کشتی بانک صادرات چگونه به ساحل امن رسید؟/ خروج از تحریمهای اروپا، پیشتازی در کمک به صنایع و امور خیریه زیر سایه مدیریت بی هیاهو
بانک صادرات ایران در مدت کمتر از یک سال اخیر پس از آنکه شایعات فراوان و اغلب بی اساس در خصوص حقوق های غیرمتعارف دامن بانک ها را گرفته بود، مسیری را طی کرده که نتیجه آن ثبات نسبی، خروج از تحریم اروپا و گسترش بیش از پیش تاثیرگذاری بانک در اقتصاد کشور و نیز خدمات اجتماعی روزافزون به مردم بوده است.
به گزارش ایلنا، تیرماه سال گذشته، سیاوش زراعتی مدیرعامل بانک صادرات شد. او که سابقه مدیریت امور مختلف در بانکهای ملت، پارسیان، عضو هیأت مدیره صندوق کارآفرینی امید (مهر امام رضاع) با حکم رییس جمهور، عضو هیأت مدیره بانک تجارت، عضو هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی ملی، مشاور امور بانکی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، مشاور رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم و مشاور منطقه آزادچابهار، مشاور اقتصادی شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و... را دارد، مسیری را برای بانک انتخاب کرد که در آن از هیاهو خبری نیست و در عین حال، ایفای نقش بیشتر در کمک به اقتصاد کشور مدنظر قرار داشت.
بانک صادرات در دی ماه سال 95 رسما از فهرست تحریم های اتحادیه اروپا خارج شد. این خروج از آن جهت اهمیت مضاعف می یابد که بدانیم بانک صادرات به تنهایی ٢٧ شعبه و بانک در خارج از کشور دارد که معادل بیش از 50 درصد توانمندی های نظام بانکی است؛ از این رو این تصمیم نه تنها برای ذی نفعان این بانک بلکه برای اقتصاد ایران نیز نوید بخش و مفید بود.
جالب اینجاست که ابتدا انتظار می رفت که تحریم ها در ابتدای سال٢٠١٧ در بازه زمانی شش ماهه لغو شوند، ولی به دلیل پیگیری های دیپلماتیک، تلاش تیم بانکی و پیگیری های حقوقی و قضایی موثر این گشایش پیش از موعد مقرر عملیاتی شد.
یکی از موضوعاتی که بانک صادرات به بهترین نحو ممکن آن را به انجام رساند کمک حل مسئله موسسه منحل شده میزان بود. بانک صادرات برنامه بازپرداخت ودیعه های مردمی این موسسه را در چند مرحله به صورت پلکانی انجام داد به طوری که تا آذرماه سال 95، حدود 99 درصد سپرده های میزان پرداخت شد و سپس تا فروردین 96، بازپرداخت سپرده های تا مبلغ 5 میلیارد ریال را آغاز کرد.
کمک به بنگاههای کوچک و متوسط از جمله سیاست های مهم بانک صادرات برای ایفای نقش موثر در اقتصاد کشور به شمار می رود. این بانک با هدف افزایش رونق اقتصادی و تولید ملی به استناد آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت تا دی ماه 95، مبلغ ٢٠ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت کرد. این رقم در پایان سال به 61هزار و 800 میلیارد ریال تسهیلات به 14 هزار و 800 بنگاه کوچک و متوسط رسید. معاون وزیر صنعت هم چندی بعد در فروردین 96، در بازدید از مجتمع آلومینیوم جنوب در لامرد استان فارس به عنوان بزرگترین کارخانه تولید آلومینیوم کشور از نقش موثر بانک صادرات ایران در تامین اعتبارات لازم برای طرح های اقتصادی قدردانی کرد. در خردادماه سال 96 نیز محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت از اقدامات این بانک در کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید قدردانی کرد.
گفتنی است بانک صادرات از نظر رشد تسهیلات اعطایی در شبکه بانکی طی سال گذشته موفق به کسب رتبه برتر شده و تسهیلات اعطایی این بانک در مدت مذکور 36/3 درصد رشد داشته است.
همزمان با انجام فرایندها و پیش بینی ساز و کارهای مربوط بانک صادرات ایران از اول دی ماه پرداخت ٧ هزار و ٥٠٠ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به ٢٥٠ هزار بازنشستگان را در دستور کار قرار داد که نسبت به سال های گذشته رشد چشمگیری داشت. بیش از ١ میلیون و ٥٠٠ هزار بازنشسته کشوری حقوق خود را از طریق بانک صادرات ایران دریافت می کنند.
در امور خیریه نیز بانک صادرات پیشرو بود به طوری که در مهرماه سال 95، به منظور تحقق رسالت های اجتماعی و اعتلای علم و فرهنگ، عملیات ساخت پانزدهمین مدرسه را در استان بوشهر آغاز کرد. چندی بعد در اسفندماه، بانک صادرات ایران در سومین همایش بین المللی کار آفرینی کسب و کار فروش در ایران که از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه سینرجی روسیه در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد از خانواده معظم شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو تقدیر به عمل آورد.
همزمان کمک های بانک صادرات به سیل زدگان شمال غرب کشور نیز در دستور کار قرار گرفت تا جایی که ١٩ میلیارد ریال کمک نقدی کارکنان بانک صادرات ایران به سیل زدگان شمال غرب کشور مورد توجه قرار گرفت. این اقدامات تقدیر بنیاد شهید و نیز 79 نماینده از بانک صادرات را به دنبال داشت.
این گونه اقدامات بانک صادرات در همین مدت کوتاه گذشته از سال 96 نیز با سرعت بیشتری پیگیری شد تا جایی که در دو ماهه اول سالجاری، شعب بانک صادرات ایران در سراسر کشور به بیش از ٤ هزار زوج جوان بالغ به ١٠٣٤میلیارد ریال وام ازدواج و جهیزیه پرداخت کردند. مانده وام قرض الحسنه ازدواج و جهیزیه در سطح شعب این بانک بالغ بر ١٦ هزار میلیارد ریال است که این امر بیانگر بهره مندی جمع کثیری از جوانان از وامهای قرض الحسنه ازدواج و جهیزیه بانک صادرات ایران است.
به نظر می رسد عمده دلیل موفقیت های این بانک و رهایی از بحران ایجادشده در اوایل سال 95 برای بانک های کشور را باید در مدیریت هوشمندانه و دور از جنجال آن جستجو کرد. مدیریتی که صرفا به دنبال افزایش رضایتمندی مشتریان است؛ موضوعی که تحقق آن، در واقع تحقق تمامی موارد مورد انتظار از یک بانک را به همراه دارد.