عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی خبرداد:
استفاده از نانو کاتالیزوری جدید در تهیه ترکیبات نوین دارویی در واحد آیت الله آملی

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی از استفاده نانو کاتالیزوری جدید در تهیه ترکیبات نوین دارویی در واحد آیت الله آملی خبر داد.
نتیجه پژوهش پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات آیت الله آملی به صورت مقالهای در معتبرترین مجله انجمن شیمی انگلستان به چاپ رسید.
به گزارش ایلنا از آمل، سید میثم باغبانیان عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی واستاد راهنمای این پایان نامه گفت: این مقاله با عنوان: نانو زئولیت کلینوپتیلولیت بعنوان یک کاتالیزور ناهمگن بسیار موثر برای سنتز مشتقات مختلف ۲ - آمینو - ۴ - H کرومن در شرایط آبی در مجله Green Chemistry با نمایه ISI۶.۳۲ که از انتشارات Royal Society of Chemistry است به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه زئولیتها ترکیباتی عمدتا طبیعی، ارزان و در دسترس برای استفادههای مختلف بشمار میآیند بیان داشت: ویژگیهایی نظیر قدرت جذب و دفع یونی و نیز قابلیت جذب آب باعثشده است تا این کانیها بطور فزآیندهای در صنایع دارویی، کشاورزی، تصفیه آب وفاضلاب و واکنشهای شیمیایی کاربرد جدی تری پیدا نماید.
باغبانیان با بیان اینکه ظرفیت زیاد زئولیتها در جذب آلایندههای کاتیونی زمینه استفاده از آنها را در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب گسترش داده است، اظهار داشت: ارزان بودن، بیخطر بودن برای محیط زیست، قابل دسترس بودن و راندمان بالا محصولات میتواند از جمله موارد با اهمیت در انتخاب این کانی طبیعی بعنوان کاتالیزور باشد.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی گفت: در این کار تحقیقاتی از خاک معدنی سمنان به نام زئولیت کلینوپتیلولیت استفاده شد که پس از انجام روش مکانوشیمیایی به ذرات نانو تبدیل شد و پس از تایید اندازه ذرات آن با روشهای مختلف دستگاهی به عنوان کاتالیزور مورد استفاده قرار گرفت.
وی با اشاره به مزایای این روش تصریح کرد: استفاده از نانوزئولیت بعنوان کاتالیزور غیر سمی و سازگار با محیط زیست، ارزان و قابل دسترس بودن کاتالیزور و استفاده از حلال آب براحتی میتواند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
باغبانیان ادامه داد: مزایای دیگر این روش استفاده از سیستم کاتالیزوری سبز برای تهیه انواع مشتقات مختلف ترکیبات دارویی میباشد که خواص ضد تومور و ضد سرطانی آن به تایید رسیده است.
استاد راهنما این پایان نامه کارشناسی ارشد در پایان اذعان داشت: این کار تحقیقاتی مربوط به پایان نامه رضایی است که با همکاری آقای تشکریان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل به عنوان استاد مشاور به انجام رسیده است.