خبرگزاری کار ایران

ایلنا از پایان شورای پنجم شهر قزوین گزارش می دهد؛

زنجیره بدهی میلیاردی شهرداری قزوین از دوره پنجم آغاز نشد/ برخی دستگاه‌های نظارتی نمی‌خواستند شورای پنجم موفق شود

زنجیره بدهی میلیاردی شهرداری قزوین از دوره پنجم آغاز نشد/ برخی دستگاه‌های نظارتی نمی‌خواستند شورای پنجم موفق شود
کد خبر : ۱۱۱۴۳۱۰

دوره پنجم شورای شهر قزوین ضمن چالش‌هایی که با آن مواجه بود به نقاط ضعف محدود نشده و از نقاط قوت مختلفی نیز برخوردار بود، تعدادی از اعضای این دوره بر این باور بودند که باتوجه به شرایط اقتصادی و کرونا، این دوره موفق عمل کرده اما در برخی موارد اساسی از جمله ستاره پونک، اخذ وام و شورای شیشه‌ای بین اعضا اختلاف نظر جدی وجود داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، شورای شهر قزوین در دوره پنجم با چالش‌های مختلفی مواجه شد، به طوری که در فضای مجازی و توسط فعالان حوزه شهری و رسانه در برخی موارد مورد انتقادات گسترده قرار گرفت، با همه این چالش‌ها این دوره چهار ساله به اتمام رسید و روز پنجشنبه 14-مرداد-1400 اعضای جدید شورا به طور رسمی در این جایگاه آغاز به فعالیت کردند.

اما در هر انتقال مسئولیتی مواردی هستند که از دوره‌های قبل برای دوره‌های بعدی برجای می‌ماند که هم می‌تواند دارای جنبه‌های مثبت بوده و رشد و توسعه را سرعت بخشد و هم می‌تواند مواردی باشد که مسیر پیشرفت را با دست انداز مواجه کند؛ شورای شهر قزوین نیز از این قاعده مستثنا نیست و به طور قطع مدیریت شهری را با شرایطی خاص به دوره ششم تحویل داده، برای اطلاع از جنبه‌های مثبت و همچنین چالش‌هایی که از دوره پنجم شورا بر جای مانده سراغ اعضای این دوره رفته و نظرات آن‌ها را جویا شدیم.

کمربند شهر، بهسازی نسیم شمال که بهسازی آن سال‌ها از مطالبات مردم قزوین و همچنین مسافرین عبوری از این مسیر بود، افزایش قابل توجه سرانه‌های ورزشی، ایجاد پارک‌های جیبی و محله‌ای، توجه ویژه به ورزش و فرهنگ و محیط زیست، ایجاد فرهنگسراها، توجه به نواحی منفصل شهری در توزیع امکانات، توجه به شهروند از جمله مواردی بود که تمام اعضا بر آن اتفاق نظر داشته و آن را ازجمله دستاوردهای شورای پنجم برای شهر قزوین می‌دانستند.

زنجیره بدهی میلیاردی شهرداری قزوین از دوره پنجم آغاز نشد/ برخی دستگاه‌های نظارتی نمی‌خواستند شورای پنجم موفق شود

همچنین اعضا بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که برای بررسی شرایط شورای پنجم درنظر گرفتن شرایطی که شورا را تحویل گرفتند و همچنین موارد غیر پیش بینی شده از جمله شیوع کرونا که اقتصاد شهری را با چالش جدی مواجه کرد و نیز تحریم‌ها و شرایط نامطلوب اقتصادی در نظر گرفته شود.

تعداد قابل توجهی از اعضا بر این باور بودند که موارد غیر منقول متعددی را به دوره ششم منتقل کرده‌اند که با استفاده از آن‌ها می‌توانند هزینه پروژه ها را تامین کنند.

