خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد:

بروکراسی‌های اداری بزرگ ترین معضل تولیدکنندگان و کارآفرینان

بروکراسی‌های اداری بزرگ ترین معضل تولیدکنندگان و کارآفرینان
کد خبر : ۱۱۷۸۴۰۶

کارآفرینی یعنی خدمت و ترسیم چشم‌انداز آینده‌ای که در ذهن شخص شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، رؤیای کارآفرینی بیشتر از مسئله پول، به انگیزه‌ای قوی‌ نیاز دارد تا در مسیر درست قرار گیرد و کسب‌وکار را رونق داده، فروشی عالی را به همراه داشته باشد در این مسیر، محیط کاری و شرایط مناسب، انگیزه کافی را به کارآفرین خواهد داد.

ولی برای رسیدن به نقطه‌ی مطلوب، چالش‌های بسیاری پیش روی کارآفرینان و مدیران واحدهای کسب‌وکار، قرار دارد که آغاز این سفر دشوار را، به داشتن لشکری مجهز، نیازمند می‌سازد تا کارآفرین بتواند اهداف شرکت نوپای خود را، محقق کند.

کارآموزی؛ آغاز کار هر کارآفرین

محمود هدایتی کارآفرینِ حوزه صنعت در سوادکوه که عمده‌ی زمان فعالیت خود را به تراشکاری گذرانده است، در مورد این چالش‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در سوادکوه، می‌گوید: کارم را با کارآموزی در نساجی شماره دوِ قائم‌شهر آغاز نمودم، چهل‌وپنج روز تمام‌وقت، در نساجی قائم‌شهر کارکردم و خوشبختانه تجربه‌ی آن روز سبب شد تا بتوانیم امروز به‌طور مستقیم برای چهار نفر شغل ایجاد کرده و با همکاری همکارانم در این مجموعه، در زمینه تولید انواع قطعات و ابزارآلات صنعتی، تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات راه‌سازی، واحدهای معدنی و تولیدی شن و ماسه و سنگ‌شکن، ماشین‌آلات بلوک‌زنی و تولید گیربکس فعالیت کنیم.

 هدایتی جامعه هدف مجموعه‌ی خود را این‌گونه معرفی می‌کند؛ اکثر واحدهای تولیدی در شهرستان، به ما اعتماد می‌کنند و تولید دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خود را، به ما می‌سپارند؛ مانند شرکت کشتارگاه مرغ آلاشت و کود شیمیایی و کارگاه‌های بلوک‌زنی منطقه.

مواد اولیه؛ مهم‌ترین عامل رونق صنعت

 این کارآفرین صنعتی و فنی در سوادکوه، می‌گوید: یکی از موضوعاتی که در سوادکوه به آن توجهی نمی‌شود ولی برای موفقیت در حوزه کارآفرینی باید به آن نگاه ویژه داشت، دسترسی آسان به مواد اولیه است.

به‌عنوان‌مثال در سوادکوه که دسترسی به معادن شن و ماسه و جنگل‌ها، راحت‌تر است، کسانی که می‌خواهند وارد عرصه صنعتی شوند، قطعاً در فعالیت‌های مرتبط به معادن و چوب، موفق خواهند شد.

گرانی تجهیزات صنعتی، عامل ریسک پایین تولید

هدایتی با اشاره به هزینه بالای احداث کارگاه صنعتی می‌گوید: ازآنجایی‌که هزینه تهیه ماشین‌آلات و هزینه‌های شروع یک کسب‌وکار بالاست، با توجه به زمان احتمالی رسیدن به بهره‌وری و بازگشت سرمایه و آزمون خطای بسیار در کار فنی، این روزها کمتر کسی، این ریسک را می‌پذیرد که وارد عرصه تولید و صنعت شود و حتی شاهد آن هستیم که تعداد کثیری از کارگاه‌هایی که در سال‌های گذشته فعال بوده‌اند، به تعطیلی کشیده شدند.

هدایتی تعداد واحدهای فعال در این حوزه را شش کارگاه عنوان کرد و اشاره داشت: برای شروع کار در این حوزه، مجوز از وزارت صمت نیاز است، ولی واحد صنفی مجزا در شهرستان نداریم.

موانع و مشکلات کارآفرینی و تولید

این کارآفرین سوادکوهی در خصوص موانع و مشکلات این حوزه گفت: موانع و مشکلات صنعتی فقط مختص به شهرستان نیست و کل کشور با آن درگیر هستند. ساختاری که مدیران پیش روی واحدهای تولیدی قرار می‌دهند، مسیر همواری نیست.

از آنجایی‌ که حمایت چندانی از این حوزه نمی‌شود، مشکلات بسیاری ازجمله بروکراسی‌های اداری، سد راه تولیدکنندگان می‌شود و به همین خاطر کارگاه‌های کوچک ما نمی‌توانند به واحدهای صنعتی بزرگ تبدیل شوند.

علاقه به آموزش کارآموزان

محمود هدایتی می‌گوید: ما در کارگاه از کسانی که علاقه‌مند به این حوزه باشند و هنرآموزانی که هنرستان فنی و ساخت و تولید، برای آموزش استقبال می‌کنیم و با توجه به تقاضای بالای این حوزه و بازار اقتصادی پررونق آن، فعالیت در این نوع از صنعت را به هرکسی که به دنبال بهره‌وری و سود بیشتری هست، پیشنهاد می‌دهیم.

شهرک‌های صنعتی

وی همچنین در خصوص عدم ورود به شهرک‌های صنعتی توضیح داد: ما بازار هدفی مشخص کردیم که بتوانیم شهرستان را پوشش دهیم. منتهی مشکلاتی که شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران زیر پای تولیدکنندگان می‌گذارد سبب شد تا عملاً ورود به شهرک صنعتی به‌صرفه نباشد و هزینه‌های سربار زیادی به‌ تولیدکنندگان، تحمیل شود.

 ما شاهد آن هستیم که شهرک‌های صنعتی در کشورهای پیشرفته. امکانات و شرایطی را به‌عنوان یارانه تولید، به تولیدکنندگان اختصاص می‌دهد که مزایای ورود به این عرصه را توجیه‌پذیر می‌کند و امیدواریم در دولت و مجلس قوانینی تصویب شود تا بستر بهتری برای واحدهای تولیدی فراهم شود.

کارآفرین سوادکوهی در پایان خطاب به مسئولان متولی صنعت، یادآور شد: امیدواریم با پشتیبانی و حمایت در حوزه صنعت، بتوانیم با امکان پرداخت تسهیلات بلندمدت با بهره کم، در عرصه تولید، مثمر ثمر باشیم. همچنین شرایط دسترسی به مواد اولیه را، فراهم کنند و سرمایه در گردش افزایش یابد تا شاهد رشد و شکوفایی ایران اسلامی در حوزه صنعت و تولید باشیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز