سهم بیش از 40 درصدی بانک پارسیان در توسعه مناطق محروم
تا همین یک سال پیش روزگار برای اهالی روستای منزلاب حسابی سخت میگذشت. کسی فکرش را نمی کرد که به فاصله کمتر از یک سال چرخ این روستای نزدیک به زاهدان با کار و اشتغال زنانش اینگونه به گردش درآید.
به گزارش ایلنا، جوهری معاون تامین نهاده ها و مشارکت های اقتصادی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) میگوید: به مدد اجرای طرحهای توسعه اشتغال خانگی و تسهیلاتی که بانک پارسیان پرداخت کرده، نرخ بیکاری در این روستا به صفر رسیده است. روستایی که نامش برای بسیاری ناآشنا بود، حالا صنایع دستیش را کشورهای همسایه از جمله ترکیه خریدارند.
روزهای تعطیل که میشود بسیاری سیستانیها و مسافران شهرهای دیگر برای خرید صنایع دستی راهی این روستا میشوند. سوزن دوزیها، حصیر بافیها و سکه دوزیهای زنان منزلت حالا دیگر سر از فروشگاههای مجازی هم درآورده است.
منزلت تنها یکی از هزاران روستایی است که توسعه و آبادانی آن در دستور کار بنیاد برکت و بانک پارسیان قرار گرفته است.
به گفته جوهری، در سال اول هدف 10 هزار طرح اشتغال خانگی بود اما در سال دوم که سال گذشته بود، این رقم به 30 هزار و برای امسال به 60 هزار طرح افزایش یافته است. ضمن اینکه در سال 1400 هم به حداقل 100 هزار طرح اشتغال خرد خانگی میاندیشیم. او گفت: ایجاد 100 هزار طرح به معنای ایجاد 300 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم است.
شغلهایی که به گفته جوهری، اگر حمایتهای نظام بانکی به ویژه بانک پارسیان نبود، دست یافتن به آن محال به نظر میرسید.
سهم بیش از 40 درصدی بانک پارسیان در توسعه مناطق محروم
آنگونه که معاون معاون تامین نهاده ها و مشارکت های اقتصادی بنیاد برکت میگوید: سهم بانک پارسیان از 60 هزار طرح خانگی که بنیاد برکت امسال در مناطق محروم اجرا خواهد کرد، 25 هزار طرح و ایجاد 75 هزار شغل است. جدای از سهم بیش از 40 درصدی بانک پارسیان از تسهیلات پرداختی برای توسعه مناطق محروم ، جوهری معتقد است که تسهیل فرآیند پرداخت وام ازطرف این بانک به متقاضیان این طرح سرعت کار را تا حد زیادی بالا برده است. به گفته او، سخت گیری برخی از بانکها در پرداخت تسهیلات و تامین وثایق بانکی در بسیاری موارد شرایطی را فراهم میآورد که متقاضی عطای گرفتن وام را به لقایش ببخشید اما خوشبختانه چنین رویکردی در بانک پارسیان وجود ندارد و این بانک انعطاف بالایی در روند پرداخت تسهیلات به خرج میدهد. به گفته این مقام مسئول در بنیاد برکت، بدون کمکهای نظام بانکی به ویژه بانک پارسیان ایجاد توسعه در مناطق محروم کار سخت و طاقت فرسایی است.
خداحافظی با فقر در مناطق محروم
«سه چهارم مردم سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند.» این خبر را علی یارمحمدی نماینده زاهدان اردیبهشت امسال اعلام کرده بود. او گفته بود که حدود 74 درصد مردم استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر امنیت غذایی هستند و شغل ثابتی ندارند، اغلب به صورت روزانه فعالیت میکنند و روزمزد هستند بر همین اساس با اوج گرفتن کرونا نیز این مردم دست از فعالیت نکشیدند و نگرانی ما و سایر مسئولان نیز به همین خاطر بود. یکی از علتهای فقر شدید که به گفته نماینده زاهدان حدود سه چهارم ساکنان منطقه درگیر آن هستند، عدم توسعه زیرساختها و ایجاد اشتغال پایدار است که بسیاری را به مهاجرت یا حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ وادار کرده است. حالا اما شرایط کمی فرق کرده است.
معاون بنیاد برکت میگوید که بسیاری از زنانی که تسهیلات توسعه اشتغال خانگی دریافت کرده اند حالا دست کم یک میلیون و 200 هزار تومان در ماه درآمد دارند. درآمدی که شاید به نظر کم است اما برای اهالی این روستاها یک دنیاست. به گفته او، در بسیاری موارد تسهیلات 5 میلیون تومانی که اهالی روستاهای محروم برای ایجاد اشتغال خانگی دریافت میکنند، برای 3 نفر شغل ایجاد میکند.
یک حساب کتاب ساده نشان میدهد که اگر هر یک از اهالی این خانه ماهانه یک میلیون و 200 هزار تومان درآمد داشته باشند، یک خانواده میتواند سطح درآمدی خود را به 3 میلیون و 600 هزار تومان در ماه افزایش دهد.
صنایع دستی روستاهای محروم در بازار کشورهای همسایه
معاون بنیاد برکت میگوید: دو هفته پیش سفری به روستای منزلاب در نزدیکی زاهدان داشتیم . زنان این روستا با وامهای کوچکی که گرفته بودند کسب و کاری برای خود به راه انداخته و مشغول تولید صنایع دستی بودند و امرار معاش از این طریق بودند.
جوهری در این باره گفت: تولیدکنندههای صنایع دستی این روستا را با شرکتهای خریدار ارتباط داده و بعد از ارسال نمونههای تولید و انجام مذاکرات حالا در حال فعالیت با هم هستند .
صنایع دستی تولیدی زنان این روستاها حالا توسط شرکتهایی که خریداری میشود که کار برخی از آنها صادرات به ترکیه است. معاون بنیاد برکت معتقد است که پشتوانه این اتفاق مثبت بنیاد برکت و بانک پارسیان است. جدای از با استفاده از وامهای بانکی بسیاری از خانههای منزلاب به خانههای بوم گردی تبدیل شده و به نوعی شاهد افزایش توریسم و گردشگران در این مناطق هستیم.
به گفته او، با تسهیلات اشتغال خانگی که بانک پارسیان پرداخت میکند، هر یک از روستاهای مناطق محروم و کمتر توسعه یافته میتواند به یک قطب تولیدی و گردشگری تبدیل شوند.