خبرگزاری کار ایران

برای نخستین بار در کشور انجام شد؛

بومی‌سازی اصلاح فرایند تولید سنگ‌دانه بوکسیت در «آلومینا»

بومی‌سازی اصلاح فرایند تولید سنگ‌دانه بوکسیت در «آلومینا»
کد خبر : ۱۵۲۶۶۶۰

مدیر امور فنی و فرآوری معدن شرکت آلومینای ایران گفت: برای اولین بار بومی‌سازی اصلاح فرایند تولید سنگ‌دانه بوکسیت به همت مهندسان توانمند شرکت آلومینای ایران انجام شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آلومینای ایران، محمد امین درویشی تامین پایدار بوکسیت و توسعه زنجیر ارزش آلومینا و آلومینیوم، با هدف تدارک خوراک صنایع پایین‌دستی در سطح کشور و منطقه به عنوان چشم‌انداز شرکت آلومینای ایران و نیز خلق بالاترین ارزش افزوده در تولید با تثبیت جایگاه رقابتی در راستای توسعه پایدار ملی تا افق ۱۴۰۴ را از اهداف مهم این شرکت اعلام کرد.

وی افزود: تولید مواد اولیه بوکسیت در این شرکت مبتنی بر تامین بوکسیت از معادن داخل کشور است؛ به طوری که هم‌اکنون شرکت آلومینای ایران در پنج استان کشور شامل خراسان شمالی، سمنان، یزد، کرمان و کهکیلویه و بویراحمد مشغول به فعالیت بوده و تنها خریدار بوکسیت متال گرید از معادن بخش خصوصی ایران است.

مدیر امور فنی و فرآوری معدن شرکت آلومینای ایران اظهار داشت: افزایش عمر معادن و عمیق شدن معادن جاجرم و در این میان تعطیلی معدن تاش به عنوان یکی از بهترین معادن دارای ذخایر بوکسیت با عیار بالا، سبب افزایش میزان نسبت باطله‌برداری به ۴۰ (به ازای یک تن بوکسیت، ۴۰ تن باطله استخراج می‌شود) و در نهایت افزایش قیمت‌های تمام شده و کاهش عیار بوکسیت ارسالی به کارخانه شد.

درویشی در همین راستا ادامه داد: همچنین افزایش قیمت حامل‌های انرژی نظیر برق و افزایش مدت زمان توقف آسیاها به دلیل تنوع منابع تامین و گاها سختی بالا، تلاش شد تا با ارتقا و بهبود دستگاه‌های موجود در سنگ‌شکن‌ها، افزایش بهره‌وری و کاهش سایز بوکسیت تولیدی در معدن، گامی بلند در راستای کاهش مصرف برق و افزایش ظرفیت آسیاها برداشته شود.

استفاده از ظرفیت واحد تحقیق و توسعه و به تبع آن مطالعات و تحقیقات دانشگاهی، استفاده از تجریبات قبلی و اطلاعات واحد عملیات در این زمینه، تکیه بر محاسبات کارشناسان و متخصصان واحد خردایش و‌ مشاور معدن در خصوص توان سیستم خردایش فعلی در کاهش سایز با توجه به ظرفیت سنگ‌شکن‌ها و بار در گردش اضافه شده (در این بین حفظ ظرفیت سنگ‌شکن‌ها بسیار مهم بود)، توسعه روش‌های نوین اصلاح و بازبینی تصمیمات و حفظ دانش ایجاد شده از جمله توسعه روش بازبینی پس از اقدام در هر مرحله (روش AAR) و در نهایت تصمیم به تغییر سایز دائمی با حفظ ظرفیت خوراک‌دهی به آسیاها از ۲۰ میلی‌متر به ۱۶ میلی‌متر، بخشی از دیگر اقدامات انجام شده بودند.

وی عنوان کرد: به همین منظور تغییراتی در برخی از تجهیزات و دستگاه‌ها و سنگ‌شکن‌ها، اعمال و برای این امر حدود ۳۲ میلیارد ریال هزینه شد. در این بین همکاری و تسریع در خرید واحد بازرگانی از نکات بارز کار تیمی انجام شده در این پروژه بود.

مدیر امور فنی و فرآوری معدن شرکت آلومینای ایران تصریح کرد: با اصلاح فرایند خردایش بوکسیت، ظرفیت آسیاها به میزان ۱۵ درصد افزایش یافته و از ۴۵ تن بر ساعت به ۵۲ تن بر ساعت رسید. در همین خصوص پس از اجرای پروژه و پایش نرم‌افزار انرژی شرکت مشخص شد که مصرف برق آسیاها به میزان ۹ درصد کاهش یافته است. افزایش راندمان آسیاها منجر به کاهش هزینه تولید آلومینا، کاهش مصرف انرژی در آسیاها و مصارف گلوله‌ها، کاهش آسیب‌دیدگی و توقفات خطوط تولید در اثر کاهش اورسایز محصول آسیا و کاهش تعداد آسیای فعال از ۲.۲ به ۱.۹ شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز