خبرگزاری کار ایران

۱۸ الی ۱۹ آبان:

نخستین جشنواره «کئی پلا» در ساری برگزار می‌شود

نخستین جشنواره «کئی پلا» در ساری برگزار می‌شود
کد خبر : ۱۱۵۳۲۸۴

نخستین جشنواره کئی پلا و متعلقات آن باهدف معرفی سنت و آیین مازندران 18 الی 19 آبان در بوستان ولایت ساری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، علی رمضانی پاچی بعدازظهر شنبه در نشست با خبرنگاران از برگزاری نخستین جشنواره کئی پلا و متعلقات آن خبر داد و گفت: این جشنواره در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هجدهم و نوزدهم آبان ماه در بوستان ولایت ساری برگزار می‌شود.

وی از استقبال گسترده مردم برای حضور در این جشنواره خبر داد و افزود: 22 نوع غذای بومی با کدو در این جشنواره طبخ می‌شود.

این محقق و پژوهشگر مازندران گفت: برپایی ایستگاه نقاشی کودک، اجرای موسیقی محلی و بازی‌های بومی وبرگزاری مسابقات و سرگرمی‌ها ازجمله برنامه‌هایی است که هم‌زمان با این جشنواره برگزار می‌شود.

عضو هئیت مدیره سازمان فرهنگی شهرداری ساری افزود: علاقه‌مندان می‌توانند 18 و 19 آبان از ساعت 12 الی 21 از این جشنواره بازدید به عمل‌آورند.

رمضانی پاچی به اجرای برنامه فرهنگی و بومی «ساروی شونیشت» هر 15 روز یک‌بار در مناطق مختلف ساری با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری ساری خبر دادو گفت: نخستین برنامه ساروی شونشیت فردا شب در سینما سپهر ساری برگزار می‌شود.

وی هدف اصلی از اجرای برنامه‌های بومی در مرکز استان را شاد کردن همشهریان ساروی دانست و افزود: مردمی برگزار کردن برنامه‌های فرهنگی از دیگر اهداف شهرداری است.

رمضانی پاچی حفاظت از گونه‌های بومی ازجمله درخت «انجیلی» را از رویکردهای مهم شهرداری ساری در حوزه فضای سبز عنوان کرد و از کاشت شمار زیادی از درختان انجیلی در سطح معابر و پارک‌های شهر ساری خبر داد.

اجرای برنامه‌های بومی توجه به فرهنگ مازندران است

علیرضا حمیدی معاون خدمات شهری شهرداری ساری بابیان اینکه حفظ و احیای اصالت قومی باعث اقتدار و قدرت جامعه می‌شود بر تقویت فرهنگ بومی تأکید کرد و گفت: باید در کنار گردشگری به فرهنگ و سنت مردم احترام گذاشته شود.

وی افزود: گسترش فرهنگ ملی و بومی استان در همه ابعاد هدفی مهم در سازمان فرهنگی شهرداری محسوب می‌شود و برگزاری جشنواره‌های بومی نیز نشر فرهنگ بومی مازنی‌ها است.

معاون خدمات شهری شهرداری ساری، گفت: سازمان فرهنگی در کنار سازمان میراث فرهنگی می‌تواند فرهنگ و ارزش‌های بومی و محلی را منتشر کند.

وی افزود: هنرهایی که جنبه بومی و محلی دارند در توسعه شهرهای خلاق و توسعه‌یافته بسیار مفید هستند.

حمیدی خواستار همکاری رسانه‌ها برای پرداختن به موضوع فرهنگ، آداب و سنن مازندران شد.

افزایش شادابی و ارتقای آگاهی شهروندان

سیامک حبیبی رئیس سازمان فرهنگی شهرداری ساری در ادامه این نشست به نگاه و حمایت شهردار ساری به برنامه‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: آنچه در این سازمان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی برگزار می‌شود متأثر از حمایت‌های بی‌دریغ شهردار مرکز استان به حوزه فرهنگی است.

وی به جشن‌های شهرداری ساری باهدف افزایش شادابی و ارتقای آگاهی شهروندان همراه با آموزش‌های زیست‌محیطی اشاره کرد و افزود: آنچه در این مقوله بسیار اهمیت پیدا می‌کند مشارکت مردم است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساری به ثبت کئی پلا به‌عنوان میراث ناملموس فرهنگی در فهرست آثار ملی اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این جشنواره نزدیکی و دوستی بین شهرهای مازندران است.

حبیبی از تبیین برنامه‌های مختلف فرهنگی در این سازمان خبر داد و گفت: مشارکت و حضور مردم و همچنین شادابی شهروندان بعد از پشت سر گذاشتن اپیدمی کرونا از افتخارات برگزاری این جشنواره است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز