مدیر منابع انسانی، آموزش و پشتیبانی ایمیدرو خبر داد:
آغاز طرح بازنگری فرایندهای منابع انسانی شرکتهای تابعه ایمیدرو
مدیر منابع انسانی، آموزش و پشتیبانی ایمیدرو در نشست مقدماتی مدیران منابع انسانی در خصوص تشریح طرح بازنگری فرایندهای منابع انسانی شرکتهای تابعه این سازمان، گفت: حوزه منابع انسانی ایمیدرو اهدافی را با تمرکز بر ارتقای این حوزه و با کمک واحدهای زیرمجموعه دنبال میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا گودرزی بیان کرد: در گام نخست طرحی در سازمان با عنوان آسیبشناسی فرایندهای موجود در منابع انسانی اجرا شد که نتایج اولیه آن، حاکی از شناسایی برخی مسائل بود. از این رو در جهت رفع آن، برنامههای مشخصی مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر به دنبال پیادهسازی این هدف در سایر مجموعهها هستیم تا با کمک متخصصان و همکاری واحدها، آسیبها را شناسایی و راهکارهای مربوطه را تعیین کنبم. در این همایش برنامهها و روششناسی برای اجرای آن ارائه میشود و ضرورت دارد که دیگر واحدها پیگیری این موارد را در دستور کار قرار دهند.
مدیر منابع انسانی، آموزش و پشتیبانی ایمیدرو با بیان اینکه برگزاری این همایش فرصتی است تا واحدهای منابع انسانی تحت پوشش ایمیدرو، تجربیات خود را ارائه کنند، عنوان کرد: این رویه باعث میشود تا برنامههای موفق به اشتراک گذاشته شوند. یکی دیگر از رویکردهای منابع انسانی ایمیدرو این است که نگاه صرف به ستاد سازمان نباشد و این مجموعه آن را به واحدها گسترش دهد.
گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود، ابراز کرد: با نگاهی به سازمانهای موفق ملی و دنیا شاهد هستیم که این سازمان بخش زیادی از موفقیتهای خود را مدیون حوزه منابع انسانی است. اگر به دنبال این هستیم که ایمیدرو در تمام زمینهها موفق باشد، باید به حوزه منابع انسانی توجه کرده و برنامه سیستمی و علمی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه جذب نیرو و عدم شفافیت فرایندها در برخی بخشها از مشکلات حوزه منابع انسانی است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳ هدف استراتژیک با برنامههای مرتبط ذیل آن روند تصویب را طی میکند و پس از تصویب برنامههای مورد نظر، در مجتمعهای زیرمجموعه اجرایی خواهد شد.
مدیر منابع انسانی، آموزش و پشتیبانی ایمیدرو برقراری ارتباط تعاملی و صمیمانه با کارکنان سازمانی را از الزامات بخش نیروی انسانی خواند و گفت: به طور حتم ایجاد ارتباط موثر و دو سویه با کارکنان باید در دستور کار حوزه منابع انسانی باشد.
گودرزی با بیان اینکه بازدید از واحدهای زیرمجموعه با هدف عارضهیابی و تعیین راهکارهای آن مورد توجه ایمیدرو است، تاکید کرد: اصلاح و بهبود فرایندهای منابع انسانی استراتژی است که در ستاد سازمان اجرا میشود تا سطح منابع انسانی سازمان و زیرمجموعه را ارتقا دهد. تمامی برنامهها و فرایندهایی که در هر سازمانی اجرا میشود با هدف ایجاد علاقه نزد کارکنان است تا یک مجموعه بتواند بانشاط و پویا به فعالیتهای خود بپردازد.
ابراهیم فرهادپوریان، مدیر منابع انسانی شرکت ملی فولاد ایران در این نشست در خصوص تشریح طرح بازنگری فرایندهای منابع انسانی، با بیان اینکه یکی از ماموریتهای این شرکت نظارت بر اجرای طرحهای فولادی ایمیدرو است، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴۴ نفر به طور مستقیم در این مجموعه فعالیت میکنند.
