با حضور استاندار مازندران برگزار شد:
جشن تیرماه سیزده شو و روز مازندران در آمل
با احیای جشن ها و سنت های محلی، می توان ضمن حفظ شئونات والای ایران اسلامی، باورهای ملی را تقویت نمود.
استاندار گفت: مازندران موطن والاترین سنن، فرهنگ و ملجا و پناهگاه فرزندان رسول الله(ص) است.
به گزارش ایلنا از ساری، ربیع فلاح جلودار در جشن تیرماه سیزده شو و روز مازندران این گردهمایی را نشانگر شکوه و بزرگی آیین های بومی و سنن به جا مانده از مردمان ولایی این سامان دانست و یاد آور شد: با احیای جشن ها و سنت های محلی، می توان ضمن حفظ شئونات والای ایران اسلامی، باورهای ملی را تقویت نمود.
استاندار با بیان این که جشن تیرگان که در زبان محلی به آن " تیرما سیزده شو " گفته میشود، همان جشن معروف ایرانیان باستان است که در تاریخ باستانی تبری مصادف با دوازدهم آبان میشود، اظهار نمود: احیای اعیاد، جشن ها، بازی های بومی و محلی مناطق مختلف روستایی و شهری مازندران هم چنین می تواند در افزایش نشاط اجتماعی و ایجاد امید در جامعه به ویژه نسل جوان تاثیر بسزایی داشته باشد.
فلاح افزود: با شناسایی و معرفی این آیین ها به نسل جوان، هویت ملی و سنتی احیا خواهد شد.
استاندار با بیان این که جشن ها، سنت ها، مراسم، ورزش ها و بازی های بومی محلی، نشات گرفته از آداب، سنن و اعتقاد نیاکان ماست، بیان کرد: با بررسی ساختاری و ساماندهی بازی ها و رشته های ورزشی بومی، می توانیم این سنن ارزنده را به نسل های آتی عرضه کنیم.
وی خواستار اهتمام سازمان های مردم نهاد در راستای شناسایی، برجسته سازی و احیای این میراثارزشمند شد و خاطر نشان ساخت: رسانه ها و صدا و سیما نیز می توانند به شکل ویژه در این خصوص ایفای نقش کنند.
فلاح مازندران را موطن والاترین سنن، فرهنگ و ملجا و پناهگاه فرزندان رسول الله(ص) دانست و تصریح کرد: مراکز فرهنگی و مسوول برنامه ای را در جهت معرفی آداب و سنن برجسته بومی مازندرانی به کشورهای فارسی زبان همسایه در دستور کار خود قرار دهند.
در این روز با حضور استاندار و برخی مدیران استانی و شهرستانی، بعضی آیین های زادبوم عزیز مازندران به صورت زنده از سوی هنرمندان استان اجرا شد و گروه های هنری نیز به اجرای برنامه پرداختند.