دبیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران تاکید کرد؛
لزوم آگاهسازی جامعه از خطرات بیماریهای مشترک انسان و دام
بر اساس آخرین اطلاعات موجود از حدود ۱۷۰۰ عامل بیماریزای شناخته شده انسان، حدود ۴۹ درصد آنها زئونوز یا ناشی از حیوانات هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران گفت: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی بیماریهای مشترک یا زئونوز بیماریهایی هستند که بهطور طبیعی بین حیوانات مهره دار و انسان انتقال مییابند.
به گزارش ایلنا از ساری، علی شادمان در جلسه کمیته استانی مقابله با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، بیان داشت: بر اساس آخرین اطلاعات موجود از حدود ۱۷۰۰ عامل بیماری زای شناخته شده انسان، حدود ۴۹ درصد آنها زئونوز یا ناشی از حیوانات هستند.
به گفته وی از حدود ۱۵۶ عامل بیماری زای نوپدید که طی ۳دهه گذشته شایع شده حدود ۷۳ درصد آنها از عوامل مشترک شناخته شدهاند.
وی افزود: عوامل ایجادکننده این بیماریها که عمدتاً میکروبها و انگلها هستند از راههای مختلف خوراکی، تنفسی، نفوذ از پوست و مخاطات و گزشهای حیوانی و بندپایان به انسان منتقل میشوند.
شادمان اظهار داشت: مراقبت کارآمد و کنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان نیازمند آن است که موضوع سلامت انسان و حیوان سرلوحه اولویتهای سازمانها و ارگانهای ذی ربط قرار گیرد و بدون همکاری و هماهنگی سازمانهای مختلف، کنترل این بیماریها غیرممکن است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هرساله هفتهای را به نام هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک انسان و دام نامگذاری نموده است، اذعان داشت: از همه امکانات رسانهای و اطلاع رسانی در راستای آگاه سازی جامعه از خطرات اینگونه بیماریها استفاده خواهد شد.
وی از آمادگی کامل استانداری برای تداوم این جلسات و پی گیری جدی موضوع خبر داد و گفت: ارائه آموزشهای لازم در بخشها و حوزههای گوناگون از جمله توسط آموزش و پرورش بسیار مهم و تعیین کننده است.
علی شادمان محدودسازی تردد دامها در محورهای مواصلاتی استان، کنترل جمعیت سگهای ولگرد، بهسازی واحدهای دام و طیور و تامین اعتبارات لازم را از جمله عوامل مهم در جهت کنترل این دسته از بیماریها عنوان کرد.