خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران عنوان کرد:

اتلاف وقت 3 هزار میلیارد تومانی تهرانی ها در ترافیک / صرفه جویی اقتصادی در شهرها با هوشمندسازی

اتلاف وقت 3 هزار میلیارد تومانی تهرانی ها در ترافیک / صرفه جویی اقتصادی در شهرها با هوشمندسازی
کد خبر : ۴۸۲۴۲۹

طباطبایی هر واحد پیشرفت در هوشمندسازی شهری را دارای رشد تصاعدی در زمینه منافع اقتصادی برای شهر عنوان کرد و گفت: نتایج پژوهش انجمن علمی اقتصاد شهری ایران نشان می دهد طی هر سال 3 هزار و 24 میلیارد تومان منابع از شهر تهران بر اثر اتلاف وقت شهروندان در ترافیک از بین می رود.

به گزارش ایلنا، محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به سخنان ریاست محترم جمهوری در  اجلاس بین المللی مجمع جهانی شهرهای اسلامی درباره ضرورت هوشمندسازی شهری گفت: در کشورهای توسعه یافته میزان نفوذ و استفاده از فناوری های نو و تلفیق آن با زندگی شهری به یک امر عادی تبدیل شده اما در کشورهای در حال توسعه هنوز زیرساخت های مرتبط در این زمینه پدید نیامده و از سوی دیگر رشد فزاینده شهرنشینی در کشورهای جهان سوم منجر به تشدید چالش ها و آسیب های این حوزه شده است.

وی با بیان اینکه در ابتدای قرن 19 تنها حدود 3 درصد از جمیعت جهان ساکن شهرها بودند که این رقم در ابتدای قرن بیست به 15 درصد افزایش پیدا کرده است، افزود: اما در قرن بیست و یکم جمیعت شهری در سطح جهانی از 50 درصد عبور کرده است و پیش بینی ها نشان می دهد این میزان در سال 2025 از 60 درصد نیز عبور خواهد کرد.

مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با بیان اینکه اگر قرار است معضلاتی همچون آلودگی هوا ، ترافیک و ... در کلان شهرها حل شود راهی جز حرکت به سمت فناوری های نو وجود ندارد، ادامه داد: منظور از شهر هوشمند که به عنوان کلید توسعه پایدار شهری به حساب می آید پدید آوردن یک فضای تعاملی و خدماتی بین ساکنان شهر و ساختارهای شهری است.

طباطبایی گفت: بر اساس آمارها تنها در سال 2013 بیش از  150 پروژه بزرگ در زمینه هوشمندسازی شهری در دنیا در حال اجرا بود که بیشترین آنها مربوط به اتحادیه اروپا، آسیا و آمریکای شمالی بوده است.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران شهرهوشمند را بسیار فراتر و گسترده تر از شهر الکترونیک خواند و گفت: اگرچه این دو واژه در فضای رسانه ای به جای هم به کار گرفته می شود اما شهر هوشمند تاکید ویژه ای بر استفاده از سرمایه های اجتماعی و مشارکت شهروندان در زمینه توسعه شهری دارد.

وی در این خصوص توضیح داد: این شهروندان هستند که در نهایت به عنوان کنش گر در فضای شهری عمل می کنند و نوع رفتار و تصمیم های آنها می تواند فرایند خدمات رسانی شهر را متنوع کند.

استاد دانشگاه هر واحد پیشرفت در هوشمندسازی شهری را دارای رشد تصاعدی در زمینه منافع اقتصادی برای شهر عنوان کرد و گفت: نتایج یک تحقیق علمی نشان می دهد تنها در کلانشهر تهران روزانه رقمی بین 1.5 تا 1.8 میلیارد تومان بنزین در ترافیک هدر می رود و یک پژوهش دیگر که انجمن علمی اقتصاد شهری ایران انجام داده است نشان می دهد طی هر سال 3 هزار و 24 میلیارد تومان منابع از شهر تهران بر اثر اتلاف وقت بر اثر تاخیر در سفرهای درون شهری از بین می رود.

نائب رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران اجرایی سازی پروژه های هوشمندسازی شهرها را نیازمند حمایت های دولتی عنوان کرد و گفت: تامین زیرساخت های مربوط به این فرایند در توان مدیریت شهری وجود ندارد و لذا دولت می تواند در راستای حمایت از حقوق شهروندان و بهبود کیفیت زیستی سرمایه گذاری های لازم برای هوشمندسازی شهرها را عملیاتی کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز