معاون وزیر صمت در گفتوگو با ایلنا:
تحقق 27.5 درصدی تسهیلات به حوزه صنعت و معدن/ لزوم تدبیر جدی سیستم بانکی در زمینه نقدینگی

معاون طرح و برنامه وزیر صمت گفت: 27.5 درصد از 40 درصد تسهیلاتی که قرار بود بر اساس برنامه ششم به حوزه صنعت و معدن اختصاص یابد، در سال گذشته تحقق یافته است.
سعید زرندی در حاشیه سفر یک روزه به استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سئوال که حمایت بانک مرکزی در روند تسهیلاتدهی به صنایع و معادن کوچک مقیاس را چگونه ارزیابی میکنید، اظهار کرد: شرایط بانکی هم مشکلات خاص خود را دارد و با گرفتاریها و پیچیدگیهای خاصی در حوزه بانکی روبرو هستیم.
وی افزود: انتظاری که وزارت صمت دارد، این است که 40 درصد از تسهیلاتی که قرار بود بر اساس برنامه ششم به حوزه صنعت و معدن اختصاص یابد، از سوی بانک مرکزی تحقق یابد.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت ادامه داد: میزان تسهیلات اختصاص یافته از 40 درصد به حوزه صنعت در سال گذشته، 27.5 درصد بوده که با شرایط مطلوب، فاصلهجدی داریم و نیاز به نگاه جدیدی در این حوزه است.
زرندی اضافه کرد: بانکها به لحاظ مالی در برخی حوزهها مشکلاتی دارند که تیمهایی در بانک مرکزی فعال شده و روشها و نگاههای جدیدی را در دستورکار قرار دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه مورد نیاز در زمینه نقدینگی بوده، تدبیر جدی است که باید توسط سیستم بانکی اندیشیده شود.
برخی بانکها بنا به ملاحظاتی، خود طرح را به عنوان وثیقه قبول نمیکنند
این مقام مسئول در خصوص راهکارهایی برای برخی از معدنداران کوچک که ادعا میکنند برای دریافت تسهیلات بانکی بانک پروانه کسب آنها را به عنوان وثیقه قبول نمیکنند، توضیح داد: این موضوع، یک موضوع قانونی است که قانون آنها را به رسمیت شناخته و برخی بانکها بنا به ملاحظاتی، خود طرح را به عنوان وثیقه قبول نمیکنند و سختگیریهایی دارند.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت با اشاره به تقویت صندوقهای ضمانتی افزود: با توجه به قانون بودجه سال 98 اختیاراتی از منابع حمایتی داده شده تا بتوانیم صندوقهای ضمانتی را تقویت کنیم که با تحقق این مهم، شرایط آسانتری برای أخذ تسهیلات توسط معدنداران کوچک از صندوقهای ضمانتی فراهم میشود.
6 تا 6.5 درصد بخش صنعت منفی بوده
زرندی در پاسخ به این پرسش که در سال ۹۷ رشد اقتصادی بخش صنعت منفی ۹.۵ درصد بود که این بیشترین میزان کاهش رشد در چند سال اخیر بوده، چه برنامهای برای خروج از این وضعیت دارید، اذعان کرد: 9.5 یا عدد مشابه به این عدد برای گروه صنعت است و با صنعت، تفاوت دارد و شامل صنعت، معدن، انرژی و ساختمان میشود؛ نمیگوییم در حوزه صنعت عدد مثبت بوده چرا که حدود 6 تا 6.5 درصد منفی بوده است.
وی سال 97 را سالی بسیار سنگین برای اقتصاد کشور ذکر و اضافه کرد: چندین سال بود که مانند سال گذشته را نداشتیم و شرایط بحرانی و دشواری بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طی بررسی انجام شده وضعیت سه ماهه امسال، خیلی از صنایع روند رو به بهبود دارند حتی صنایعی که منفی هستند میزان عدد منفی آنها کاهش یافته یعنی فاصله منفی آنها کمتر شده است.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت بیان کرد: در مجموع بیش از 60 درصد کالای منتخب دوباره به سمت رشد رفته و از نیم بالاتر رفته است در حالی که در سال گذشته تولید محصولات عمده منتخب رشد منفی داشت و امسال این شاخص رو به مثبت شدن است.