مدیرکل نوسازی استان قزوین خبر داد:
سال تحصیلی جدید، بدون بخاری نفتی/ هزار و 750 کلاس درس نیاز به مقاوم سازی دارد
مدیرکل نوسازی استان قزوین گفت: در بحث استانداردسازی سیستم گرمایشی، حدود 277 کلاس درسی با بخاری نفتی و 1640 کلاس با بخاری گازی تامین میشوند که بهسازی این مدارس نیاز به 25 میلیارد تومان اعتبار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین نشست خبری مدیرکل نوسازی استان قزوین با اصحاب رسانه، صبح امروز در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
عسگرعلی جوانبخت در این مراسم ضمن تسلیت ایام سوگواری بیان کرد: مدرسه سبز مرتبط با محیط زیست، محیط پایدار و بهینهسازی مصرف انرژی است. اهداف این مدرسه این است بتوانیم هم به لحاظ ساختار طرح و معماری اسلامی - ایرانی و هم به لحاظ رعایت استانداردهای لازم این مدرسه را برپا کنیم.
وی گفت: از سال 84 دارای 29 درصد سهم آموزش و پرورش در اعتبارات تملک و دارایی استان بودیم که این میزان تا سال 92 به 9 درصد کاهش یافت. از سال 92 به بعد توانستیم 15 درصد اعتبارات تملک را افزایش دهیم. در حال حاضر متاسفانه به 9 درصد بازگشته ایم که مناسب با نیاز استان نیست. امسال اعتبارات ملی حدود 40 میلیارد تومان و تخصیص آن نیز صدر در صد است.
مدیرکل نوسازی استان قزوین اظهار کرد: اعتبارات خیری هر سال استان، 40 میلیارد تومان است اما تخصیص این اعتبار سی یا چهل درصد است و بحث اعتبار امری مهم است و مسئولان استان باید آموزش و پرورش را در اولویت قرار دهند.
وی افزود: از نظر شاخصهای آموزشی، سرانه فضای آموزش ما حدود 5/70 به ازای هر دانش آموز است و استاندارد این فضا 8/39 است. تراکم دانش آموزی کشور 22 ممیز 63 نفر است که از نظر تراکم دانش آموزی، استان قزوین بالاتر از میانگین کشوری است اما از نظر فضای آموزشی یزد جایگاه برتر را دارد.
مدیرکل نوسازی استان قزوین تصریح کرد: در بحث استانداردسازی گرمایشی، حدود 277 کلاس درسی داریم که با بخاری نفتی و 1640 کلاس با بخاری گازی تامین می شوند که بهسازی این مدارس نیاز به 25 میلیارد تومان اعتبار دارد.
وی افزود: امسال در مهرماه همزمان با آغاز سرما در هیچ کلاس درسی بخاری نفتی نخواهیم داشت و تامین گرما در برخی نقاط محروم از سیستم انرژی خورشیدی استفاده می شود و مابقی از طریق گاز و در صورت نبود گاز از بخاری رادیاتور برقی استفاده میشود.
جوانبخت خاطرنشان کرد: از مسئولان استان درخواست داریم نگاه ویژه ای به بودجه آموزش و پرورش داشته باشند و ما باید قبول کنیم که آموزش و پرورش مهم است و گام سوم این است که مردم در جریان مشارکت و کار خیرین قرار گیرند.
مدیرکل نوسازی استان قزوین ادامه داد: راهبردهای ما در سال 98، صنعتی سازیبا تسریع در کیفیت، استاندارد سازی گرمایشی، ساخت مدرسه سبز بعنوان الگو در استان، است.
جوانبخت در ادامه افزود: یکی از برنامه های ما برون سپاری به بخش خصوصی است این اداره با 44 نفر پرسنل، نیروهای کارآمد و فعال است که تا کنون از سال 76 حدود هزار مدرسه ساخته و در حال حاضر 2 هزار و 338 واحد آموزشی و 10 هزار و 545 کلاس درس که 118 هزار و 467 دانش آموز دختر و 128 هزار و 251 نفر دانش آموز پسر در سطح استان داریم.
وی مطرح کرد: حدود هزار و 750 کلاس نیاز به مقاوم سازی و هزار و 340 کلاس نیاز به تخریب و بازسازی دارد. در استان 1734 فضای آموزشی وجود دارد که 1206 فضا دارای استحکام، 290 فضا نیاز به مقاوم سازی و 238 فضا نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
این مسئول بیان کرد: در سال 98 در بحث پروژه تحویلی شش ماهه اول، 21 پروژه با 205 کلاس درس با زیربنای 24 هزار و 671 متر مربع در مهرماه تحویل داده می شود و در شش ماهه دوم حدود 5 پروژه تحویل داده می شود.در سطح استان 101 پروژه نیمه کاره با 630 کلاس درس با زیربنای بیش از 94 هزار مترمربع که بالغ بر 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.