ایلنا گزارش می دهد؛
۶۲۰۰ مددجوی کمیته امداد امسال شاغل شدند/راهبری شغلی و اشتغال پایدار
۶۲۰۰ فرصت شغلی از ابتدای امسال تا پایان دی ماه با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد مازندران ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سند راهبردی و عملیاتی اشتغال و خودکفایی مددجویان کمیته امداد مبتنی بر سه راهبرد بهبود کسب و کار ، توسعه زنجیرههای ارزش و توسعه همکاری فعالان کسب و کار تهیه و اجرایی شده و بر مبنای آن نظام هدایت شغلی و نظام راهبری شغلی ایجاد شده است.
برنامه اشتغال مددجویان امداد برپایه الگوی اسلامی و ایرانی اشتغال و با هدف رفع مشکل بیکاری به ویژه برای نیازمندان و مبتنی بر ظرفیتهای مناطق مختلف تدوین شده و با بهرهگیری از بهروزترین مدلهای کارآفرینی همراه با بومیسازی، به دنبال پایدارسازی طرحهای اشتغال از طریق ارائه آموزشهای لازم است.
در اجرای این سند بر استفاده از ظرفیت خیران کارآفرین ، جهادگران کارآفرین ، کارآفرینان حرفهای ، پارک های علم و فنآوری تاکید شده به طوری که بر پایه عملیات شدن این برنامه در ۱۰ ماهه سال جاری ۶ هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان برای خانوادههای تحت حمایت امداد استان مازندران ایجاد شد.
علیاصغر رضایی طالشی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران نیز در گفتگو با ایلنا با اشاره به برنامه راهبردی و عملیاتی اشتغال و خودکفایی مددجویان و اینکه این برنامه با هدف ایجاد اشتغال برای مددجویان و توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت براساس الگوی اقتصاد مقاومتی طراحی شده است، گفت: بر اساس این سند برای کمیته امداد استان ۷ هزار و ۲۹۹ شغل با اعتباری بالغ بر ۲۰۶ میلیارد تومان برای سال جاری تعریف شده است که ۱۳۵۹ طرح در قالب کاریابی و مابقی از طریق خوداشتغالی است.
وی افزود: از اعتبار مورد نظر حدود ۱۹۰ میلیارد تومان به کمیته امداد پرداخت شد که از این میزان بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان جذب و مابقی به بانکها معرفی شده است.
ایجاد ۸۵۰ هزار فرصت شغلی
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران با بیان اینکه با رایزنیهای انجام شده منابع بانکی کمیته امداد به ۲۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده که منجر به ایجاد ۸۵۰ هزار فرصت شغلی در قالب خوداشتغالی و یا کاریابی شده است، افزود: اعتبارات آنهم از منابع ملی تسهیلات وام اشتغال پایدار روستایی و تسهیلات بانکی قرض الحسنه تبصره ۱۶ بودجه عمومی تامین میشود.
رضایی گفت: هزار و ۲۳۰ تن از مددجویانی که امسال شاغل شدند از طریق معرفی به شرکتهای کاریابی و یا از طریق شرکت در آزمون استخدامی از بیکاری رهایی یافتند.
وی ادامه داد : از مجموع اشتغال ایجاد شده، حدود سه هزار شغل برای مردان در مناطق شهری و بیش از سه هزار شغل نیز برای مددجوی زن در مناطق روستایی بوده است.
رضایی توسعه مشاغل خانگی و هدایت شغلی و خوداشتغالی، پرداخت سهم کارفرما را از دیگر سرفصلهای مهم این نهاد حمایتی برشمرد و ادامه داد: آموزشهای مقدماتی، مهارتی و پایدارسازی برای تقویت اشتغال ایجاد شده از دیگر اقدامات کمیته امداد استان است.
وی تصریح کرد: کمیته امداد همواره توانمندسازی مددجویان را در اولویت برنامههای خود قرار داده و در این سال که به نام جهش تولید نامگذاری شده است با تکیه بر استعداد جامعه مددجویان و بهرهگیری از ظرفیت موسسات دولتی و غیر دولتی به ویژه شرکتهای دانش بنیان، به دنبال ایجاد یک تحول در عرصه اشتغال و کارآفرینی است.
