خبرگزاری کار ایران

آیت الله فاضل لنکرانی:

دست هایی در کار بود که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد

دست هایی در کار بود که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد
کد خبر : ۲۳۸۳۲۳

در یک سال گذشته برخی از مخالفین و منتقدین چه تعبیراتی در خصوص مذاکرات می کردند و در ذهن مردم این القا را می کردند که مسئولان در مذاکرات، کشور و استقلال را فروخته اند و آب نبات تحویل گرفته اند، در حالی که دولت به دنبال خدمت است.

یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که دست هایی در کار بود که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد، گفت: در یک سال گذشته برخی از مخالفین و منتقدین چه تعبیراتی در خصوص مذاکرات می کردند و در ذهن مردم این القا را می کردند که مسئولان در مذاکرات، کشور و استقلال را فروخته اند و آب نبات تحویل گرفته اند، در حالی که دولت به دنبال خدمت است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی ظهر امروز در دیدار مشاوران روحانی استانداران سراسر کشور، با اشاره تلاش های صورت گرفته توسط تیم مذاکره کننده کشورمان در مذاکرات اخیر هسته ای، اظهار داشت: دست هایی در کار بود که مذاکرات به همین نقطه نیز نرسد در حالی که جریان هسته ای بسیار مهم و سرنوشت ساز است.

وی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته برخی از مخالفین و منتقدین چه تعبیراتی در خصوص مذاکرات می کردند و در ذهن مردم این القا را می کردند که مسئولان در مذاکرات، کشور و استقلال را فروخته اند و آب نبات تحویل گرفته اند، در حالی که دولت به دنبال خدمت است.

عضو جامعه مدرسین با بیان این که دولت انصافا در مسئله هسته ای رشد خیلی خوبی داشته است و این مسئله برای دنیا بهت آور بود، گفت: در حالی که دشمنان مان به خیال خود می خواستند نام ایران را از صفحه دنیا حذف کنند، امروز با تلاش های صورت گرفته در نتایج مذاکرات هسته ای شاهد این مسئله هستیم که اوباما می گوید، جمهوری اسلامی از کشورهای موفق و تاثیرگذار منطقه است.

آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه سخنان خود با بیان این که از ابتدای انقلاب تاکنون با اینکه اساس نظام بر دوش روحانیت است، اما حضور روشن و مؤثری برای روحانیت مشاهده نمی کنیم، اظهار داشت: مردم روحانیت را به عنوان پیشانی نظام تلقی می کنند، اما در دایره قوه مجریه اساسا ما حضور روشن و موثری در طول دوران گذشته برای روحانیت مشاهده نکردیم.

وی افزود: گاهی رئیس جمهور روحانی بوده است؛ اما در میدان اجرا اساسا از روحانیت خبری نبوده است.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این که ما به تناسب قوه قضائیه حضور روحانیت را مشاهده می کنیم، یادآور شد: در قوه مقننه نیز روحانیت به اندازه قابل توجه حضور دارد، اما گویا این تلقی بوده است که در مسائل اجرایی روحانیت حضور نداشته باشد در حالی که این موضوع نیاز به بررسی دارد.

وی با بیان این که امروز متاسفانه این تلقی وجود دارد که امام جمعه دخالت در مسائل داخلی استان نکند در حالی که این موضوع باید بررسی شود، گفت: پیشنهاد می کنم برای بررسی این موضوع از تجارب روحانیون مسئول در نهادهای مختلف بهره گیری شود که آیا چنین مسئله ای صحیح یا ناصحیح است.

آیت الله فاضل لنکرانی تأکید کرد: امروز مردم از روحانیت فقط انتظار حضور در امور معنوی و عبادی را ندارند، بلکه مردم انتظار دارند روحانیت در جرئی ترین مسائل استانی و کشوری نیز نقش داشته باشد و از این رو دقت به این مسئله ضرورت دارد.

وی خطاب به مشاوران روحانیت استانداران سراسر کشور گفت: مشاوران روحانی استانداران باید پیگیر همه مسائل استان خود حتی مسائل عمرانی آن استان باشند؛ البته مدعی دخالت روحانیت در امور استان ها نیستیم، اما مردم باید بدانند روحانیت دغدغه عمران و آبادانی استان را دارد و این مسئله را لمس کنند.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم تأکید کرد: هر دولتی که روی کار می آید و می رود، منافع و مضراتش شامل روحانیت نیز می شود، به گونه ای که اگر دولت خدمتگذار باشد، برای وجهه روحانیت بسیار خوب است و اگر ضرر داشته باشد روحانیت را در نزد مردم پایین می آورد؛ از این رو به نظر می رسد، یکی از نقش های مشاوران روحانی استانداران این است که واقعا دولت را نسبت به خدمت رسانی به مردم از مقوله شعار و الفاظ و چارچوب دست و پاگیر مسائل قانونی خارج کنند.

وی با بیان این که هنر یک روحانی این است که خدمات دولت را به اقشار مختلف جامعه برساند، گفت: مشاوران روحانیون استانداران با بدنه دولت هم فکری و مشورت داشته باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه با بیان این که همچنین مشاوران روحانی استانداران باید نقش رابطه دوطرفه داشته باشند و مفاسد و دردهای جامعه را به دولت مردان انتقال دهند و ارتباط با مردم داشته باشند، تأکید کرد: اگر دولت در جایی نقص داشت باید آن ها را بیان کرد، چرا که نگفتن مسائل خلاف شرع است؛ و همچنین به عنوان یک وظیفه شرعی در تحکیم و تقویت دولت فعلی کوشا باشید.

وی با بیان این که امروز دولت نیازمند این است که روحانیت آن ها را حمایت کند؛ همان گونه که رهبری نیز حمایت قاطع از دولت داشته است، گفت: گاهی اختلاف دولت مردان در استان ها با حوزویان ضربات چشمگیری به مردم وارد می کند و مشاوران روحانی استانداران می توانند نسبت به رفع مشکلات و اختلافات اقدام کنند، اما تمام وظیفه خود را نباید فقط در این زمینه ببینند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان این که توسعه نقش روحانیت در استان ها منحصر به تشکل حوزه های علمیه نیست، گفت: روحانیون مشاور استاندار به روحانیون استان ها نیز آگاهی بدهند و باید که یکی از دغدغه های شما این باشد که روحانیت در استان ها توسعه یابد.

وی با بیان این که دولت باید در متن مردم حضور واقعی داشته باشد و فقط حضور ریاستی نباشد، خاطرنشان کرد: در گذشته شعار خیلی خوب داده شد، اما مردم احساس نمی کردند دولت در متن مردم حضور دارد.

آیت الله فاضل لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که متاسفانه با رحلت علمای بلاد با فقر علما و روحانیت در برخی مناطق مواجه هستیم، گفت: این دغدغه و نگرانی در دو دهه اخیر بیش از گذشته مشاهده می شود در حالی که برخی مذاهب با تکثیر مبلغان خود روز به روز مشکلاتی را درست کرده اند.

وی با بیان این که این مسئله بسیار مهم است و ما در مراکز اصلی حوزه علمیه قم نسبت به برخی مشکلات، احساس می کنیم راهی برای حل آن ها وجود ندارد، تأکید کرد: توسعه روحانیت شیعه ضرورتی حیاتی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه امروز توسعه روحانیت شیعه یکی از ضرورت های حیاتی است، که باید در استان ها و حتی در همه کشورها پیگیر شود، اظهار داشت: باید گفت که در گذشته هوشیاری لازم را نداشته ایم.

وی در پایان ضمن تقدیر از وزیر کشور برای سپردن مشاور امور روحانیت به حجت الاسلام و المسلمین نمازی فردی که به گفته او از بهترین مدرسین حوزه است، خواستار آن شد تا مشاوران روحانی استانداران، اطلاعات خود را در تمام جوانب دولت ارتقا دهند.

ارسال نظر