اما موضوعاتی نیز وجود داشت که درباره آن نه تنها اتفاق نظر وجود نداشت بلکه نظرات کاملا متفاوت و مقابل هم بود، شیشه‌ای بودن و شفافیت در شورای شهر، بدهی شهرداری و اخذ وام از جمله این موارد است.

راه‌اندازی پارک آبی باراجین و توسعه حمل‌ ونقل عمومی

حکمت‌الله داودی به خبرنگار ایلنا می‌گوید: "سافاری پارک" و راه اندازی سه مخزن ذخیره آب با ظرفیت  51 هزار متر مکعب در باراجین از جمله طرح‌های مهم در شهر قزوین بود  که برای تامین آب نیز برنامه ریزی شده است.

رئیس پیشین شورای شهر قزوین در ادامه از کسب رتبه برتر مدیریت شهری قزوین در حوزه حمل و نقل عمومی خبر میدهد و می‌گوید: حدود 60 دستگاه مینی بوس و اتوبوس روز را با قیمت 570 میلیارد تومان خریداری کردیم و تمام اتوبوس‌های فرسوده را از رده خارج کرده و یک تعمیرگاه مجهز برای بازسای اتوبوس‌ها احداث کردیم که علاوه بر قزوین 40 شهر نیز از آن استفاده می‌کنند.

عدم اجرای واگذاری ستاره پونک به مردم شهر لطمه زد

داودی عنوان می‌کند: ما حتی یک ریال وام نگرفتیم و این نقطه قوت شورای پنجم بود؛ در تاریخ 12/آذر/1399 مصوبه‌ای صادر کردیم که برج پونک را به قیمت 329 میلیارد به بانک شهر واگذار کنیم که محقق نشد و تا کنون بابت این بدهی ۸۰ میلیارد سود اضافه شده است و در قبال این بدهی 57 پیمانکار و شش سازمان درگیر هستند و حساب‌هایشان بسته شده است و حتی شورای حفظ حقوق بیت المال به موضوع ورود کرد.

رئیس پیشین شورای شهر قزوین درباره شیشه‌ای بودن شورای پنجم اظهار می‌کند: در اوایل کار همه خبرنگاران حضور داشتند، اما بعد از کرونا این امکان وجود نداشت و حتی مدیران شهری را نوبتی به صحن شورا دعوت می‌کردیم، در اوایل برای شیشه‌ای بودن شورا تلاش کردیم شاید چیزی که مد نظر ما بود عملی نشد؛ اما جلسات ما تماما علنی بود و صرفا چند جلسه غیر علنی داشتیم.

افرادی که ادعا می‌کردند ستاره پونک ارزش ۳۲۹ میلیاردی ندارد باید پاسخگو باشند

مهدی عبدالرزاقی نیز با اشاره به دستاوردهای شورای پنجم به خبرنگار ایلنا می‌گوید: در شورای پنجم باتوجه به شرایط اقتصادی و کرونا کار بزرگی انجام دادیم و هیچ وامی برای پروژه‌های عمرانی نداشتیم و بدهی شهرداری را افزایش ندادیم؛ البته چند پروژه نیمه کاره عمرانی داریم که بیشر آن‌ها تا حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد رشد دارند.

نائب رئیس سابق شورای شهر قزوین نیز مانند رئیس شورا تهاتر ستاره پونک ر ا راهی برای پرداخت بدهی شهرداری می‌داند و درباره عملی نشدن آن می‌گوید:  باتوجه به مشکلات و سنگ اندازی‌هایی که در استان به وجود آمد این طرح متوقف شد و افرادی که درحال پیگیری بوده و ادعا می‌کردند این پروژه ۳۲۹ میلیارد ارزش ندارد، آیا امروز می‌توانند این برج را 420 میلیارد بفروشند، هر فردی که سنگ اندازی کرد باید پاسخگو باشد.

از شفاف صحبت کردن آسیب دیدم

عضو اصلاح طلب شورای پنجم با بیان اینکه پیش از شیوع کرونا محدودیتی برای حضور خبرنگاران در صحن شورا وجود نداشت، بیان می‌کند: دعوت از خبرنگاران مربوط به ریاست شورا است، در شورا باید به روی مردم باز باشد، در شوراهای گذشته اطلاعی ندارم چه رفتاری داشتد، اما خودم همیشه بی پرده و صریح صحبت می‌کردم و حتی از این بابت آسیب نیز دیدم.

عدم همکاری فرمانداری قزوین با شورای پنجم

مهدیه سادات قافله باشی نیز  با تاکید بر ساختن شهری برای زندگی و انسان محور بودن به خبرنگار ایلنا می‌گوید: تعدادی از پروژه‌های نیمه تمام دوره قبل را علی‌رغم مخالف بودن با آن‌ها تکمیل کردیم؛ بدهی به بانک شهر نیز برای شورای سوم و چهارم است و اگر آیندگان بخواهند قضاوت کنند باید در نظر بگیرند که ما در چه شرایطی شورا را تحویل گرفته و با چه شرایطی تحویل دادیم.

دبیر پنجمین دوره شورای شهر قزوین  ادامه می‌دهد: علاوه بر یک دست نبودن شورای پنجم و وجود تضارب آرا، فرمانداری نیز همکاری نداشت و هیئت تطبیق حتی بیش از ۹۰ درصد مصوباتی که خود درخواست داده بود را نیز مغایرت می‌گرفت و دستگاه‌های مختلف باعث شد بدهی تسویه نشود.

قافله باشی با بیان اینکه تا ورود کرونا به شورای شیشه‌ای پایبند بودیم و تمام تصمیمات و حتی شهرداران را به صحن شورا می‌بردیم می‌گوید: البته رفتار برخی اعضا زمانی که رسانه بود با زمانی که رسانه نبود فرق می‌کرد؛ اما من  هر ساعتی که اصحاب رسانه تماس گرفتند پاسخگو بودم.

برای فعالیت در حوزه‌های زیست محیطی تهمت ناروا شنیدم

در ادامه سیده منیره قوامی با اشاره به دستاوردهای مهم پنجمین دوره شورای شهر قزوین به خبرنگار ایلنا می‌گوید: من خودم منتقد شورای پنجم هستم، نمی‌دانم شورای ششم چگونه عمل می‌کند شاید منتقد شورای ششم هم باشم؛ اما در حال حاضر انتظارم از شورای پنجم خیلی بیشتر از این بود.

عضو سابق کمیسیون محیط زیست شورای شهر قزوین ابراز می‌کند: در ابتدای شورای پنجم کسی به باغستان اهمیتی نمی‌داد و آن را مانند جنازه‌ای می‌دانستند که روی زمین است و شهرداری آن را جمع می‌کند و چنین نگاهی به این میراث ارزشمند بود که این نگاه تغییر کرد و تغییر این نگاه دستاورد است، اینکه یک نگاه را در سطح مدیران تغییر داد زمان بر است و من بابت این موضوع هزینه دادم.

عضو اصلاح طلب شورا پنجم ادامه می‌دهد: خیلی به من تهمت زدند که به خاطر انتخابات و جذب رای باغداران این اقدامات را انجام می‌دهم؛ اما نگاه من این نبود و ارزش باغستان را درک کرده بودم و به همین خاطر پیگیر حفظ و صیانت از باغستان بودم و در نتیجه جلوی پل امام رضا گرفته شد و از ورودش به باغستان ممانعت شد، اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید سه هزار درخت قطع می‌شد که برای شهر قزوین فاجعه می‌شد.

سخنگوی سابق شورای شهر قزوین درباره اقدامات انجام شده در حوزه محیط زیست عنوان می‌کند: در حوزه محیط زیست بزرگترین دستاورد ملزم کردن شهرداری برای اجرای پیوست زیست محیطی در پروژه‌های عمرانی بود که برای آن انرژی و هزینه زیادی صرف شد.

