در جلسه شورای شهر ساری مطرح شد:
انتخاب شهردار ساری بدون هیچ ملاحظاتی/تأکید بر بهرهمندی از ظرفیت جوانان در شهرداری
در دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر ساری بر انتخاب جواد طالبی شهردار ساری بدون در نظر گرفتن هیچگونه ملاحظاتی تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، پرویز شعبانی شامگاه دوشنبه در دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر ساری به معارفه بیست و چهارمین استاندار مازندران اشاره کرد و گفت: امیدواریم نماینده عالی دولت با مدیریت جهادی و عملیاتی نمودن سیاستهای مدبرانه دولت مردمی ازجمله توجه به مطالبات مردم، بهرهگیری از ظرفیتها و استعدادهای استان، ایجاد وحدت بین نخبگان بومی، رفع مشکلات و موانع و توسعه استان گامهای خوبی بردارد.
وی افزود: امید داریم با آغاز به کارگروه جدید مدیریتی، فصل تازهای از سازندگی و حرکتهای روبهجلو در مازندران رقم بخورد و ساری بهعنوان مرکز و پیشانی استان در کانون برنامههای توسعه قرار بگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری بابیان اینکه تحقق این امر علاوه بر شکلگیری مدیریت جهادی نیازمند عزم جمعی و همافزایی همه دستگاهها و نهادهاست اعلام آمادگی کرد که شورای ششم شهر ساری نیز دررسیدن به توسعه مرکز استان با نماینده عالی دولت در استان همگام خواهد شد.
وی بابیان اینکه نائب رئیس شورای شهر مصادیقی راجع به انتخاب شهردار ساری از سوی اعضای شورای شهر مطرح کرد که انتخاب شهردار بر اساس ملاحظات و اهرم بیرونی بوده است این موضوع میتواند تنها نظر شخص او باشد و من بهعنوان یکی از اعضای شورای شهر اعلام میکنم در انتخاب شهردار ساری تنها به نظر شخصی خودم بسنده کرده و هیچ توصیهای برای این انتخاب وجود نداشته است.
شعبانی گفت: همه دیدگاهها قابلاحترام است، اما مورد موضوع مطروحه نظر وی شخصی بوده و هیچگونه فشاری در کار نبوده است.
وی به بدهی بیش از 700 میلیارد تومانی شهرداری اشاره کرد و گفت: بدهی وجود دارد، پرونده قضایی نیز تشکیل شد اما این بدهیها تنها مربوط به شهرداری ساری نیست تمامی شهرداریهای کشور با چنین مشکلی مواجه هستند.
بهرهمندی از ظرفیت جوانان شاغل در شهرداری گامی بهسوی توسعه است
شعبانی به نقش نظارتی پارلمان شهری بر عملکرد شهرداریها اشاره کرد و افزود: نقش مثبت شورا میتواند عامل موفقیت مدیریت شهری در دستیابی به برنامهها و رشد و توسعه شهر و درنهایت رضایتمندی اکثریت شهروندان شود.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری گفت: اگرچه نیروی انسانی جزء سرمایههای دستگاهها و نهادها محسوب میشود اما باید بپذیریم که شهرداری ساری با معضل نیروی مازاد مواجه است که بسیاری از درامدهای شهرداری صرف هزینه جاری میشود.
وی بابیان اینکه ساماندهی نیروها از مهمترین رویکردهای شورا و شهرداری است، اضافه کرد: بسیاری از این جوانان جزء سرمایههای شهر ما محسوب میشوند و بهرهمندی شهرداری از ظرفیت این جوانان گام روبهجلو است.
شعبانی فراهم کردن بستر فعالیت برای ایجاد درآمد را یکی از راههای برونرفت این مشکل دانست که میتوان با بهرهگیری از استعداد و خلاقیتهای جوانان در شهرداری محقق کرد البته تحقق این مهم مستلزم سیاستگذاری درست شورا و شهرداری است تا با تعامل و انسجام به این هدف غایی دست پیدا کنند.
انتخاب شهردار با اهرم فشار استانداری
در ادامه سبحان بخشی بابیان اینکه پروژههای مرکز استان با تعامل و همکاری اعضای شورای شهر با جدیت در حال پیگیری است، گفت: بهعنوان عضو شورا از عملکرد خود راضی نیستم؛ نارضایتی مردم را میشنویم اما کاری انجام ندادهایم.
