خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

میزان ابتلای مردان مازندرانی به سرطان ۵ درصد بیشتر از زنان است/ سرطان‌های پروستات، روده ،ریه و خون جزء سرطان‌های شایع در استان

میزان ابتلای مردان مازندرانی به سرطان  ۵ درصد بیشتر از زنان است/ سرطان‌های پروستات،  روده ،ریه و خون جزء سرطان‌های شایع در استان
کد خبر : ۱۲۰۳۸۲۱

به گفته معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و طبق آمارهای موجود، میزان سرطان مردان در مقایسه با زنان حدود 5 درصد بیشتر است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس گزارش های  مرکز تحقیقات سرطان استان مازندران؛ در میان  مردان مازندرانی سرطان معده در مقایسه با سایر سرطان های شایع، رتبه نخست را داراست.

 در جامعه ایرانی مردان به سلامت خود کمتر فکر می کنند و علل عمده این امر به عواملی چون مشکلات اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی نسبت داده می شود، دراین خصوص عباس علی پور" اظهارداشت: با وجود آنکه بیش از ۵۰ درصد از مرگ های زودرس مردان قابل پیشگیری است همواره شاهد افزایش نرخ مرگ و میر مردان هستیم که نشان از بی اعتنایی آنان نسبت به عوامل پیشگیرانه است.

بررسی‌ها  همچنین نشان داده که تنها هنگامی که ناراحتی آقایان جدی می‌شود به سلامت خود اهمیت می دهند مردان کار کردن و مفید بودن را به سلامت خود ترجیح می دهند.

 عباس علی پور،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره چرایی ضرورت توجه به سلامت مردان گفت:مردان به عنوان سرپرست خانواده و نیروی فعال در اقتصاد جامعه در معرض عوامل خطر محیطی و شغلی همچون حوادث و سوانح ترافیکی  (۵ برابر زنان) ،بیماری های شغلی و مشاغل سخت (  ۳ برابر زنان)،حوادث عمدی ( نزاع و خشونت) وسرطان پروستات و سرطان مثانه قرار دارند.

وی مهم‌ترین علل سال های از دست رفته عمر در مردان در تمام سنین  را حوادث عمدی و غیر عمدی، بیماری های روانی و اختلالات رفتاری، بیماری های قلبی عروقی، بیماری ها و اختلالات روحی ،بیماری های تنفسی، بیماری های اسکلتی و عضلانی، بیماری های گوارشی،بیماری های مجاری  ادراری و تناسلی،سرطان ها و بیماری های تغذیه ای و متابولیک  عنوان می نماید.

علی پور در خصوص شعار سال جاری سازمان بهداشت جهانی در هفته سلامت ، گفت:  به دلیل شدت ابتلا و مرگ و میر کرونا در مــردان، شعار این هفته "سلامت مردان ؛ برای کووید ۱۹ اقدام کنید" در نظر گرفته شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه گرچه همه افراد جامعه در معرض خطر کرونا ویروس هستند، اما سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیر گذارند.

او اظهارداشت: ابتلا و شدت بیماری و میزان مرگ و میر در سالهای پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است همچنین تاکنون موارد آلودگی و شدت ابتلا و مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده و این افراد نیازمند مراقبت و توجه بیشتر هستند. 

وی مهمترین عواملی را که در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید 19 در مردان نقش بازی می کنند، شامل ویژگیهای بیولوژیک مردان عنوان کرده و می افزاید: مطالعات حاکی از آن است که برخی ویژگی های بیولوژیک مردان آنان را نسبت به زنان آسیب پذیرتر می سازد . 

 علی پور،معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از باور غلط مردان مبنی بر برتر بودن و قوی تر بودن مردان نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت خودشان را از مهمترین چالش های پیش رو عنوان کرده و گفت: با همین باورهاست که مردان، کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند و به انجام آزمایش تن می دهند یا کمتر از زنان به رعایت اصول بهداشتی تعریف شده مانند شستشوی مکرر دست ها، استفاده از ماسک و دستکش مبادرت می ورزند. 

وی مهم ترین بیماری ها که سلامت مردان را تهدید می کند ، مشتمل بر بیماری های قلبی عروقی، سرطان ریه، پروستات، افسردگی و خودکشی و دیابت اعلام کرد. 

 علی پور در پاسخ به این سئوال آیا واکسن کرونا موجب ناباروری می شود؟ اظهارداشت: نتایج تحقیقات بر روی ۲ هزار زوج آمریکایی نشان می دهد که هیچ تفاوتی بین واکسینه شده و نشده وجود ندارد.

او در خصوص سرطان و چگونگی پیدایش آن، اظهار داشت: سرطان به دلیل تغییرات ژنتیکی در سلول ها ایجاد می شود. یک سلول طبیعی معمولاً پس از یک سلسله تغییر و تحول در ژن ها، به سلول سرطانی تبدیل می شود ودر شرایط عادی سلول ها، در حد نیاز بدن و به صورت کنترل شده، رشد کرده و تقسیم می شوند.

وی با اشاره به اینکه بیماری های غیر واگیر نظیر سرطان  یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جهان و از  یکی مهم ترین علل مرگ و میر در جهان به شمار می رود ، افزود :  بعضی از سرطان ها قابل پیشگیری و درمان است، که  با خود مراقبتی و امید این امر میسر می شود.

علی پور زخم های بدون بهبودی، تغییر در خال های پوستی، وجود هر گونه توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی  مدت، اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال یا یبوست طولانی، خونریزی  های غیر طبیعی ، بی اشتهایی یا کاهش وزن بی دلیل و... را ازجمله علائم هشدار دهنده سرطان برشمرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره عوامل خطر زای بسیاری که در محیط های کاری وجود دارد که می توانند ایجاد سرطان نمایند ، خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۷ میلیون نفر  در جهان در اثر بیماری سرطان می میرند.  حدود  ۴۰ درصد این سرطان ها قابل پیشگیری بوده و با انجام مداخلات موثر در محیط های کاری و رفتاری  می توان از تعداد مبتلایان و عوارض ناشی از آن پیشگیری کرد.

وی با اعلام اینکه طبق آمار های موجود در استان مازندران ،سرطان مردان در مقایسه با زنان حدود ۵ درصد بالاتر گزارش شده است ، می افزاید: در مردان مازندرانی سرطان معده در مقایسه با سایر سرطان های شایع رتبه نخست را داراست. 

 علی پور همچنین  سرطان های پروستات ،کلورکتال (روده ای )،ریه و خون را جزء سرطان های شایع در استان مازندران اعلام می نماید.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز