معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران:
فضای تحمل سیاسی در دانشگاهها افزایش یابد
رونق برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و تلاش در جهت گفتگو و نقد سازنده یکی از مهمترین راههای دستیابی به افزایش فضای تحمل سیاسی است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: استان مازندران با ۱۴۴ مرکز آموزش عالی دولتی، آزاد اسلامی، پیام نور، علمی کاربردی و موسسات غیرانتفاعی وبیش از ۲۳۰ هزار دانشجو یکی از قطبهای مهم علمی کشور است.
به گزارش ایلنا از ساری، علیرضا یونسی رستمی در نشست هم اندیشی روسای دانشگاههای استان با استاندار، دانشگاه را محور توسعه دانست و افزود: دانشگاه منبع عظیم سرمایه اجتماعی و انسانی و دارای اهمیت فوق العادهای است.
وی افزود: بر اساس سند چشم انداز، تمامی نهادها موظفند در تقویت و توسعه دانشگاهها همکاری کنند تا دانشگاه نیز بتواند وظیفه خود را در توسعه کشور انجام دهد.
یونسی با بیان اینکه بخشی از این مهم در سالهای اخیر محقق شده است، تصریح کرد: گرچه در برخی زمینهها شاید هنوز به حد مطلوب نرسیده باشیم، ولی رشد چشمگیری که در برخی زمینهها حاصل شده، غیرقابل انکار است.
معاون استاندار مازندران رشد کشور در زمینه علوم هستهای، مهندسی و فناوری نانو را در سالهای اخیر جلوههایی از سهم دانشگاه در توسعه علمی دانست و ادامه داد: حمایت از نیروهای دانشگاهی و محققان این بخش موتور توسعه کشور را بیش از پیش گرم کرده است و اگر بتوان این مسیر را همچون گذشته ادامه داد، میتوان امیدوار بود شرایط برای رشد کشور در شؤون دیگر نیز فراهم بشود.
یونسی بیان داشت: امروزه با گسترش جمعیت، تنوع و افزایش نیازها، سهم فناوریهای نو نیز به طور چشمگیری افزایش یافته و دیگر همچون دیروز تولید سنتی نمیتواند پاسخگوی نیازهای موجود باشد به همین دلیل است که نقش نهادهای علمی و چگونگی مدیریت دانش استفاده از آن، میتواند به پیشبرد اهداف توسعهای کمک شایان توجهی کند.
وی با بیان اینکه تحقق اهداف اقتصادی کشور و بویژه حماسه اقتصادی بدون لحاظ نمودن نقش و تأثیر نیروی انسانی و نهادهای علمی همچون دانشگاهها میسر نیست، خاطرنشان ساخت: با پشتوانه پژوهش در دانشگاهها و مراکز دانشجویی است که میتوان فرصتهای پیش روی تولید را دو چندان کرد.
وی با تاکید بر افزایش فضای تحمل سیاسی در محیطهای دانشگاهی، اذعان نمود: رونق برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و تلاش در جهت گفتگو و نقد سازنده یکی از مهمترین راههای دستیابی به این مهم است.
یونسی دانشگاه را شاهراه و شاه کلید توسعه استان اعلام کرد و گفت: ما بهدنبال رویکرد علمی در امر توسعه استان هستیم و در این راه بهترین وسیله را بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهی میدانیم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران افزود: بر همین اساس و بنا بر نظر استاندار این جلسه برگزار شد تا ضمن اعلام آمادگی کامل جهت ایجاد ارتباطی دوسویه، از استعدادها وظرفیتهای دانشگاهی برای توسعه این استان استفاده کنیم.
وی در پایان استفاده از یک بانک اطلاعاتی قوی درحوزه مبتکران و دانشمندان استان، تبادل علمی، فنی، دانشجویی دانشگاههای استان با دیگر استانها و کشورهای حوزه دریای مازندران، بومی گرایی علم به مقتضای اقلیم وجغرافیای مازندران، اولویت بخشی به صنایع بومی استان و توجه به رشتههای خاص متناسب با اقلیم استان و افزایش منزلت و جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان را بهترین راهکار برای دستیابی به پیشرفتهای عظیم عنوان کرد.