فقرزدایی از جامعه
رضایی با بیان اینکه یکی دیگر از مفاد سند راهبردی – عملیاتی اشتغال و خودکفایی مددجویان در اقتصاد مقاومتی، فقر زدایی است، بیان کرد: تهیه سند فقرزدایی از سوی کمیته امداد با رویکرد دانشبنیان گامی مؤثر جهت کاهش تعداد فقرا در جامعه است و هدف اصلی این نهاد نیز باید حذف فقر در جامعه باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از طرحهای نوآورانه برای توسعه اشتغال در خانوادههای تحت حمایت یک ضرورت است، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد ثابت برای مجریان طرحها، تقویت طرح راهبران شغلی، تهیه و تدوین نقشه جامع جغرافیای طرحها و مشاغل متنوع زودبازده با رویکرد توسعه مشاغل خانگی، از جمله برنامههای کمیته امداد برای تحقق جهش تولید در این نهاد است.
رضایی ادامه داد: استفاده از ظرفیت و فرصتهای جدیداز طریق سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی و دیگر سازمانها و نهادهای متولی امر اشتغال با اجرای طرحهای کشت گیاهان دارویی،پرورش قارچ، دامپروری و همچنین اجرای طرحهای نوین با توجیه اقتصادی بالا و پایداری مناسب اقدام شده است.
وی به برگزاری دورههای آموزشی کسبوکار در قالب آموزش کارآفرینی و مهارتی با همکاری سازمان فنی و حرفهای اشاره کرد و ادامه داد: این آموزشها برای کسانی است که تصمیم گرفتهاند وارد برنامه اشتغال و کسبوکار شوند، برگزار میشود و پس از بهرهمندی از تسهیلات بانکی تا پنج سال مورد بازرسی کارشناسان فنی قرار میگیرند.
راهبری شغلی حل معضل اشتغال
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران به طرح راهبران شغلی اشاره کرد و گفت: این طرح موجب اثربخشی بیشتر اعطای تسهیلات اشتغال و پایداری مشاغل ایجادشده برای مددجویان میشود.
رضایی تأکید کرد: در طرح راهبران شغلی، فردی که از او با نام هدایتگر و راهبر شغلی یاد میشود در واقع فعال اقتصادی و کارآفرینی است که در یک عرصه خاص تولیدی مشغول فعالیت است که پس از تائید صلاحیت زمینه همکاری کمیته امداد با وی فراهم میشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران تصریح کرد: در طرح راهبری شغلی، مددجو پس از دریافت تسهیلات زیر نظر راهبر شغلی اقدام به تولید محصول خواهد کرد و بهنوعی به عنوان زیرمجموعه فرد کارآفرین مشغول فعالیت خواهد شد و از مزیتهای این طرح تضمین خرید محصول تولیدی مددجو توسط راهبر شغلی است و مددجو دغدغه بازاریابی و فروش محصول خود را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: این همکاری به این معناست که کمیته امداد از این پس در برخی عرصههای اقتصادی که مددجویان خواهان دریافت تسهیلات و ایجاد شغل هستند، آنان را به کارآفرین معرفی میکند و راهبر شغلی همه مراحل ایجاد اشتغال برای یک مددجو ازجمله استعداد سنجی، مشاوره، انتخاب طرح، پیگیری وصول و پرداخت تسهیلات، اجرای طرح و درنهایت بازاریابی محصولات را بر عهده میگیرد.
همکاری ۶۴ راهبر شغلی در ایجاد اشتغال
رضایی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 64 راهبر شغلی با کمیته امداد مازندران همکاری دارند، ادامه داد: این راهبران شغلی کار هدایت شغلی ۲ هزار نفر از مددجویان این نهاد را در زمینههای مختلف به عهدهدارند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران گفت: با حمایتهای صورت گرفته، از سال ۹۶ تاکنون، ۲۵۰ تن از مددجویان زیرپوشش کمیته امداد مازندران پس از دستیابی به شغل پایدار ، از چرخه حمایتی این نهاد خارج شدند.
وی از ثبت بیش از ۱۵ طرح اشتغالزا و دانش بینان توسط مدد جویان زیرپوشش کمیته امداد مازندران در پارک علم و فناوری استان و همچنین راه اندازی سامانه اینترنتی فروش کالاهای تولیدی این مددجویان خبر داد.
به گفته رضایی تاکنون اقدامات مثبت و مطلوب برای موضوع اشتغال جامعه هدف انجام شده تا با جذب اعتبارات و پرداخت تسهیلات به متقاضیان زمینه توانمندسازی مددجویان فراهم آید.