رئیس گروه بهبود تغذیه علوم پزشکی استان:
تغییرات مصرف مواد غذایی سالمندان در قزوین بررسی شد
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: براساس گزارش منتشر شده درباره تغییرات مصرف مواد غذایی سالمندان در استان قزوین، تغییر برخی عادتهای غذایی مطلوب و برخی موارد هم منفی بود که نیاز به اصلاح دارد.
به گزارش ایلنا، میانگین مصرف مواد غذایی سالمندان در مقایسه با زنان و مردان غیرسالمند در گزارش سیمای سلامت سالمندان توسط اداره سلامت سالمندان و با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت منتشر شده است.
عطیه رزازی درباره وضعیت مصرف مواد غذایی سالمندان استان که در این گزارش درج شده، گفت: میانگین مصرف میوه و سبزی (براساس گرم در روز) در سال 2017 در زنان و مردان سالمند 60 سال و بالاتر استان قزوین نسبت به افراد غیرسالمند بیشتر بوده و میانگین مصرف میوه در سال 2017 نسبت به سال 2000 در زنان و مردان سالمند افزایش یافته است که با توجه به اهمیت مصرف این گروه از مواد غذایی مطلوب است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: همچنین میانگین مصرف گوشت در سالمندان نسبت به افراد غیرسالمند بیشتر بوده و میانگین مصرف هم در زنان سالمند کاهش و در مردان سالمند افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: متاسفانه میانگین مصرف ماهی در این بازه زمانی در زنان و مردان سالمند کاهش یافته است که با توجه به اهمیت مصرف ماهی در این گروه سنی این تغییرات مطلوب نیست و توصیه میشود مصرف ماهی در این گروه سنی نسبت به سایر گوشتها در اولویت باشد.
رزازی گفت: مورد دیگری که در این گزارش دارای اهمیت است، افزایش مصرف گوشتهای فرآوری شده و نوشیدنیهای شیرین در این گروه سنی است که با توجه به بیماریهای زمینهای در این گروه سنی و مصرف داروهای متعدد، اصلاح این الگو لازم و ضروری است.
وی بیان کرد: میانگین مصرف نمک (براساس گرم در روز) در سال 2016 در زنان سالمند استان نسبت به زنان غیرسالمند کمتر و در مردان سالمند یکسان بوده؛ همچنین میانگین مصرف در این بازه زمانی در زنان و مردان سالمند کاهش یافته است که یک تغییر مطلوب محسوب میشود و نشان دهنده اثربخش بودن آموزشها در زمینه کاهش مصرف نمک است.
رزازی یادآور شد: این تحقیق در سال 1396 بررسی و گزارش آن در سال جاری منتشر شده است.