بررسی گزارش مجمع جهانی اقتصاد از شاخص رقابتپذیری ایران در سال 18-2017 میلادی
ایران در زیرشاخص الزامات اساسی، به سبب برخورداری از محیط اقتصاد کلان، بهداشت و آموزش ابتدایی و زیرساختهای مناسب رتبه 55 جهانی را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایلنا به نقل از معاونت اقتصادی، ایران در سال 2017 میلادی از نقطه نظر رقابتپذیری رتبه 69 را در میان 137 کشور جهان کسب نموده که در مقایسه با رتبه سال گذشته خود 7 پله صعود داشته است.
ایران در زیرشاخص الزامات اساسی، به سبب برخورداری از محیط اقتصاد کلان، بهداشت و آموزش ابتدایی و زیرساختهای مناسب رتبه 55 جهانی را به خود اختصاص داده و نسبت به سال قبل 6 پله صعود داشته است و در زیرشاخصهای تقویت کارایی و عوامل نوآوری و بلوغ رتبه 83 و 81 را احراز نموده و نسبت به سال قبل به ترتیب 6 و 20 رتبه ارتقا یافته است.
زیرشاخص الزامات اساسی شامل چهار رکن نهادها، زیرساختها، محیط اقتصادکلان و بهداشت و آموزش ابتدایی میباشد. ایران در رکن محیط اقتصاد کلان، بهترین رتبه (44) و در رکن نهادها بدترین رتبه (85) را کسب نموده است.
مرحله دوم توسعه (تقویت کارایی) نیز از نقطه نظر ارکان رقابت شامل آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی، کارایی بازار کالا، کارایی بازار نیروی کار، توسعه بازار مالی، آمادگی فناورانه و اندازه بازار است.
بهترین رتبه ایران در این مرحله از توسعه مربوط به اندازه بازار است که رتبه 19 را در میان 137 کشور جهان به خود اختصاص داده است و بدترین رتبه به کارایی بازار نیروی کار اختصاص داده شده است.
زیرشاخص عوامل نوآوری و بلوغ شامل دو رکن بلوغ و مهارتهای کسبوکار و نوآوری میباشد که ایران در این دو رکن به ترتیب رتبههای 97 و 66 را کسب نموده و نسبت به سال قبل به ترتیب 12 و 23 رتبه ارتقا یافته است.