خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

۱۰ درصد جمعیت مازندران زیر خط فقر زندگی می‌کنند

 ۱۰ درصد جمعیت مازندران زیر خط فقر زندگی می‌کنند
کد خبر : ۱۳۰۹۳۶۶

کارشناس اقتصادی در مازندران با اشاره به اینکه فقر پدیده ای چند بعدی است که باید زوایای مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد،گفت: کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مازندران زیرخط فقر هستند .

مهدی بشارتده سلوطی در گفت وگو با خبرنگار ایلنای مازندران اظهار کرد: با توجه به برنامه های اجرایی شده در سال‌های اخیر تورم، تحریم و کرونا باعث شده که استان مازندران هم مانند بسیاری از استان های کشور از محرومیت رنج ببرد .

به گفته این کارشناس اقتصادی، اگر چه مازندران در نرخ  میانگین محرومیت در کشور وضعیت مطلوب تری دارد، اما محرومیت در سراسر استان وجود دارد و پراکنده است.

بشارتده افزود: نرخ میانگین محرومیت در کشور ۳۱.۴ است که استان‌مازندران از  این میانگین کشور پایین تر است و نرخ میانگین محرومیت در  مازندران ۲۵ درصد است و وضعیت استان ما از میانگین کشور بهتر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: استان  مازندران هشتمین استان از لحاظ وضعیت مطلوب زندگی در کشور است، اما با همه این شرایط فقر و محرومیت در جای جای این استان وجود دارد و نمی توان از آن به راحتی عبور کرد.

بشارتده اظهار کرد: با بررسی شاخص محرومیت در راستای شاخص خط فقر متوجه می شویم که، براساس رتبه بندی پایگاه رفاه ایرانیان  ۳۱.۴ درصد ایرانیان زیر خط فقر هستند و افرادی که  عضو پنج دهک‌پایین‌جامعه هستند، افرادی که فاقد شغل و بیمه هستند و افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند  در این زمره هستند.

وی افزود: بر همین اساس استان سیستان و بلوچستان  دارای نرخ ۶۲ درصدی جمعیت محروم کشور است و خراسان شمالی ۴۶ درصد و هرمزگان ۴۴ درصد جمعیت محروم کشور را به خود اختصاص داده و در رتبه اول تا سوم محرومیت کشور قرار دارند.

این کارشناس اقتصادی در مازندران گفت: فقر پدیده ای چند بعدی است که باید زوایای مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به اینکه  شاخص های اندازه گیری فقر،خط  فقر است؛ باید برای سنجش فقر وضعیت استان مازندران از جهات عوامل مؤثر بر سطح زندگی مردم مانند آموزش، بهداشت و تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به جمعیت تحت پوشش نهادهای اجتماعی می توان گفت که کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مازندران زیرخط فقر هستند .

وی افزود:  اگر چه به طور دقیق نمی توان عنوان کرد که یک خانوار با چه مقدار درآمدی زیر خط فقر می رود و به نوعی نمی توان خط فقر را خط کشی کرد، اما همین که ۵۰ درصد درآمدها  به  سبد خوراکی اختصاص پیدا کرده و افراد در تهیه این سبد خوراکی  ناتوان اند؛ بیانگر خط فقر است که البته خط فقر و محرومیت در روستاها و شهرها براساس همان سبد خوراکی و مصرفی بسیار متفاوت است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز