پیکر مرحوم علامه حسنزاده آملی در روستای ایرا به خاک سپرده میشود
پیکر مرحوم علامه آیتاللهالعظمی حسنزاده آملی در زادگاهش روستای ایرا لاریجان آمل خاکسپاری میشود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حجتالاسلام سید جلیل مرتضوی رئیس ستاد ارتحال حضرت علامه حسنزاده آملی گفت: پیکر مطهر علامه حسنزاده آملی بنا به وصیت علامه و اعلام رسمی خانواده آن مرحوم، در زادگاهش «روستای ایرا» از توابع بخش لاریجان به خاک سپرده خواهد شد.
وی افزود : مراسم تشییع پیکر علامه حسنزاده آملی روز دوشنبه پنجم مهرماه مصادف با روز اربعین حسینی در میدان بزرگ ۱۷ شهریور آمل همراه با برگزاری مراسم زیارت عاشورا برگزار خواهد شد.
رئیس ستاد ارتحال حضرت علامه حسنزاده آملی افزود: بعدازظهر دوشنبه یا روز سهشنبه پیکرمطهرعلامه حسنزاده برای خاکسپاری به زادگاهش «روستای ایرا» از توابع بخش لاریجان آمل منتقل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه از هیئتامنا همه مساجد، حسینیهها، تکایا و آستان مقدس امامزادههای سطح شهرستان خواستهشده تا با باز کردن در این اماکن و برگزاری مراسمهای یادبود علامه حسنزاده و نیز پخش قرآن، فضای شهرستان را متناسب و درشان فخر جهان تشییع درآید.
امامجمعه آمل افزود: قطعاً امکان برگزاری مراسمهای یادبود دریک مکان با توجه به خیل عظیم ارادتمندان علامه حسنزاده امکانپذیر نیست و همه فضای مساجد، حسینیهها باید به این امر اختصاص داده شود.
وی با اشاره به اینکه به احترام علامه حسنزاده آملی یک هفته عزای عمومی در شهرستان آمل اعلامشده است، یادآور شد، انتظار است مردم نیز با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی، مراسم تکریم از مقام شامخ علامه حسنزاده را برگزار کنند.
علامه حسنزاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۰ دیده از جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلامشده است.
آیتالله حسن حسنزاده آملی ملقب به علامه حسنزاده فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی شنبهشب در زادگاهش شهر آمل در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری به دلیل بیماری قلبی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
علامه حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای «ایرا» بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
این عالم وارسته در سال ۱۳۴۲ ش از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد.
این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز ازجمله تدریسهای اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسهاست.
علامه حسنزاده آملی، کتابهایی، چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیلهودمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.