معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
مازندران یکی از قطبهای مهم تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور است
مازندران دارای ۱۷۳ واحد پرواربندی گوساله به ظرفیت ۳۱۴۱۴ رأس و ۵۵۸ واحد پروار بندی بره به ظرفیت ۷۹۲۰۹ رأس فعال با پروانه بهره برداری اعم از صنعتی و سنتی است.
حسین نگهدار، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص وضعیت پروار بندی بره و گوساله در سطح استان اظهار داشت: استان مازندران یکی از قطبهای مهم تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که دارای ۱۷۳ واحد پرواربندی گوساله به ظرفیت ۳۱۴۱۴ رأس و ۵۵۸ واحد پروار بندی بره به ظرفیت ۷۹۲۰۹ رأس فعال با پروانه بهره برداری اعم از صنعتی و سنتی است.
به گزارش ایلنا از ساری، وی میزان تولید گوشت قرمز حاصل از پرواربندی گوساله و بره و نیز دامهای کشتاری استان را سالانه بالغ بر ۴/۶۴ هزار تن، معادل ۷/۶ درصد تولید گوشت قرمز کشور عنوان داشت و افزود: مدت زمان پروار گوسالههای پرواری حدود ۶ الی ۹ ماه با افزایش وزن متوسط روزانه ۲/۱ الی ۵/۱ کیلوگرم در گوسالههای اصیل و ۸/۰ الی ۱ کیلوگرم در گوسالههای دو رگ است.
وی با بیان اینکه مدت زمان پروار در پرواربندی بره حدود ۱۰۰ روز با افزایش وزن روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم میباشد افزود: وزن لاشه در گوسالههای پرواری اصیل حدود ۲۷۵ کیلوگرم، دو رگ ۲۳۱ کیلوگرم، بومی ۱۵۵ کیلوگرم و در برههای پرواری ۲۰ کیلوگرم میباشد. نگهدار تصریح نمود: ۸۱ درصد گوشت قرمز تولیدی در استان حاصل پرورش و نگهداری دام سنگین و مابقی از طریق دام سبک محقق میشود.
او افزود: در سالجاری و در راستای حمایت از پروار بندی بره و گوساله از محل تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری مبلغ ۴۰ میلیارد ریال جهت تأمین نقدینگی و از محل طرح توسعه بخش کشاورزی بیش از ۵۰ میلیارد ریال جهت احداث۲۲ واحد پروار بندی گوساله و ۲۴ واحد پرواربندی بره و بهسازی و نوسازی ۵ واحد پرواربندی بره و گوساله از طریق سازمان جهاد کشاورزی مازندران اختصاص یافته است.
وی در پایان اذعان داشت: در صورت تأمین نهادههای مورد نیاز با قیمت متعادل و تزریق اعتبارات مناسب با نیاز واحدهای پرواربندی با پروار نمودن کلیه دامهای قابل پروار و جلوگیری از کشتار زود هنگام دام در استان میتوان میزان تولید گوشت قرمز استان را حداقل به میزان ۱۵ درصد در طول سال افزایش داد.