معاون آموزش ابتدایی استان:
20 مدرسه تک دانشآموزی در قزوین فعال است
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین از فعالیت ۲۰ مدرسه تک دانشآموزی در مناطق روستایی و عشایر استان قزوین خبر داد.
به گزارش ایلنا، منیژه تندی با اعلام این خبر اظهار کرد: در حال حاضر در استان قزوین 7 مدرسه فقط با یک دانشآموز پسر و ۱۳ مدرسه نیز با یک دانشآموز دختر اداره میشوند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: 8 مدرسه تک دانشآموزی در طارم سفلی، 5 مدرسه در رودبار شهرستان، ۲ مدرسه در ناحیه یک قزوین، ۲ مدرسه در آوج و 3 مدرسه نیز در مناطق رودبار الموت، تاکستان و ضیا آباد قرار دارند که از این میان 4 مدرسه عشایری هستند.
تندی با اشاره به نقش مدارس در تقویت روابط اجتماعی دانشآموزان اظهار کرد: دانشآموزان این مدارس از طعم همافزایی، کارهای گروهی، همدلی و همکاری بی نصیب هستند تا جایی که حتی پذیرش دانشآموزان دیگر در سالهای آتی نیز برای آنان سخت است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در خصوص دغدغه معلمان این مدارس گفت: در این مدارس معلم نمیتواند از روشهای مشارکتی تدریس نظیر بحثهای گروهی و قضاوت استفاده کند.
وی اضافه کرد: مهمترین هدف مدیران آموزش و پرورش در ایجاد کلاسهایی با یک دانشآموز، ارایه خدمات آموزشی به تمام اقشار جامعه، برقراری عدالت آموزشی و رفع تبعیض و همچنین انسداد مبادی بی سوادی در مناطق روستایی است.
تندی تاکید کرد: با وجود استعدادهای متفاوت در کودکان، شاید دانشآموزان این مدارس در آینده به انسانهای توانمندی تبدیل شوند و نقش بسزایی در پیشرفت و آبادانی کشور و یا مناطق خود ایفا کنند و حیف است که از تحصیل باز بمانند و این کلاسها با این هدف شکل گرفته است.
وی افزود: با دایر شدن کلاس در این مدارس حتی برای یک دانشآموز، از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز جلوگیری میشود و هنگامی که دانشآموزان میبینند آموزش و پرورش برای دورترین روستاها و برای حتی یک دانشآموز، یک معلم و یک محیط آموزشی اختصاص داده به تحصیل اهمیت میدهند و دلگرم شده و با انگیزه بیشتری درس میخوانند.
تندی گفت: تدریس، ارزشیابی و سایر فعالیتهای معلمان در این مدارس و سختی کار کمتر است و اما همانند معلمان سایر مدارس روستایی حقوق و مزایای خود را دریافت میکنند.