در بازدید معاون پارلمانی رئیسجمهور از فولاد کردستان و پروژه پیشران آهن اسفنجی بیجار مطرح شد
به دنبال تسریع در اجرای طرحهای پیشران فولاد کردستان هستیم
سید محمد حسینی در بازدید از پروژه پیشران احداث کارخانه احیا مستقیم یک میلیون و 600 هزار تنی در شهرستان بیجار، گفت: حل مشکلاتی همچون کمبود انرژی و وقفهای که این چالشها در روند اجرایی پروژههای پیشران اقتصادی ایجاد میکنند، همواره در دستور کار دولت است و به طور جدی درصدد رفع این معضلات هستیم.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، توجه به مناطق محروم و کمتر توسعهیافته در تدوین طرحهای توسعه ایران یکی از مسائل مهم پیگیریشده در دولت سیزدهم است. از سویی دیگر وجود تعداد زیادی از طرحهای عمرانی نیمهتمام که به ثمر نرسیدن آنها به معنای مستهلک شدن هرچه بیشتر طرحهای اقتصادی و سرمایه ملی در سراسر ایران است، دولت را بر آن داشته است تا در اجرای طرحهای کلان از تعلل و اهمال در تکمیل آنها اجتناب کند. در حال حاضر اهمیت مسائلی که گفته شد، باعث شده است توجه به طرحهای در دست اجرا بهویژه طرحهای کلانی که در ابتدای این دولت تحت عنوان طرحهای پیشران معرفی شد، اهمیتی دوچندان برای دستگاه اجرایی داشته باشد.
فولاد کردستان؛ تجلی خودباوری در غرب کشور
یکی از طرحهایی که مشمول همه موارد گفته شده است و در سالهای اخیر توانسته پیشرفت چشمگیری داشته باشد، طرح ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی زیر مجموعه شرکت صنایع فولاد کردستان است که آغاز آن نوری از امید را پیش چشم منطقه کمتر برخوردار بیجار افروخت. همین امر سبب شد تا در روز پنجشنبه هفته گذشته سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور دولت سیزدهم با سفر به شهر بیجار از پیشرفت پروژه و چالشهای پیش روی آن مطلع شود.
مراسم بازدید معاون پارلمانی رئیس دولت سیزدهم از مجتمع فولاد کردستان روز صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در محل کارخانه در دست ساخت این شرکت، واقع در نزدیکی شهرستان بیجار برگزار شد. این مراسم که پس از بازدید از گلزار شهدای شهرستان بیجار برگزار شد. پس از خوشآمدگویی به حسینی و تلاوت قرآن حاضران جلسه در خصوص اطلاعات چند و چون اجرای پروژه ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی در فولاد بیجار قرار گرفتند.
در ادامه محمدرضا احمدی، مدیرعامل شرکت فولاد کردستان، گفت: این پروژه جزو ۴۸ پروژه پیشران کشور است و بنا بر سخنان پیشین رهبری در جهت ایجاد بستر مناسب اقتصادی برای جلوگیری از مهاجرت ساکنان مناطق، مورد توجه و تلاش کارفرمایان و پیمانکاران قرار دارد.
معاون هماهنگی اقتصادی استاندار کردستان نیز در این مراسم، بیان کرد: یکی از مسائل مهم مورد پیگیری در استان کردستان، تعیین تکلیف تمام طرحهایی است که در دولتهای پیشین آغاز شده بود، اما تا به حال ناتمام مانده است. یکی از پروژههایی که در یکسال و نیم اخیر در استان به بهرهبرداری رسید، پروژه راهآهن سنندج بود که تا قبل از این دولت تنها ۵۰ درصد پیشرفت داشت؛ اما در دور دوم سفر رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید.
نوری افزود: ما هماکنون این نوید را میدهیم که استان کردستان به قطب فولاد در غرب کشور تبدیل شود. استان ما همچنین بزرگترین تولیدکننده طلا در ایران است و به دنبال آن هستیم تا در شهرستان سقز اولین شهرک تخصصی طلا را راهاندازی کنیم. این استان همچنین استعدادهای زیادی در حوزه کشاورزی و بازرگانی دارد.
آقاجانلو، قائممقام مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره عملکرد صنعت فولاد ایران گفت: در بیش از ۲۰ سال گذشته هدفگذاری ۵۵ میلیون تنی برای صنعت فولاد کشور انجام شده بود که در آن زمان بسیار بلند پروازانه ارزیابی شد؛ اما هماکنون دولت سیزدهم در یک قدمی تحقق این آرمان ملی قرار دارد.
وی با اشاره به مشکلات عدیدهای که صنعت فولاد در حوزه دریافت برق و گاز در سالهای اخیر با آن روبهرو بوده، افزود: اگر این مشکلات حل شود و چالشهای صنعت فولاد مورد توجه قرار گیرد، میتوان صادرات این حوزه را تا مقادیر زیادی افزایش داد.
در ادامه علیرضا زندیان، نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی سخنان خود را با رویکرد تقدیر و تشکر از مسئولان فعال در حوزه فولاد استان کردستان ایراد کرد.
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت سیزدهم رسید. وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از سخنرانی نماینده مردم بیجار نوبت به سخنران اصلی این مراسم، با اشاره به تلاشهای انجام شده در خصوص پیشبرد ۴۸ طرح پیشران اقتصادی گفت: در زمینه بهرهبرداری از این طرحها تلاشهای جدی انجام شده است. باید شرایطی در کشور فراهم کنیم که زیبنده ملت ایران است.
وی افزود: شعاری که در طرح فولاد کردستان مورد توجه قرار گرفته یعنی (کردستان شایسته توسعه) شعار بسیار خوبی است که اگر در سایر طرحها نیز اگر همین همبستگی و همافزایی موجود در پیشبرد طرح فولاد کردستان وجود داشته باشد، شاهد دستاوردهای خوبی خواهیم بود.
حسینی در خصوص مشکلات پیش روی صنعت فولاد ضمن تشکر از سهامداران شرکت برای توسعه طرح توسعه فولاد کردستان افزود: حل مشکلاتی نظیر کمبود برق و گاز و وقفهای که این چالشها در روند فعالیتهای شرکتها ایجاد میکند، همواره در دستور کار دولت است و قوه مجریه بهطور جدی درصدد حل این مسائل بر آمده است. معاون پارلمانی دولت نیز همواره به سرعت مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان را به اطلاع دولت و وزرای مربوطه میرساند.
طرح تولید ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی در شهر بیجار طبق برنامهریزیها قرار است در سال ۱۴۰۶ به بهرهبرداری برسد.
این طرح میتواند بیش از ۵۰۰ شغل بهطور مستقیم و چیزی فراتر از ۴ هزار شغل بهطور غیر مستقیم در این منطقه از کشور ایجاد کند که خود در کنار طرحهای دیگر فولاد کردستان گام مهمی در جهت بهبود زندگی اهالی این مناطق و جلوگیری از مهاجرت مردم به استانهای دیگر به شمار میرود.