خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ساری:

مشکلات معیشتی سفره کارگران ساختمانی را محو کرده است

مشکلات معیشتی  سفره کارگران ساختمانی را محو  کرده است
کد خبر : ۱۲۵۶۲۰۳

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ساری گفت: مشکلات معیشتی اگر سفره کارگران را خالی کرده کارگران ساختمانی را محو و نابود کرده است.

به گزارش خبرنگاران ایلنا،حکایت کارگران ساختمانی غریب و غم‌بار است درست مثل خودشان. در ایام اوج کرونا بسیاری شان مدت ها بیکار بودند ، برای دیگران سرپناه می سازند و خودشان بی پناه هستند. برای برخی قصر برپا می‌کنند  اما بسیاری از آنها در  زندگی فقیرانه ای دارند.

صمد ربانی،رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مرکز مازندران در گفت وگو ایلنا درباره وضعیت این کارگران اظهار کرد: کارگر ساختمانی نه آرامش فکری دارد و نه جانش ایمن است؛ هرلحظه ممکن است از بلندی سقوط کند؛ به هر بهانه‌ای جانش به خطر می افتد.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان ساری گفت: به معنای واقعی کلمه امنیت شغلی نداریم؛ همانگونه که کارگران ساختمانی حین کار امنیت جانی ندارند.دغدغه و نگرانی از آینده خودمان و فرزندانمان رنج دائمی من و ۱۰ هزار کارگر ساروی و میلیون ها کارگر ساختمانی در سراسر کشور است.

از جمع ۱۰ هزار کارگر ساروی شاغل در کارهای ساختمانی ۲ هزار نفر در لیست انتظار بیمه تامین اجتماعی هستند.

 وی درباره  وظایف و فعالیت‌های این انجمن هم  گفت: این انجمن به همت خود کارگران ساختمانی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده و هم اکنون ۱۰ هزار کارگر عضو این انجمن هستند.پیگیر مطالبات صنفی کارگران ساختمانی هستیم؛مسائل مربوط به بیمه و رفاهیات آنان را دنبال می کنیم؛ آموزش ایمنی در محیط کار و حمایت مالی از کارگران حادثه دیده در جریان کار و... از جمله فعالیت هایم است.

ربانی در پاسخ خبرنگار ایلنا درباره اینکه تکلیف این کارگران و دهها هزار کارگری که هنوز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیستند؛ چیست؟اظهار کرد: از سال ۱۳۸۶ به همت کمیسیون اجتماعی مجلس و فراکسیون کارگری بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی درمجلس تصویب وتا سال ۱۳۸۹ به اجراء گذاشته شد؛ در آن سالها گویی تامین اجتماعی تمایل آن‌چنانی برای بیمه کردن این قشر شریف نداشت و قانون بیمه نیز دچار نقصان و کاستی های متعددی بود.نه غرامت ایام بیماری در آن دیده شده بود و نه استراحت پزشکی و بیمه بیکاری هم پیش بینی نشده است.

او اضافه کرد: در قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی ۷ درصد حق بیمه را کارگران و باقی حق بیمه باید از محل صدور پروانه های ساختمانی تامین شود که به دلیل کمبود منابع مالی، سه سالی است که حق بیمه کارگران پرداخت نشده و اگر کارگری در حین کار دچار حادثه شود؛ باید خانه نشین شود و نمی دانیم از این ظلمی که به او می شود چه باید کرد؟!

ربانی از مدت زمان پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی به منظور بهره‌مندی از حق بازنشستگی به شدت گلایه کرد و گفت:ظلمی آشکار است وقتی می گویند یک کارگر ساختمانی باید ۳۵ سال حق بیمه پرداخت کند؛ در حالی که ماهیت شغلی کارگران ساختمانی سخت و زیان آور است و پر از خطر و اخیراَ دستورالعملی از سوی مدیران بالادستی تامین اجتماعی ابلاغ شده و آن این که اگر بازرسان تامین اجتماعی به محل کار کارگران ساختمانی مراجعه و او در محل کار حاضر نباشد؛ مبادرت به مختومه کردن پرونده بیمه او خواهند کرد. خب طبیعت کاری کارگران ساختمانی این گونه است و ممکن است چند روزی به هر دلیلی سرکارش نباشد و یا مشغول به کار نگردد. آیا این برخوردها امنیت روانی کارگران را برهم نمی زند؟

ربانی از اصلاح ماده ۵ قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی در مجلس صحبت کرده و افزود: این قانون یک سال و اندی است که در حال بررسی و اصلاح می باشد؛ تاکنون دوبار توسط کمیسیون های مربوطه بررسی و اصلاحات لازم به عمل آمده و با مخالفت برخی نمایندگان به کمیسیون های خاص ارجاع شده که امیدواریم این بار از صحن مجلس رای بگیرد تا به دل‌نگرانی های صدها هزار کارگر ساختمانی خاتمه داده شود.

به گفته او تامین منابع پایدار یکی از دغدغه های حامیان این قانون است تا هرسال دغدغه تامین بودجه نداشته باشیم.

وی در پایان گفت: بنویسید مشکلات معیشتی اگر سفره کارگران را خالی کرده کارگران ساختمانی را محو و نابود کرده است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز