خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان مطرح کرد؛

اهمیت پیشگیری از ابتلا و کاهش شیوع اچ آی وی/ ایدز از طریق تماس عادی و روزمره منتقل نمیشود

اهمیت پیشگیری از ابتلا و کاهش شیوع اچ آی وی/ ایدز از طریق تماس عادی و روزمره منتقل نمیشود
کد خبر : ۱۵۶۴۵۱۵

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اهمیت پیشگیری از ابتلا و کاهش شیوع اچ آی وی ف گفت: بیماری ایدز از طریق تماس عادی و روزمره مثل دست دادن، سوار شدن در اتوبوس، استفاده از سرویس بهداشتی مشترک و...منتقل نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مریم کوشکی روز دوشنبه دوازدهم آذر ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماری ایدز یک بیماری عفونی واگیردار است که عامل ایجاد آن ویروسی به نام HIV می‌باشد ، اظهار داشت: انتقال ویروس به انسان از طریق تماس جنسی محافظت‌نشده، خون و فرآورده‌های خونی آلوده و انتقال ویروس از طریق مادر مبتلا به کودک در طول بارداری، زایمان و شیردهی صورت می‌گیرد. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ویروس HIV از طریق تماس‌های عادی و روزمره منتقل نمی‌شود تاکید کرد: تماس عادی افراد از قبیل در کنار هم یا با هم غذا خوردن، سرفه، عطسه، دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن، سوار شدن در اتوبوس، تاکسی، استفاده از تلفن‌های عمومی، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک مانند حمام، توالت، استخر مشترک و همچنین نیش پشه یا حشرات دیگر منتقل نمی‌شود. 

کوشکی گفت: در مراحل اولیه ابتلا به ویروس، فرد مبتلا هیچ علائمی ندارد، مرحله بدون علامت آن هفت تا ده سال ادامه می‌یابد، لذا همه افراد مبتلا به این ویروس از ابتلای خود آگاه نیستند و چون علامتی از بیماری هم ندارند به ندرت برای تشخیص آن مراجعه می‌کنند. 

وی افزود: افرادی که در مرحله اول (بدون علامت) شناسایی میشوند، می‌توانند با مصرف داروهای ضد ویروسی روند تکثیر ویروس و انتقال آن را کاهش دهند. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلا به این ویروس خاطرنشان کرد: انجام آزمایش‌های منظم برای شناسایی و درمان زودهنگام، آموزش عمومی در مورد راه‌های انتقال HIV و مبارزه با انگ اجتماعی مرتبط با آن، نقش کلیدی در پیشگیری از ابتلا و کاهش شیوع این بیماری دارد. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: برای پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به نوزاد، لازم است تمامی مادران باردار در اولین مراقبت در مراکز بهداشت تحت غربالگری عفونت HIV قرار بگیرند و اگر همه مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان و شیردهی به طور دقیق و صحیح انجام شود احتمال ابتلای نوزاد به ویروس بسیار کم خواهد بود. 

وی در ادامه از رایگان بودن خدمات تشخیص و درمان HIV در مراکز بهداشت سراسر کشور خبر داد و گفت: مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر کشور و همچنین در استان لرستان در زمینه ارائه مشاوره، تست تشخیص اچ آی وی و درمان آن فعالیت میکنند. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: آدرس مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir قابل دسترس عموم است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز