خبرگزاری کار ایران

مدیرکل بهزیستی مازندران:

7 هزار و 148 نابینا و کم‌بینای مازنی زیرپوشش بهزیستی هستند

7 هزار و 148 نابینا و کم‌بینای مازنی زیرپوشش بهزیستی هستند
کد خبر : ۱۱۴۳۰۳۴

مدیرکل بهزیستی مازندران بابیان اینکه هفت هزار رو 148 نابینا و کم‌بینا از خدمات بهزیستی بهره مند هستند، گفت: از این تعداد چهار هزار و 700 نفر مرد و دو هزار و 435 نفر زن هستند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، فرزاد گوهردهی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی سلامت روان و عصای سفید برگزار شد، گفت: 7 هزار رو 148 نابینا و کم‌بینا از خدمات بهزیستی بهره مند هستند.

وی با اعلام اینکه از تعداد نابینایان و کم‌بینایان استان چهار هزار و 700 نفر مرد و دو هزار و 435 نفر زن هستند، افزود: از این تعداد یک هزار و 370 نفر دچار اختلال معلولیت بینایی خیلی شدید هستند.

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: بیشترین آسیب بینایی به ترتیب مربوط به شهرهای ساری با 970 نفر، بابل 881 نفر است.

گوهردهی به طرح غربالگری اشاره کرد و افزود:66 هزار نفر کودکان در طرح غربالگری بینایی مشارکت داشتند در این طرح هزار و 400 نفر دارای اختلالات بینایی شناسایی و به مراکز درمانی ارجاع شدند.

وی افزود: اداره کل بهزیستی استان مازندران سال گذشته به 1600 نفر از جامعه نابینایان و کم‌بینایان در بخش تأمین وسایل کمک توان‌بخشی ازجمله عصای سفید، درشت نما، کاغذ به ریل و ساعت گویا کمک کرده است.

گوهردهی تصریح کرد: برای شرایط اشتغال معلولان و افراد داری آسیب جسمی تسهیلگری می‌کنیم، گفت: بهزیستی متولی اشتغال در جامعه نیست اما وظیفه سازمان ما حمایت از این افراد است، پیگیری‌های برای اجرای قانون جذب معلولان در استان انجام‌شده است.

مدیرکل بهزیستی مازندران افزود: دریافت تسهیلات کم‌بهره برای افراد متقاضی شغل را در دستور کار قراردادیم و در این زمینه هم تسهیلگری انجام می‌شود، سال گذشته ۱۰۰ درصد تسهیلات اختصاص داده‌شده برای اشتغال افراد مددجو جذب‌شده است.

وی مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری مبلمان شهری را ازجمله اقدامات عنوان کرد و گفت: از وضعیت مناسب‌سازی استان مازندران رضایت نداریم؛ البته نسبت به 10 سال قبل پیشرفت داشته‌ایم اما هنوز آنچه هدف‌گذاری شده محقق نشده است.

گوهردهی افزود: برخی از شهرها به‌عنوان شهرهای بدون مانع در کشور معرفی شدند و باید تلاش کنیم موانع حضور افراد کم‌توان را در شهرها فراهم کنیم البته ورود سمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی به این حوزه ضروری است.

وی به همه‌گیری ویروس کووید 19 اشاره کرد و گفت: این بیماری با خود اضطراب و نگرانی را با خود به همراه داشت و زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار داده است، تبعات این بیماری سبب شده برخی از دانشمندان اظهارنظر کنند که به نظر می‌رسد ما در آستانه بیماری‌های روح و روان در جهان باشیم.

گوهردهی ادامه داد: مجموعه بهزیستی مازندران نیز در حال بررسی زمینه روان‌شناختی این بیماری است و نتیجه را در آینده‌ی نزدیک منتشر می‌کند.

وی افزود: افراد ناتوان و یا معلولی که نتواند زندگی روزمره خود را به‌تنهایی انجام دهد که از به‌عنوان «سال‌های سپری‌شده با ناتوانی» نام می‌برند به‌مرورزمان دچار بیماری‌های اعصاب و روان می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: بنا بر آمار سازمان بهداشت و جهانی یک‌سوم افرادی که دچار ناتوانی هستند، بیماری اعصاب و روان دارند در کشور ما نیز بر اساس آمار بررسی سلامت روان 20 درصد از افراد بالای 15 سال دچار اختلال روان هستند.

گوردهی به اهمیت سلامت روان پرداخت و نقش رسانه‌ها را در تحقق این موضوع مهم دانست.

وی بابیان اینکه 6 هزار و 700 بیمار دارای اختلال روان مزمن از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی بهره مند هستند، افزود: از این تعداد 450 نفر در مراکز شبانه‌روزی خدمات می‌گیرند.77 نفر از این افراد یا سرپرست مؤثر نداشته و یا مجهول‌الهویه هستند که از سوی دستگاه قضایی به این مراکز معرفی می‌شوند.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز