خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران در بازدید از پروژه گمرک اختصاصی فولاد مبارکه:

قرارگرفتن در مسیر سبز و ارائه خدمات از جمله تسهیلات مورد نظر برای فولاد مبارکه است

قرارگرفتن در مسیر سبز و ارائه خدمات از جمله تسهیلات مورد نظر برای فولاد مبارکه است
کد خبر : ۱۴۲۴۴۶۱

محمد رضوانی‌فر، معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران در جریان بازدید از پروژه در دست احداث انبارها و محوطه‌های روباز گمرک اختصاصی شرکت فولاد مبارکه گفت: مجموعه‌ای از تسهیلگری‌ها، پذیرش ضمانت‌نامه، قرار گرفتن در مسیر سبز و ارائه خدمات خارج‌ازنوبت در زمره تسهیلاتی است که برای شرکت‌های بزرگ و خوش‌نامی مانند فولاد مبارکه در نظر گرفته شده است.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران در جریان بازدید از پروژه در دست احداث انبارها و محوطه‌های روباز گمرک اختصاصی شرکت فولاد مبارکه گفت: پیش از هرچیز از کارکنان و مدیران سخت‌کوش مجموعه فاخر فولاد مبارکه تشکر می‌کنم؛ مجموعه‌ای که جزو صنایع خوش‌نام، پیشرو و از تولیدکنندگان بزرگ کشور است.
محمد رضوانی‌فر ادامه داد: امروزه نقش فولاد مبارکه در تولید انواع ورق‌های فولادی و تأمین ورق موردنیاز بازار داخلی و بسیاری از شرکت‌های پایین‌دست، از صنایع خودروسازی گرفته تا لوازم‌خانگی، انواع لوله و پروفیل و ساخت بسیاری از سازه‌ها قابل‌مشاهده است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: فولاد مبارکه نسبت به ابعاد خود، سهم بزرگی در صادرات و واردات کشور دارد و جا دارد از زحمات کارکنان این گروه فولادی تشکر و قدردانی کنیم.

قرار دادن شرکت‌های بزرگ و خوش‌نام مانند فولاد مبارکه در فهرست فعالان مجاز یا فعالان برگزیده یکی از اقدامات گمرک جمهوری اسلامی
معاون وزیر اقتصاد در ادامه سخنان گفت: در سیاست‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران مجموعه‌ای از اقدامات برای توسعه تجارت کشور، تسهیل‌گری و افزایش حداکثری سرعت در خدمات گمرکی و کاهش مدت‌زمان انجام تشریفات در دستور کار است و قرار دادن شرکت‌های بزرگ و خوش‌نام مانند فولاد مبارکه در فهرست فعالان مجاز یا فعالان برگزیده یکی از اقدامات گمرک جمهوری اسلامی در راستای تسهیل فعالیت صنعت فولاد کشور است.
وی در همین زمینه ادامه داد: مجموعه‌ای از تسهیلگری‌ها، پذیرش ضمانت‌نامه، قرار گرفتن در مسیر سبز و ارائه خدمات خارج‌ازنوبت در زمره تسهیلاتی است که به چنین شرکت‌هایی داده می‌شود.
رضوانی‌فر در ادامه گفت: بخش دیگری از تسهیلگری‌ها به گمرک‌های اختصاصی مربوط است که در شرکت‌های بزرگ راه‌اندازی می‌شود و خوشبختانه و به‌طورکلی، مجموعه گمرکات استان اصفهان از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرده است.
به گفته رئیس‌کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر ۴۴ باب انبار اختصاصی در استان اصفهان تعبیه شده که بزرگ‌ترین و پرتراکنش‌ترین آن‌ها مربوط به فضای اختصاصی‌ای است که فولاد مبارکه ایجاد کرده است.

معتقدیم این شکل از سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ صنعتی مانند فولاد مبارکه مزیت‌های زیادی در پی دارد
وی با اشاره به راهبردهای فولاد مبارکه در زمینه احداث گمرک اختصاصی عنوان کرد: معتقدیم این شکل از سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ صنعتی مانند فولاد مبارکه مزیت‌های زیادی در پی دارد؛ اول اینکه به‌شدت از رسوب و ماندگاری کالا در مبادی بنادر و پایانه‌ها پیشگیری می‌کند. دومین مزیت مربوط به تسریع در انجام تشریفات در محوطه‌هایی است که تحت کنترل مشترک گمرک و مجتمع‌های صنعتی است؛ سوم اینکه با این اقدام متناسب با برنامه‌ریزی‌های تولید در واحدهای صنعتی، شاهد برنامه‌ریزی بهتری برای ترخیص کالا از انبارهای اختصاصی خودِ صنایع هستیم؛ به این ترتیب صنایع می‌توانند در برنامه‌ریزی کالا و دوره گردش مالیات و هزینه‌های مالی را به شکل بهتری مدیریت کنند. مضاف بر اینکه با اعتماد تولیدکنندگان بزرگی مانند فولاد مبارکه، ما بعد از انبار اختصاصی به دنبال این هستیم که بتوانیم اولین مسیر آبی را برای مجموعه‌های بزرگ بورسی مانند فولاد مبارکه ایجاد کنیم.
معاون وزیر اقتصاد در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: اقدامات بسیار خوب فولاد مبارکه برای احداث سوله‌ها و محوطه‌های گمرکی، از لحاظ مکان‌یابی، سرمایه‌گذاری، تجهیزات و زیرساخت و تأسیسات به‌تنهایی از بخش بزرگی از گمرکات جمهوری اسلامی بزرگ‌تر است و چنانچه تلاش کنند این سازه‌ها و سوله‌ها به تجهیزات و سیستم‌های مدرن و به‌روز جهانی نیز متصل و مجهز شوند، حتماً به ارائه خدمات گمرکی بهتر، بر خط و هوشمند نیز کمک شایانی خواهد شد.
رئیس‌کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران در خاتمه اظهار کرد: باتوجه‌به تلاش بی‌وقفه مسئولان فولاد مبارکه در عملیات اجرایی این پروژه امیدواریم در ۲۳ دی‌ماه، هم‌زمان با سالروز به بهره‌برداری رسیدن فولاد مبارکه، شاهد راه‌اندازی فاز اول این گمرک اختصاصی باشیم.

ایجاد گمرک اختصاصی در داخل شرکت فولاد مبارکه در زمینی به وسعت 26 هکتار
مهران سعیدی، مدیر اجرای پروژه‌های جنبی و پشتیبانی فولاد مبارکه، در خصوص مشخصات طرح گمرک اختصاصی فولاد مبارکه گفت: پروژه احداث گمرک اختصاصی و توسعه گیت محصول به‌منظور ایجاد گمرک اختصاصی در داخل شرکت فولاد مبارکه در زمینی به وسعت 26 هکتار در سایت قراضه در مجاورت درب زرین‌شهر در دو فاز تعریف گردید.
هدف از این پروژه حذف یا کاهش هزینه‌های انبارداری گمرک جمهوری اسلامی ایران، کاهش یا حذف هزینه‌های دموراژ (عدم برگشت و تخلیه کانتینرها)، کاهش زمان ترخیص کالا، کاهش هزینه‌های حمل کانتینرها از طریق حمل ریلی، دسترسی سریع و چابک به کالاهای استراتژیک و موردنیاز بهره‌برداری و تولید است. همچنین ایجاد گمرک اختصاصی با این ظرفیت در مجموعه استان اصفهان به‌عنوان یکی از استان‌های صنعتی کشور کمک شایانی به گسترش و رشد صنایع به‌ویژه فولاد خواهد کرد که بخشی از مقدمه آن، تعریف مناطق آزاد تجاری در منطقه مرکزی ایران خواهد بود.

پیشرفت 78 درصدی فاز اول پروژه
رئیس اجرای پروژه‌های ساختمانی و محوطه‌سازی نیز در تشریح جزئیات این پروژه گفت: فاز اول این پروژه در تاریخ 18/11/1400 با تحویل زمین شروع شد و تاکنون 78 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش‌بینی اتمام آن در پایان سال 1402 است.
به گفته مهدی حاجی‌احمدی این فاز شامل عملیات اجرایی احداث سوله‌های انبار سرپوشیده با متراژ تقریبی 4 سوله 8500 مترمربعی در مجموع 34,000 مترمربع و احداث ساختمان اداری گمرک شامل دو طبقه با کلیه زیرساخت‌های لازم است. مبلغ فاز اول بیش از 191 میلیارد تومان و به‌صورت PC تعریف گردیده است. تأمین ورق‌های اسکلت فلزی سوله‌ها و پوشش سقف‌ها از محصولات فولاد مبارکه بر عهده کارفرما بوده که تاکنون تولید و تحویل گردیده است. تجهیزات مکانیکی و الکتریکی این پروژه شامل سکوهای بارانداز (DOCK LEVELER)، روشنایی سوله‌ها و کل محوطه بارانداز گمرک، سیستم نظارت تصویری محوطه، سیستم اعلام حریق انبارها، سیستم توزین 60 تنی باسکول‌های گمرک و گیت محصول و تأمین تجهیزات برقی جهت نصب در پست‌های برق مهم‌ترین اقلام این پروژه است.
پیرو مذاکرات صورت‌گرفته با مدیریت برنامه‌ریزی خرید و گمرک اصفهان و به‌منظور چابکی فولاد مبارکه در امور گمرکی و ترخیص کالا مقرر شد، قسمت اول این فاز شامل سوله‌های سرپوشیده 1 و 2 با متراژ کل 17,000 مترمربع و قسمتی از محوطه بارانداز و استریپ با متراژ تقریبی 23,500 مترمربع و ساختمان اداری گمرک با کلیه زیرساخت‌های لازم تا  23دی‌ماه 1402 به بهره‌برداری برسد.
وی خاطرنشان کرد: قسمت دوم این فاز شامل سوله سرپوشیده 3 و 4 و تکمیل روشنایی و برق‌رسانی تاپایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.
رئیس اجرای پروژه‌های ساختمانی و محوطه‌سازی تأکید کرد: فاز دوم این پروژه شامل انبارهای بارانداز به‌صورت روباز با متراژ تقریبی 190,000 مترمربع، جاده‌های دسترسی داخلی، جرثقیل دروازه‌ای، ایستگاه و خط راه‌آهن در دست پیگیری و فراخوان مناقصه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز