در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
سرانه فضاهای مطالعاتی قزوین تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین گفت: علیرغم افرایش تعداد کتابخانهها در استان؛ در حال حاضر برای رسیدن به وضعیت مطلوب در استان همچنان به ایجاد کتابخانه نیاز داریم و با استاندارد که 8 مترمربع برای 100 نفر است، فاصله داریم.
فاطمه محمدبیگی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین، افتتاح کتابخانههای فرهنگ در بویین زهرا، ثامن الحجج در نرجه، شهید عیسی تیموری سگزآباد و فردوسی در بیدستان در دوسال اخیر را از علتهای افزایش عضویت در کتابخانههای عمومی برشمرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین عنوان کرد: در حال حاضر 70 هزار نفر عضو فعال کتابخانههای عمومی هستند و نسبت به گذشته شاهد رشد تعداد اعضا هستیم.
این مسئول بیان کرد: در حال حاضر یک میلیون و 100 هزار جلد کتاب در کتابخانههای استان موجود است و 60 کتابخانه عمومی و 5 سالن مطالعاتی دارای مجوز داریم؛ همچنین کتابخانه سیار هدهد سفید هم حدودی نیاز مطالعاتی ساکنان مناطق روستایی ورس، باورس پیریوسفیان، مشعلدار، مهرگان و شترک را پاسخ داد.
وی، عدم دسترسی به کتاب را از مهمترین موانع کتابخوانی دانست و گفت: کتابخانههای عمومی به خوبی میتوانند این مانع را برطرف کنند با تقویت زیرساختهای کتابخانهها و ایجاد فضای مطالعاتی، میتوان کتاب را در همه سطوح جامعه دسترس پذیر کرد.
تجهیز تمام کتابخانههای عمومی قزوین به بخش کودک
محمدبیگی ادامه داد: از طرفی قیمت بالای کتاب ممکن است آن را در اولویت اول خانوار قرار ندهد؛ از این رو کتابخانههای عمومی با فراهمآوری و مجموعه سازی منابع متعدد برای مخاطبان با ذائقههای مختلف میتوانند امکان امانت منابع را برای همگان بدون هیچ محدودیتی فراهم کنند.
وی اظهار کرد: برنامههای متعددی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در حال اجرا است؛ با برگزاری کلاسهای متعدد و کارگاههای آموزشی منابع مفید به مخاطبین معرفی و همچنین با بازطراحی کتابخانههای عمومی خدمات جدیدی برای کاربران تعریف شده که به حضور بیش از پیش علاقمندان به فضای کتابخانه منجر شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین ادامه داد: تقویت کسب و کارها در کتابخانه و برقراری مشاوره روانشناختی در فضای کتابخانه با همکاری سایر ارگانها از جمله اقداماتی است که به حضور بیشتر افراد به فضای کتابخانه و بهرهمندی از این امکانات منجر شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت سنین کودکی در عادت به مطالعه، تمام کتابخانههای استان به بخش کودک و کتاب و اسباب بازی مجهز شدهاند که علاوه بر بهرهمندی از منابع و امکانات این بخش، امکان حضور والدین در کنار فرزندان نیز فراهم است و کارگاههای متعددی برای گروههای مختلف سنی برگزار میشود.