او بابیان این مطلب که مصرف بار در طول هرسال بهصورت فزایندهای در حال افزایش است افزود: در حال حاضر رشد بار شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان بالغبر ۵ درصد است که این عدد در شرایط پسا تحریم به بالای 9 درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۵ نیاز مصرف انرژی برق استانهای مازندران و گلستان به ۶ هزار مگاوات برسد که این امر نیازمند برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت برای تأمین انرژی موردنیاز این استانها است.
موسوی با اشاره به این مطلب که در شرایط تحریم هر 4 سال، هزار مگاوات به مصرف استانهای مازندران و گلستان افزوده میشود، اذعان کرد: با این مدل مصرف، انرژی برق موردنیاز استانهای مازندران و گلستان در پایان دولت سیزدهم به 7 هزار مگاوات خواهد رسید. وی تصریح کرد: برای تأمین برق پایدار در استانهای مازندران و گلستان با توجه به رشد بار در این استانها هر 8 سال نیازمند نصب نیروگاهی با ظرفیت نیروگاه شهید سلیمی نکا هستیم.
وی بیان داشت: بعد از استان هرمزگان، شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان در بین 16 شرکت برق منطقهای کشور بالاترین نرخ رشد بار سالانه کشور را دارد از اینرو نیازمند گسترش زیرساختهای صنعت برق در استان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: استانهای مازندران و گلستان حدود ۸ درصد از کل بار کشور را مصرف میکنند این در حالی است که شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان ۷ درصد تعداد مشترکین کشور را در خود جایداده است، ازاینرو باید با فرهنگسازی و دعوت مشترکین به مصرف بهینه انرژی، مشترکین را تشویق به مدیریت مصرف برق کنیم.
وی مقدار نامی نیروگاههای نصبشده در مازندران و گلستان را ۴ هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: به دلیل شرایط اقلیمی (دما و رطوبت) عملاً نمیتوانیم بیش از 3 هزار مگاوات برق تولید کنیم. دکتر موسوی تاکامی ادامه داد: شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان در طی یک گذشته از شرکتهای همجوار در استانهای خراسان، گیلان، سمنان و تهران 2 هزار و ۵۰۵ میلیون کیلووات ساعت برق وارد استان می کند و در همین مدت ۴ هزار میلیون کیلووات ساعت به استانهای دیگر برق صادر می کند و این آمار یعنی بالانس انرژی استان مثبت است.
وی یادآور شد: در استانهای مازندران و گلستان تولید انرژی ما بیشتر از مصرف است اما در زمان پیک مصرف در تابستان، مصرف مشترکین از تولید برق پیشی میگیرد.
وی نیروگاه شهید سلیمی نکا را بزرگترین نیروگاه استانهای مازندران و گلستان دانست و گفت: از ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی موردنیاز استانهای مازندران گلستان، حدود ۱۰ هزار میلیون کیلووات ساعت آن توسط این نیروگاه تأمین میشود (۷۰ درصد انرژی موردنیاز استانهای مازندران و گلستان) که به حمایت بیشتری نیاز دارد.
موسوی افزود: نیروگاه شهید سلیمی نکا نیازمند بازسازی، تجهیز و نوسازی است که اگر بازتوانی و مدرن سازی موردنیاز در این واحد نیروگاهی انجام نشود در سال آینده تولید برق در این نیروگاه کاهش خواهد یافت لذا وزارت نیرو به این امر توجه جدی دارد و در حال حاضر واحدها در حال اورهال و تعمیرات اساسی هستند.
موسوی تاکامی مشکل آب نیروگاه را جدی دانست و از آبفا خواست تا در تأمین آب پایدار ارائه طریق نماید. او مشکل دیگر را کمبود سوخت دانست و عنوان کرد که باید برای تأمین سوخت گاز این نیروگاه توجه جدی شود. چراکه در زمستان امسال مشکل کمبود سوخت منجر به کاهش تولید شد.
وی به تبادل الکتریکی شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان با کشور ترکمنستان اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با این تبادل انرژی، برق بیشتری را از کشور ترکمنستان دریافت کرده و به کشور ترکیه که نیازمند انرژی برق است ترانزیت نماییم.
وی مقدار انرژی تحویلی شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان به صنایع را ۷۹۳ میلیون کیلووات ساعت اعلام کرد و گفت: در سال جاری برای گذر از پیکبار (تابستان) صنایع را در مضیقه قرار ندادیم و انرژی موردنیاز آنان را تأمین کردیم با این تفاوت که تنها ساعت کاری آنان را به ساعت کم باری شبکه، انتقال دادیم و خوشبختانه با این جابجایی بار ضریب بار شبکه از 75/0 به 93/0 رسید و اینیک دستاورد و ثبت رکورد بینالمللی برای صنعت برق است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر با توجه به ناترازی تولید و مصرف برق در استانهای مازندران و گلستان نیازمند 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید هستیم، افزود: صنعت برق استانهای مازندران و گلستان در تولید انرژی برق دچار مشکل است، بدین منظور با تأکید وزیر محترم و پیگیریهای انجامشده بلوک ۵۰۰ مگاواتی جدید نیروگاه نکا در حال احداث است و بهزودی کلنگ احداث بلوک سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه سرخرود محمودآباد به زمین زده خواهد شد.
وی از تأمین منابع مالی موردنیاز پروژهی احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی علیآباد استان گلستان خبر داد و گفت: با رفع موانع بهزودی این پروژه آغاز به کار خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان از جانمایی و مقدمات احداث نیروگاه 150 مگاواتی در جاده فرحآباد ساری خبر داد و افزود: مشکلات عدیدهای در تأمین سوخت داریم که باید در این زمینه فکر جدی کرد.