وی در رابطه با برنامههای این شرکت در توانمندسازی نیروی انسانی، یادآور شد: شرکت ملی فولاد ایران بر اساس کارکرد خود، امسال برگزاری هفت هزار ساعت دوره آموزشی را در برنامه دارد. خروج نیروهای متخصص به دیگر مجموعهها، بازنشستگی کارکنان و محدودیتهای در جذب نیرو، باعث شده است تا در حوزه نیروی انسانی با مشکلاتی مواجه شویم.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی فولاد ایران خاطرنشان کرد: با توجه به تعریف پروژه و طرحهای متعدد در بخش معدن و صنایع معدنی و نیاز به نیروی انسانی، باید در بخش جذب تدابیری اندیشیده شود.
در ادامه حجت بادوست، مدیر منابع انسانی مجتمع سنگ آهن سنگان اظهار داشت: اکنون ۴۱۴ نفر به صورت مستقیم در زنجیره اکتشاف، تکمیل و استخراج مجتمع سنگان مشغول به کار هستند و برنامههای بخش نیروی انسانی مطابق با دستورالعملهای ایمیدرو در حال پیادهسازی است.
وی افزود: به منظور ارتقای بخش نیروی انسانی در کل مجموعه ایمیدرو، تشکیل شورای راهبری متشکل از نمایندگان شرکتها، مجتمع و طرحها و همچنین توانمندسازی مدیران حوزه نیروی انسانی مورد توجه قرار گیرد.
عبدالله عبداللهپور، مدیر منابع انسانی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان نیز طی سخنانی اجرای پروژههای استقرار مشارکت، ارزیابی عملکرد کارکنان و صلاحیت شایستگی مدیران این منطقه را از اقدامات این مجموعه عنوان کرد و بر همافزایی بیشتر واحدهای منابع انسانی ایمیدرو و شرکت و مجتمعها تاکید کرد.
مهدی رهبری، مدیر منابع انسانی و پشتیبانی ایمپاسکو با برشمردن چالشهایی که طی دهه اخیر در تامین نیروی انسانی متخصص برای شرکتها ایجاد شده، عنوان کرد: طی سالهای گذشته همزمان با پیادهسازی اصل ۴۴ و برونسپاری نیروی انسانی، قادر به جذب نیروهای جدید و متخصص نبودهایم.
وی با یادآوری اینکه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) در ۲۶ استان، ۱۹ مجتمع، ۶ شرکت و ۲۵ واحد مشغول به فعالیت در سه حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی است، ادامه داد: طی سه تا چهار سال گذشته اقدام به پیادهسازی فرایندهای جدید و ساماندهی حوزه منابع انسانی کردیم.
رهبری تصریح کرد: با استقرار مدیریت شایستگی در سه سطح فردی، سازمانی و تیمی، توانستیم ایزو ۱۰۰۱۵ نسخه ۲۰۱۹ را کسب کنیم.
مدیر منابع انسانی و پشتیبانی ایمپاسکو با بیان اینکه ۸۵ درصد از انتصابات در این شرکت در قالب این سیستم است، گفت: به رغم تمامی دستاوردهای اخیر، متخصصان این حوزه به سبب دستمزدهای پایین و نبود نظام رقابتپذیری در بخش دولتی، انگیزهای برای جذب در مجموعههای ما را ندارند؛ در حالی که با حضور در شرکتهای خصوصی، دستمزدهای چند برابری دریافت میکنند.
وی ابراز کرد: مدل فعلی نیاز به بازبینی و بازطراحی دارد تا بتوان نیروی متخصص جذب حوزه معدن و صنایع معدنی کرد. امسال نظام مدیریت عملکرد را در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، استقرار میکنیم.
در ادامه علیرضا شاهرضایی، مدیر مالی، اداری و بازرگانی مجتمع سرب و روی و باریت مهدی آباد با اشاره به اینکه این معدن بزرگترین پروژه کنسانتره روی خاورمیانه در آستانه افتتاح قرار دارد، افزود: طی سالهای اخیر این مجتمع رشد قابلتوجهی در فعالیتهای معدنی پیدا کرده اما متناسب با این امر، منابع انسانی مجتمع رشد چندانی پیدا نکرده است.
به گفته وی، در پروژه فاز نخست احداث کارخانه فراوری روی حدود ۷۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند که در فازهای بعدی این رقم افزایش خواهد یافت.
شاهرضایی کمبود نیروی انسانی متخصص را چالش مجتمع اعلام کرد و یادآور شد: چارت فعلی سازمانی با توجه به گسترده شدن فعالیتها نیازمند بازبینی است.