معاون آموزش و پرورش لرستان مطرح کرد:
راهاندازی 24 مرکز سوادآموزی محلی در لرستان
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش استان لرستان گفت: ۲۴ مرکز یادگیری محلی در هفته نهضت سوادآموزی در استان لرستان راهاندازی میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در خرمآباد، علیاشرف حیدری روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره سوادآموزی آموزشوپرورش استان لرستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته سوادآموزی و تشریح برنامه های این هفته در استان، افزود: هفتم دیماه پاسداشت فرمان تاریخی و روشنفکرانه امام خمینی(ره) است.
حیدری یاد آور شد: امام خمینی (ره) ۱۰ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سال ها قبل از اجماع جهانی در خصوص ریشه کنی بی سوادی فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کرد و از این تاریخ به بعد سوادآموزی کشور به یک نهضت بزرگ و فراگیر تبدیل شد.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی را بحث سواد دانست و گفت: تداوم سوادآموزی می تواند موجب توانمندسازی و مهارت آموزی افراد برای مشارکت در همه فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شود.
وی با اشاره به اینکه افراد هر جامعه سرمایه های بی بدیل آن هستند عنوان کرد: اگر افراد جامعه بیسواد باشند علاوه بر اینکه نمی توان از آن ها به عنوان یک سرمایه مطلوب استفاده کرد بلکه همان افراد سربار جامعه خواهند بود.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش لرستان با اشاره به اینکه در این هفته برنامههای متنوعی توسط نهضت سوادآموزی استان برگزار میشود که یکی از مهمترین برنامهها راهاندازی 24 مرکز یادگیری محلی است،اظهار داشت: در این مراکز علاوه بر آموزش سواد، مهارتهای زندگی، حقوق شهروندی، آموزشهای دینی و مذهبی با استفاده از کارشناسان و اساتید مجرب ارائه داده میشود.
وی با بیان اینکه در راستای تعمیق سواد و کاهش رجعت به بیسوادی دو برنامه تحت عنوان حلقههای کتابخوانی که شامل افرادی میشود که قبلاً سوادآموزی را فراگرفتهاند و در حال حاضر ادامه تحصیل نمیدهند تشکیل میشود،تصریح کرد: در استان پنج هزار نفر را در این زمینه شناسایی و در قالب گروههای 10 نفره تقسیمبندی میشوند که یک نفر به عنوان سرگروه مشخص و از طریق پست کتابهایی برای این افراد ارسال میشود.
حیدری برنامه دیگر را طرح خواندن با خانواده دانست و تصریح کرد: این طرح شامل کسانی میشود که در حال حاضر در کلاسهای سوادآموزی حضور دارند و کتابهایی در اختیار مربیان قرار داده میشود تا به صورت چرخشی بین اعضا توزیع شود.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه در سال جاری چهار هزار نفر از اولیاء بیسواد و کم سواد در لرستان باسواد شدند عنوان کرد: در راستای تکمیل بانک اطلاعاتی سوادآموزی استان اطلاعات اسمی ۷۰۰ هزار نفر از زنان و مردانی که از سال ۵۳ تا ۷۸ مدرک پنجم ابتدایی گرفته اند ثبت شده و این اطلاعات به روز شدند.
وی بابیان اینکه براساس آمار سرشماری آمار نفوس و مسکن در سال 90، 117 هزار بیسواد در استان وجود داشت، خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بیسوادی از نظر محل سکونت در روستاها هستند و از نظر جنسیت، زنان میزان بیشتری از بیسوادی را دارند ولی با توجه به استقبال خوبی که زنان در کلاسهای سوادآموزی دارند، پیشبینی میشود در سرشماری آینده میزان باسوادی زنان افزایش خوبی داشته باشد.