در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد برگزار شد؛
همایش ملی سبک زندگی حضرت زینب(س)
در ادامه سلسله همایشهای سبک زندگی در دانشگاه آزاد اسلامی، همایش سبک زندگی حضرت زینب(س) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آبادامروز برگزار شد.
در ادامه سلسله همایشهای سبک زندگی در دانشگاه آزاد اسلامی، همایش سبک زندگی حضرت زینب(س) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آبادامروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، در آغاز این همایش دکتر مطهرنیا، رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی، پیام دکتر سید طه هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، را قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است: تبیین ادیان الهی، علاوه بر رسالت انبیاء، نیازمند فداکاری و رادمردی کسانی بوده است که از هستی خود در راه آرمانی شکوهمند، کریمانه گذشتند و نقشی ماندگار بر صفحه تاریخ از خود برجای نهادند.
اگر چه تاریخ گواه جانبازی ها و فداکاری های عظیم در میان ملل مختلف است اما حادثه کربلا به عنوان مجموعه ای از کرامات و فضایل انسانی الگویی بی بدیل در برابر نوع بشر قرار می دهد که اگر نیک شناخته و شناسانده شود تعالی بشر را در پی خواهد داشت. شخصیت های واقعه عاشورا نمونه ای تمام عیار از سعادت وشقاوت انسان به دست می دهد. از یک سوی کرامت انسانی در قامت امامی عادل و ظلم ستیز و همراهان او رخ می نماید و در آن سوی بیداد و جهل با کریه ترین چهره هماورد می طلبد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از این پیام آورده است که: آن گاه که سر حق بر نیزه شد و گوی انکار در میان افکندند اگر رادمردی و شکیبایی زینب(س) و حضرت سجاد(ع) نبود چه بسا اصل واقعه عاشورا نیز دستخوش انکار می شد. جای شگفتی نیست که عقیله بنی هاشم مجموعه ای از کرامات باشد. چه او در دامان سرور زنان عالم رشد کرد و هم از این روست که علاوه بر مفسر قرآن کریم سیاست ورزی است خبره که حکمت عملی و سیاسی عرفان شهودی و سلوک سیاسی و بصیرت را در وقایع کربلا و پس از حادثه عاشورا در کوفه، شام و مدینه در هم تنید.
این همه آن گاه جلوه می یابد که سلاست بیان، بلاغت گفتار و منطق به دور از لحن در گفتار و لغزش در کردار در خطابه علی گونه او رخ میدهد. اگر چه حوادثکربلا، سخت غمبار و جان فرساست، اما آن گاه که تقابل حق و باطل و خیر و شر، در کاخ ظلم صورت می پذیرد قلب مومنان و آزادگان جهان تسلی می یابد و شوری دیگر در دل افکنده می شود. و به درستی حماسه عاشورا، وامدار همت اوست.
دکتر مطهر نیا در ادامه پس از قرائت پیام در سخنانی گفت: بررسی و تعمق بر روی سنت ابتلاء و انچه بر معصومین و امامان بزرگوار ما رفته است باید در حوزه دانشگاه و علم به الگوی عملیاتی تبدیل شوند.
وی تصریح کرد: دانشگاه جغرافیای معرفت، تولید گر دانش و تدوین کننده دانائی و مدل پرداز اثر گذاری بر آینده زمان است و بایستی بتواند ازسرچشمه های پر فایده نبوت و امامت بنوشد و آن ها را به یک الگوی ماندگار در مسیر زمان و تحرک آینده زمان تبدیل کند.
در بخش دیگری از این همایش، دکتر یدالله ملکی دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و رئیس واحد خرم آباد نیز طی صحبت هائی گفت: در تاریخ بشر زنان مؤمن و فداکار بسیاری بوده اند که با حضور فعال در صحنه های حساس سیاسی و اجتماعی مسیر تاریخ را تغییر داده اندکه بارزترین این زنان حضرت زینب(س) بود که با حضور در نهضت کربلا مسئولیت بزرگی را برعهده گرفت.
ملکی در ادامه افزود: حضرت زینب(س) شجاعت پدر، عفت مادر و غیرت برادران را در وجود مطهر خویش یکجا دارد و عاشورا محملی است برای آنکه نیروهای بی حد و حصر زینب کبری(س) آزاد شود.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین درسی که ما از حضرت زینب(س) گرفته ایم؛ درس زیبا دیدن وقایع کربلا و عاشورا است و آموختن اینکه آدمی در زشت ترین زشتی ها، همواره می تواند عنصر یا چهره ای زیبا ببیند و گشودن چشم زیبا بین به این عالم و مصائب آن که تجلی کمال عرفان و معنا است از تعالیم و تنبیهات فوق العاده مهم بانوی بزرگوار کربلاست و آنچه کلام حضرت زینب(س) را ماندگار و حافظ نهضت کربلا کرد استنادات و استشهادات ایشان بود که واقعه کربلا را سنت قطعی خداوند معرفی نمود که سرانجام حق بر باطل پیروز خواهد شد.
رئیس واحد خرم آباد در ادامه گفت: همه ما انسان ها در زندگی به الگو ها و اسوه هائی نیاز داریم و ائمه معصومین(ع) و خاندان پاک ایشان می تواند بهترین الگو برای فهم بیشتر ما باشند و ما بایستی یک نگاه معرفت افزا به زندگی این بزرگواران داشته باشیم. و همایش ملی سبک زندگی حضرت زینب(س) در دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد تلاش کوچک، اما دلسوزانه ای است تا این فریاد ستم سوز را زنده بداریم.
حجت الاسلام سلطانی پژوهشگر حوزه و دانشگاه و نماینده طلاب تهران یکی دیگر از سخنرانان مراسم افتتاحیه این همایش بود که با بیان سخنانی گفت: شخصیت حضرت زینب(س) و در امتداد آن سبک زندگی آن حضرت را باید در خاستگاه فکری و مجرای تربیتی ایشان جستجو کرد.
وی افزود: سبک زندگی حضرت زینب(س) در مدار ثقلین یعنی قرآن کریم و عترت پیامبر(ص) است و مهمترین چیزی که در سبک زندگی ایشان قابل مشاهده است آن است که ایشان دارای هدفی روشن است و آن هدف بندگی خداوند متعال است.
دکتر فتح الهی دبیر این همایش نیز طی گزارشی از روند برگزاری این همایش گفت پس از فراخوان ارسال مقاله به این همایش ۷۰ مقاله در محور های گوناگون اعلام شده از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال گردید که پس از طی مراحل داوری ا۰ مقاله به عنوان مقاله برتر انتخاب شدند که این مقالات به همراه چکیده ۲۸ مقاله برگزیده دیگر در کتابچه ای با عنوان «نگاه جمیل» به چاپ رسیده است.
در مراسم افتتاحیه این همایش رئیس و اعضای هیأت رئیسه واحد خرم آباد، حجت الاسلام طاهری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان لرستان، حجت الاسلام قدرتی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان لرستان، حجت الاسلام حنان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان و جمعی دیگر از مدیران اجرائی استان به همراه اساتید و دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم اباد حضور داشتند.
این همایش در نوبت عصر با ارائه مقالات برتر در دو پانل به پایان رسید.