پای خبرنگاران از حضور در صحن شورای پنجم قیچی شد

سخنگوی سابق شورای شهر قزوین درباره شعار شیشه‌ای بودن شورای پنجم می‌گوید: شورای شیشه‌ای اصلا تحقق نیافت، اگر به شورای شیشه‌ای اعتقاد داشتیم در زمان شیوع کرونا نیز می‌شد با برگزاری جلسات در فضای باز از حضور اصحاب رسانه بهره ببریم؛ اما شاید درز اخبار شورا به بیرون برای برخی خوشایند نبود و نمی‌خواستند اخبار صحیح انعکاس پیدا کند، در دو سال اول خبرنگاران حضور پیدا می‌کردند و پس از آن پای خبرنگاران یکی یکی قیچی ش که البته در این راستا لازم بود خود خبرنگاران نیز اعتراض می‌کردند.

شورای شیشه‌ای چیزی شبیه شوی سال بود

در ادامه فرج الله فصیحی رامندی نیز با اشاره به اینکه  در مجموع این دوره از شورا یک سری موفقیت و یک سری ناکامی‌هایی داشت درباره بدهی به بانک شهر به خبرنگار ایلنا می‌گوید: شورای پنجم اقدامی برای بدهی‌ها انجام نداد با 270 ملیارد تحویل گرفت و با 600 میلیارد تحویل داد، ضمن اینکه ۳۰ میلیارد وام به این دوره اضافه شد که برای پروژه حکم آباد گرفته شده و به خود همان نیز 16 میلیارد اضافه شده است.

حتی یک ریال وام نگرفتیم

سعید دقیقی عضو دیگر شورای پنجم در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و رکود و همچنین کرونا را در بررسی دستاوردهای دوره پنجم شورا ضروری دانسته و به خبرنگار ایلنا می‌گوید:  اگر بخواهند کارشناسی کنند باید به این موضوع توجه کنند که شورای پنجم در چه شرایطی شهر را تحویل گرفت، هر روز که از زمان مسئولیت ما می‌گذشت شرایط درآمد زایی و اقتصاد شهر و پروژه‌ها سخت‌تر می‌شد و اداره شهر در این شرایط و داشتن پروژه‌های مختلف کرد نشان می‌دهد که عملکرد شورای پنجم و شهرداری خوب بود.

عضو سابق شورای شهر قزوین با اشاره به اینکه نگرفتن حتی یک ریال وام و نفروختن شهام شهرداری از نکات مثبت شورا بود اظهار می‌کند: شورای چهارم حدود 250 میلیارد بدهی داشت که برای پرداخت آن واگذاری ستاره پونک مطرح شد اما فضای مجازی و رسانه شرایط را به گونه‌ای رقم زد که مصوبه شورا توسط نهادهای بالاتر باطل شد و اجازه فروش داده نشد.

وی تاکید می‌کند: این بدهی را ما ایجاد نکردیم، چیزی بوده که از شورای قبل به ما به ارث رسیده و متاسفانه تصاعدی بالا رفته، من اعتقاد داشتم اگر آن تهاتر انجام می‌شد بسیاری از مشکلات شهر رفع می‌شد و بدهی‌ها تقریبا به نقطه صفر می‌رسید.

سکته‌های مدیریت شهری شورا را با چالش مواجه کرد

احد چگینی با بیان اینکه عملکرد شوراها بیشتر جنبه تقیینی و نظارتی دارد به خبرنگار ایلنا می‌گوید: شورا قاعدتا نمی‌تواند عملکردی خارج از بودجه داشته باشد، البته به دلیل اینکه نیازهای مردم انباشته شده، لازم است شورا به درآمد پایدار توجه داشته و پویا باشد و باید توجه داشت که شورا و شهردای مکمل هم هستند.

