از ابتدای سال جاری رخ داد؛
مرگ ۱۹ نفر در قم بعلت غرقشدن در آب
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۱۹ تَن به دلیل حادثه غرقشدگی در این استان جان خود را ازدستدادهاند.
به گزارش ایلنا از قم، محمد شهیدی با اعلام خبر فوق، اظهار داشت: همه موارد منجر به فوت غرقشدگیها در سال جاری در فضاهای غیر مناسب برای شنا و یا در سدها، رودخانهها و استخرهای خانگی و کشاورزی رخداده است.
وی با اشاره به افزایش آمار ماموریت های مرتبط با غرقشدگی نسبت به بازه زمانی در سال گذشته، اضافه کرد: در پارهای موارد افرادی برای کمک به فرد غرقشده خود را به آب میزنند که متاسفانه به دلیل آشنا نبودن به فنون نجاتغریق خود نیز قربانی میشوند.
وی ادامه داد: ۱۰ تَن از قربانیان حادثه غرقشدگی، کودکان زیر ۱۰ سال بودهاند و عمده حوادث در خارج از محدوده شهر بوده است.
شهیدی بیان کرد: هرگاه افرادی که فنون نجاتغریق را نمیدانند با صحنه غرقشدگی فرد دیگری مواجه شدند، لازم است ضمن حفظ خونسردی و تماس فوری با ۱۱۵، ابتدا تلاش کنند تا با ابزاری همانند چوب، الوار، طناب یا حلقه نجات فرد غرقشده را از آب بیرون کشیده و به نزدیکترین فضای امن برای اقدامهای نجات منتقل کنند.
وی بابیان اینکه همچنین لازم است در این نقلوانتقال از آسیب بیشتر به بدن بهویژه ستون فقرات فرد حادثهدیده خودداری شود، اضافه کرد: اگر فرد حادثهدیده هوشیار نباشد و به محرکها پاسخ ندهد، باید بلافاصله اقدامهای احیای پایه شامل ماساژ قلبی سریع و عمیق و تنفس دهانبهدهان به نسبت ۳۰ ماساژ و ۲ تنفس (در کودکان نسبت ۱۵ به ۲) آغاز گردد و تا رسیدن نیروهای فوریت پزشکی یا امدادی ادامه یابد.
وی افزود: هرگز نباید برای خارج کردن آب بلعیدهشده از معده یا ریهها تلاش کرد، چون منجر به اتلاف وقت احیا میشود و سودی ندارد.
به گفته رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ قم، گرم کردن فرد حادثهدیده با پتو یا وسیله مشابه ضروری است، زیرا افت دمای شدید بدن عواقب غرقشدگی را تشدید میکند.
وی به شهروندان توصیه کرد: از شنا کردن در محیطهای نامطمئن همانند رودخانهها و استخرهای با کاربری غیرورزشی و اماکنی که تابلوی «شنا کردن ممنوع» در کنار آن نصبشده خودداری کنند.