انجام جراحی ترکیبی لاپاراسکوپی و آندوسکوپی بطور همزمان نخستین بار در بابل
نخستین بار در کشور جراحی ترکیبی لاپاراسکوپی و آندوسکوپی همزمان برای تومور معده در بابل انجام شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر عابدی از انجام جراحی آندوسکوپی -لاپارروسکوپیک همزمان بر روی بیمار چالوسی در بیمارستان روحانی بابل برای نخستین بار در کشور خبر داد.
دکتر سید حسن عابدی فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: جراحی آندوسکوپی – لاپارروسکوپیک یک روش نوین در جهان میباشد که از این روش برای برداشتن سرطان اولیه، تومورهای خوشخیم و تومورهای استرومایی معده, روده و دوازدهه استفاده میشود و به بسیاری از بیماران کمک میکند تا بیماران تحت اعمال جراحی باز قرار نگیرند.
وی بیان داشت: در کنار تکنیکهای سنتی، ظهور تکنیکهای آندوسکوپی لاپارروسکوپیک نوید بزرگی برای آینده روشهای جراحی بسته و کم تهاجمی است.
فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: در بیمارستان آیت ا. روحانی بابل موفق شدیم برای نخستین بار در کشور از این تکنیک برای بیمار خانم 40 ساله اهل چالوس با موفقیت کامل انجام دهیم و ان شالله نویدی باشد برای انجام خدمات نوین پزشکی بیشتر در ایران.
دکتر عابدی گفت: تومور استرومال دستگاه گوارش (Gastrointestinal stromal tumor (GIST)) شایعترین تومورهای مزانشیمی لولهی گوارش بوده و بیشتر در معده یا رودهی کوچک مشاهده میشود.
وی بیان داشت: همه تودههای خوشخیم موجود در دستگاه گوارش بهطورقطع بیخطر نیستند و احتمال سرطانزا بودن آن در شرایط سنی مختلف افزایش یا کاهش میبابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه تودههای خوشخیم گوارشی ۲ دسته هستند، اذعان داشت: دسته اول تودههای Gist که معمولاً در هر قسمت از دستگاه گوارش از مری تا معده قرار میگیرند و گروه دوم تودههای چربی یا لیپوم و لیومیوم است که در دسته بافتهای نرم قرار میگیرند.
دکتر عابدی ادامه داد: این نوع تومورها اغلب در افراد بین 40 تا 70 سال مشاهدهشده و کودکان و افراد جوانتر بهندرت به این بیماری مبتلا میشوند.
فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه سن ابتلای به آن بالای ۴۰ سال است و در صورت عدمتشخیص بهموقع بزرگتر شده و نگرانکننده خواهد بود، بیان داشت: اگر اندازهٔ این تومور از ۲ سانتیمتر بیشتر شود و غدد لنفاوی هم تحت تأثیر آن قرار بگیرد و همراه با زخم باشد در این صورت نگرانکننده خواهد بود.
وی با ذکر این نکته که تودهٔ Gist در بیشتر مواقع علامت مشخصی ندارد و از طریق آندوسکوپی بهطور اتفاقی مشخص میشود، گفت: انسداد و بزرگتر شدن توده در دستگاه گوارش، احتمال خونریزی و درد شکمی از علائم تشخیص میباشد.
دکتر عابدی ادامه داد: برخی افراد مبتلابه تومور استرومال دستگاه گوارش (GIST) ممکن است درد یا تورم شکم، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، خونریزی، ضعف و خستگی، سیاه شدن مدفوع، بالا آوردن خون را تجربه کنند.
انجام روش نوین جراحی بسته در بیمارستان روحانی بابل
همچنین دکتر علی زاهدیان فوق تخصص جراحی دستگاه گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: گاهی تومورها بهقدری بزرگ میشوند که مسیر عبور غذا از معده یا روده را مسدود میکنند. این انسداد باعث دردهای شدید شکم و استفراغ میشود و حتی ممکن است باعث ایجاد سوراخ (منفذ) شود که در این صورت جراحیهای اورژانسی برای رفع انسداد لازم است.
وی بیان داشت: این تومورها برخلاف پولیپ دستگاه گوارش، از لایههای عمقیتر در داخل لوله گوارشی منشأ گرفته و درمان آندوسکوپیک آن با چالشهای زیادی همراه است.
فوق تخصص جراحی دانشگاه علوم پزشکی افزود: عدم دسترسی کافی به لایههای عمقی جدار دستگاه گوارش ازیکطرف و احتمال بدخیم شدن همزمان با افزایش اندازه تومور و افزایش سن بیمار، گروه پزشکان گوارش و جراحان را مجاب میکند تا از روش جراحی باز و گاها از جراحی لاپاراسکوپی برای خارج ساختن این تومورها استفاده کنند.
دکتر زاهدیان بیان داشت: جراحی آندوسکوپیک -لاپارروسکوپیک که یک شیوه استفاده همزمان از دو مسیر لاپارروسکوپیک و آندوسکوپی است، یکی از روشهای نوین در جهان است که به همت تیم گوارش، جراحی و بیهوشی در بیمارستان روحانی بابل برای خانم 40 ساله اهل چالوس با موفقیت انجام شد.