عضو پیشین شورای شهر قزوین ادامه می‌دهد: اگر دست اندازی و سکته‌های ناقص در مجموعه مدیریت شهری نبود بهتر عمل می‌کردیم، عمر عملکردی شوراها دو سال است، در اوج دو سال که بهره‌برداری شورا بود سکته‌ای ایجاد شد، شهردار رفت و همین امر ما را با چالش‌هایی مواجه کرد و بالغ بر 20 پروژه اساسی ما در سال گذشته عملیاتی نشد.

در بررسی عملکرد مضایق در نظر گرفته شود

عضو دوره پنجم شورای شهر قزوین ابراز می‌کند: در رابطه با بدهی به بانک شهر فروش سهام و سبد گردانی و ستاره پونک مطرح شد که هیچ یک عملی نشد؛  گویی سعی برخی از دستگاه‌های نظارتی هم بر این بود که شهرداری و شورای پنجم موفق نشوند.

شیشه‌های شورا مات و از جنس طلق بود

وی درباره شورای شیشه‌ای ابراز می‌کند: من اعتقاد به شیشه‌ای بودن شورا در این دوره ندارم، با بستن روزنه در حق رسانه‌ها اجحاف شد، درواقع این شورا شیشه‌ای نبود یا  این شیشه مات یا طلق بود و شورای شیشه‌ای یک نامگذاری غیر مسما است و هیچ تناسبی با شیشه‌ای بدون نداشت.

شورای پنجم محدودیتی برای حضور خبرنگاران نداشت

زهرا یوسفی نیز  درباره دستاوردهای دوره پنجم شورای شهر قزوین به خبرنگار ایلنا می‌گوید: بدهی به بانک شهر نیز از دوره قبل به ما رسید، بنا شد برای رفع آن سهامی که در بانک شهر داریم را بفروشیم و تبدیل به تهاتر کنیم؛ اما پس از جلسه با مشاوران اقتصادی و فعالاین بورس به دلیل ثبات نداشتن بازار این اقدام صلاح دانسته نشد و توصیه این بود که تهاتر را برای آینده قرار داهیم.

این عضو سابق شورای شهر قزوین ادامه می‌دهد: ساخت سالن و زمین ورزشی از جمله کارهایی بود که انجام گرفت و هیئت‌های مختلف ورزشی توانستند به درجات بالا دست پیدا کنند و به لیگ برتر برسند؛ البته مخالفت و سنگ اندازی زیادی بود اما این اقدامات را راه اصلی برای ایجاد نشاط و سلامت در شهر می دانستیم؛ همچنین اولین شلتر بانوان ایجاد شد و از کودکان کار حمایت شد.

عضو اصلاح طلب شورای پنجم ابراز می‌کند: ما میراث دار یکسری از پروژه‌های دوره قبلی بودیم، برج‌های نیمه تمامی که با وام بالا از بانک شهر اجرا شده بود با هزینه‌های میلیاردی به حال خود رها شده بود که پل امام رضا از جمله آن‌ها بود و علی رغم مخالف بودن با آن‌ها به اجبار آن‌ها را به پایان بردیم.

برای تکمیل این گزارش با محسن حق شناس چهره اصولگرای شورای شهر که به دوره جدید شورای شهر نیز  راه پیدا کرده چندین بار تماس گرفتیم اما این عضو حاضر به مصاحبه درباره این موضوع نشد.

از نظر این عضو شورای شهر سئوالات مد نظر این گزارش تکراری بوده، ضمن اینکه تاریخ فعالیت شورای پنجم نیز به اتمام رسیده و در پایان کار شورا مباحث این‌چنینی نتیجه بخش نخواهد بود.

این پاسخ در صورتی است که بررسی عملکرد هر مجموعه پس از اتمام کار و فعالیت می‌تواند به پیشبرد بهتر امور در دوه‌های جدید کمک کند تا ضمن استفاده از نقاط قوت، نقاط ضعف مجدد تکرا نشود. کارها با سرعت بالاتری انجام شود.

خبرنگار :سید مصطفی جعفری

انتهای پیام/
خبرنگار : سید مصطفی جعفری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز