در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
عدم ثبات قوانین به چالش اصلی فعالان اقتصادی تبدیل شده است
بازرگان قزوینی گفت: نکته مهمی که یک شرکت را برای یک هدف بلندمدت تحت تاثیر قرار داده و آن را با مشکل مواجه میکند، بخشنامهها و قوانینی هستند که باتوجه به وجود آنها نمیتوانیم تصمیم بگیریم و بر مبنای آن یک تا دو سال پیش برویم، هر شش ماه و یک سال با موارد جدیدی مواجه میشویم که مجدد باید متناسب با آن تصمیم بگیریم.
مجید شالباف در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به موانع پیش روی حوزه تجارت و بازرگانی گفت: موانع خیلی زیادی در حوزه تجارت و بازرگانی وجود دارد؛ در چند سال اخیر در رابطه با ثبت سفارشها انتقاداتی به جهاد کشاورزی وارد شده، در این حوزه باید نیروهای توانمند و با تجربه باشند که به بازرگانان کمک کنند، اما متاسفانه در جهاد کشاورزی این اتفاق رخ نداد؛ البته از زمانی که از سازمان صمت نیروهایی در اختیار جهاد قرار گرفت روند بهبود پیدا کرد.
این بازرگان قزوینی ادامه داد: در سازمان جهاد کشاورزی استان، کارشناس واردات ادویه، حبوبات، خشکبار و برنج تفکیک شد و اتاقهای متعددی برای آن تشکیل شد و این امر برای بازرگانانی که میخواستند با یک کارت بازرگانی در چند سبد کالایی ثبت سفارش کنند مشکل ایجاد کرد و برخی مجبور شدند کارت دوم و سوم دریافت کنند ضمن اینکه هر کارت بازرگانی بر مبنای سابقه یک سقف وارداتی دارد.
وی عنوان کرد: نبود ثبات قوانین یکی از چالشهای مهم ما است و در مواردی با بخشنامههایی مواجه میشویم که میدانیم تا قبل از شش ماه به اشتباه بودن آن پی میبرند.
این فعال اقتصادی استان ادامه داد: با عوض شدن هر دوره از ریاست جمهوری با مشکلاتی مواجه میشویم و برنامهریزیهایی که برای هدف آینده داریم تغییر پیدا میکند.
وی بیان کرد: البته ممنوعیت واردات برنج در چهار ماه زمان برداشت برنج در کشور که در زمان دولت روحانی انجام شد یک اتفاق خوب بود، این اتفاق ضمن حمایت از تولیدکننده داخلی باعث میشد انبارها در طول این مدت تخلیه شده و برای زمان برداشت برنج خارجی و واردات با قیمت مناسب آماده شود؛ البته امسال این ممنوعیت برداشته شده است.
شالباف بیان کرد: در سطح داخلی به خاطر نداشتن تکنولوژی جدید و برداشت به روش سنتی هزینههای تولید بالاتر است، نتوانستیم در کشاورزی به سرعت تکنولوژی جلو بیایم و هزینه تولید را کاهش دهیم برای همین با مشکل مواجه میشویم.