وی افزود: مرکز مازندران با رتبه ۱۱ کلانشهر محسوب نمیشود، ماهانه بیش از ۳۰ میلیارد تومان بودجه جاری برای پرداخت حقوق کارکنان هزینه میشود درحالیکه ماهی ۳ میلیون تومان حقوق نیروهای شرکتی اجحاف بزرگی به نیروی انسانی است.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر ساری درآمد شهرداری ساری را در مهرماه ۱۴۰۰ حدود ۵۰ میلیارد تومان دانست و گفت: ماهی ۸ میلیارد تومان به بیمه تأمین اجتماعی پرداخت میشود و بقیه به هزینه جاری اختصاص مییابد.
وی یادآور شد: شورای ششم شهر ساری شهرداری را انتخاب کرده که منتخب استاندار سابق مازندران بوده است.
لزوم استفاده از صنایع فرهنگی در اِلمانهای شهری
علی عاشقان عضو شورای اسلامی شهر ساری بر ضرورت اعتمادسازی در راستای استفاده از ظرفیتهای جوانان در شهرداری ساری تأکید کرد و گفت: تحولگرایی و جوانگرایی سیستم شهرداری را چابکتر کرده و به فرمایشات مقام معظم رهبری نیز جامه عمل میپوشاند.
وی استفاده از صنایع فرهنگی در المانها و شاخصهای شهری را مهم ضرورت دانست و افزود: بهرهگیری از این صنایع میتواند به هویت شهری کمک کند.
عاشقان گفت: با توجه به نوآوری در صنعت کارآفرینی و تولیدات؛ میتوان از این پتانسیل برای درامد زایی شهرداری و سازمانهای تابعه استفاده کرد میتوان با پیگیری این موضوع حال شهر را خوب کرد.
ضوابط باید جایگزین روابط شود
سید حسین یوسفی در جریان دوازدهمین جلسه شورای شهر ساری بابیان اینکه خدماترسانی به شهروندان از رویکردهای مهم شورا و شهرداری است، گفت: شورای شهر باید پاسخگوی مطالبات شهروندان باشد اگر نارضایتی نسبت به شهرداری از سوی شهروندان وجود دارد باید این نقیصه را در خودمان جستجو کنیم و به دنبال راهکار باشیم.
وی افزود: مسئولیتی که در شورای شهر وجود دارد نباید به خواستههای فردی اعضای شورای شهر معطوف شود، مانع زداییهای زیادی در شهر وجود دارد که باید با انسجام و همدلی و همچنین کار جهادی موانع موجود را برطرف کنیم.
رئیس کمسیون فرهنگی شورای شهر ساری بابیان اینکه در انتخاب شهردار هیچگونه ملاحظهای وجود نداشته است، گفت: همه ما در قبال مدیریت شهری و جانشینسازیهای ضوابط بهجای روابط مسئولیم. ضوابط باید جایگزین روابط شود.
وی افزود: شهر و شهرداری برای رسیدن به توسعه و رضایتمندی شهروندان نیاز به همدلی و انسجام دارد.
تأکید بر اصل شفافیت
رحمان میر شجاعی دیگر عضو شورای اسلامی شهر ساری بابیان اینکه شایستهسالاری باید در بدنه شهرداری حاکم شود، افزود: با بهکارگیری افراد نخبه و توانمند در شهرداری این نهاد خدمات رسان راه توسعه را بهخوبی طی خواهد کرد.
وی به رعایت اصل شفافیت در شهرداری تأکید کرد و گفت: اعتمادسازی مهمترین اصل در پیشرفت و توسعه شهر است؛ به کارکنان شهرداری اعتماد کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر ساری گفت: شهردار ساری باید برنامههای خود را در اسرع وقت به شورای اسلامی شهر ارائه دهد.
همچنین شهرام ایرجی دیگر عضو شورای اسلامی شهر ساری در جلسه امروز حجم بالای نیروی انسانی را یکی از معضلات مهم شهرداری عنوان کرد که بخش زیادی از درآمد شهرداری صرف امورات جاری میشود.
وی با اعلام رضایتمندی از عملکرد سهماهه خود در شورای اسلامی شهر ساری گفت: نظارت دقیق بر امورات شهرداری فعالیتهای شهری را منظمتر و از هزینههای هنگفت جلوگیری میکند.
ایرجی گفت: مردم به ما رأی اعتماد دادند ما باید با همدلی و وحدت مشکلات و موانع را احصاء و در جهت رفع آن تلاش بیشتری کنیم.
وی به تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل در شهرداری ساری اشاره کرد و گفت: این موضوع با پیگیری و تلاش اعضای شورای شهر و مدیریت شهری در حال انجام است.
عضو شورای اسلامی شهر به برگزاری جشنواره «کئی پلا» اشاره و متصدیان برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: بابرگزاری این جشنواره هوای تازهای در کالبد شهری ساری دمیده شد.