خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران:

چالش اصلی بازار مرغ تامین نهاده ها است

چالش اصلی بازار مرغ تامین نهاده ها است
کد خبر : ۱۰۱۰۰۴۸

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران چالش اصلی بازار مرغ را تامین نهاده‌ها عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرغ این بار در جایگاه قیمتی بسیار بالاتری مستقرشده جایگاهی که جیب گروه‌های کمتری به آن قد خواهد داد و مسئولان مربوطه این موضوع را تأمین نشدن منظم نهاده، کاهش کیفیت سویا، کاهش ناشی از تولید جوجه ریزی، عدم رغبت مرغداران به جوجه ریزی می‌دانند و مرغداران هم می‌گویند که نهاده به مقدار کافی تحویل نگرفتند. نهاده تحت عنوان از بندر ترخیص می‌کنند اما به دست مرغدار نمی‌رسد.

عطاالله حسن‌زاده با اشاره به نوسانات قیمت مرغ در کشور و به‌تبع آن در استان مازندران اشاره کرد و گفت: هیچ تولیدکننده مرغ گوشتی نه خواهان افرایش قیمت است نه گران‌فروشی. هر چه تولید ارزان‌تر باشد و آسان بر روی سفره مردم قرار گیرد قطعاً تقاضای مصرف افزایش می‌یابد؛ و ما سودمان را در تولید بیشتر جستجو می‌کنیم.

وی بابیان اینکه افزایش قیمت نهاده‌ها بر صنعت مرغداری اثر گذاشته است، به چالش پیش رو در صنف مرغداران اشاره کرد افزود: این موضوع هم دغدغه مرغدار است و هم دغدغه مصرف‌کننده.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران، گفت: در این بخش دو موضوع موردتوجه قرار می‌گیرد نخست اینکه بخشی از هزینه تمام‌شده  افزایش یافت  و دیگر اینکه  ارز نیمایی در بخش واردات  دارو و واکسن، ریزمغذی، خدمات، حمل‌ونقل هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر است و بخش مربوط به نهاده‌ها نیز  دغدغه اصلی تولیدکننده است.

وی گفت: تمام تلاش وزارت صمت این است که نهاده‌ها به‌آسانی به دست مصرف‌کننده برسد اما همه اختیارات در اختیار وزارتخانه‌ها نیست بخشی مربوط به تأمین و تخصیص ارز است، یعنی بانک مرکزی باید این مسئولیت را بیشتر پذیرا باشد و در تأمین ارز هزینه آزاد بیشتر اهمیت بدهد و دیگر مربوط به حمل‌ونقل است.

حسن‌زاده بابیان اینکه طی 7 ماه گذشته حدود 100 هزار تن نهاده در استان مازندران توزیع شد و این در حالی است که نیاز استان به نهاده‌ها 360 هزار تن بوده است، توضیح داد: حدود 30 تا 40 درصد این نهاده‌ها در اختیار مرغدار قرار گرفت و مابقی را باید از بازار آزاد تهیه می‌کرد.

وی ادامه داد:وقتی مرغدار 16 هزار تومان سویا و 4 هزار تومان ذرت می‌خرد نمی‌توان توقع داشت که قیمت تمام‌شده 16 هزارتومانی را 12 هزار تومان بفروشد! 

وی آمار جوجه ریزی در مهرماه را حدود 90 میلیون و آبان 100 میلیون و پیش‌بینی آذرماه را حدود 110 میلیون اعلام کرد و ادامه داد: در استان مازندران نسبت به پائیز فصل گذشته افزایش جوجه ریزی داشتیم اما تقاضای مصرف ما نسبت به سال گذشته حدود 40 درصد کمتر شده است.

حسن‌زاده بابیان اینکه احتکار در صنعت مرغ پذیرفتنی نیست و وجود ندارد، گفت: امروز هر قیمتی که بازار برای تولیدکننده تعیین کند، تولیدکننده مجبور به فروش است.

وی مهم‌ترین مشکل پیش روی تولید را کمبود نهاده‌های کشاورزی عنوان کرد و گفت: اکنون بیش از ۹۰ درصد نهاده‌ها باید از طریق واردات تأمین شود.

کمبود نهاده‌های دامی و گرانی آن بیش از همه بر صنعت مرغداری و تأمین گوشت آن در استان مازندران اثر گذاشته است و این وضعیت در حالی است که مازندران نیاز مرغ ۱۵ استان کشور را تأمین می‌کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز