خبرگزاری کار ایران

با حضور معاونین برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری استان‌های شمالی؛

سند راهبردی توسعه استان‌های شمالی تدوین شد

سند راهبردی توسعه استان‌های شمالی تدوین شد
کد خبر : ۱۳۱۵۷۷

با حضور معاونین برنامه ریزی و اشتغال استانداری استان‌های شمالی سند راهبردی توسعه استان‌های شمالی تدوین شد.

نخستین نشست مشترک معاونین برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری استان‌های شمالی با حضور معاونین استانداری‌های مازندران، گلستان و گیلان و برخی از مدیران در معاونت برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری مازندران برگزار شد.

به گزارش ایلنا از ساری، علی احسانی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری در آغاز این نشست با اشاره به ویژ‌گی‌های همگن جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و جایگاه و نقش استان‌های شمالی در کشور و کشورهای حاشیه دریای خزر، اظهار داشت: بررسی مسائل مشترک و قابلیت‌ها و مزیت‌های منطقه و راهکارهای لازم جهت برون رفت از تنگنا‌ها و پیگیری اجرای طرح‌های بزرگ منطقه و نحوه چگونگی گسترش روابط و مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر باید در محور بحث‌ها و پیگیری‌ها قرار گیرد.

احسانی، با تأکید بر توجه به مسائل توسعه‌ای مناطق شمالی از سوی دولت، استفاده از نخبگان منطقه برای توسعه استان‌های شمالی، عدم تناسب خدمات و امکانات مناطق‌ استان‌های شمالی با توجه به جمعیت ساکن و شناور، تأمین و تجهیز منابع درآمدی جدید در منطقه نظیر: عوارض گردشگری، حق منظر، رفع مشکلات اساسی استان‌های شمالی عبارت از: پسماند، فاضلاب، مشکلات زیست محیطی دریای خزر، توجه به زیرساخت‌های اساسی منطقه نظیر: توسعه شبکه راه‌ها(بزرگراه و آزادراه)، فرودگاه و بنادر و بررسی و مطالعات و اجرای طرح‌های محوری و توسعه‌ای شامل: اجرای پروژه ریلی گذر از البرز، ساماندهی سواحل دریای خزر، بزرگراه ساحلی سراسری شمال کشور را از مهم‌ترین این مسایل دانست.

در این نشست هم چنین علی مرگدری، معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری گلستان ضمن تأکید بر بهنگام‌سازی اطلاعات روز سند توسعه استان‌های شمالی، خواستار اجرای طرح‌های بزرگ در منطقه در بخش‌های مختلف اعم از: حمل و نقل ریلی، دریایی، اکوتوریسم دریایی، نفت و گاز، صنایع پاک و نانو، آب و کشاورزی و محیط زیست شد.

در ادامه محمدحسین اصغریان، معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری گیلان، اعلام داشت: بررسی مسائل مشترک استان‌های شمالی با توجه به واقعیت‌های موجود نظیر: حل پسماند استان‌ها، کاهش معظل بیکاری، ارتباط متقابل با کشورهای حاشیه دریای خزر(CIS)، پیگیری اجرای طرح‌های در دست اجرای منطقه و نحوه تأمین منابع مالی برای اجرای پروژه‌ها در نظر گرفته شود.

گفتنی است در این نشست مهم‌ترین اولویت کاری در توسعه و برنامه زیرساختی استان‌های شمالی به شرح زیر مورد تأکید قرار گرفت:

۱ - پیگیری اجرای قطار سریع‌السیر تهران – شمال – مشهد.

۲ - بزرگراه ساحلی سراسری شمال کشور.

۳ - حمل و نقل دریایی منطقه با کشورهای حاشیه دریای خزر.

۴ - ایجاد قطب‌های گردشگری و اکوتوریسم در سطح منطقه.

۵ - اجرای طرح‌هایی در زمینه نفت و گاز.

۶ - تأکید بر اجرای طرح‌های بزرگ در زمینه مدیریت منابع آب، کشاورزی، صنعت، محیط زیست، پسماند، فاضلاب و آب شرب شهری و روستایی.

۷ - بازنگری سند توسعه استان‌های شمالی کشور.

۸ - ارتقاء جایگاه منطقه شمالی کشور در سطح ملی و گسترش مبادلات بازرگانی با کشور‌ها حاشیه دریای خزر.

در ‌‌نهایت مقرر شد، معاونت برنامه‌ریزی دفتر برنامه‌ریزی و بودجه استانداری مازندران به عنوان دبیرخانه نشست استان‌های شمالی تعیین شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز