خبرگزاری کار ایران

ایلنا پیگیری کرد؛

احتمال وجود باند قاچاق اشیای عتیقه در دست بررسی است/ انتقال تازه‌ترین اشیای کشف شده به گنجینه کرمانشاه

احتمال وجود باند قاچاق اشیای عتیقه در دست بررسی است/ انتقال تازه‌ترین اشیای کشف شده به گنجینه کرمانشاه
کد خبر : ۹۹۳۴۳۱

طی هفته‌های گذشته بیش از ۲۸۰ شی تاریخی و عتیقه در استان کرمانشاه کشف و ضبط شده است که در نبود موزه‌ای استاندارد به گنجینه استان منتقل شده‌اند در این میان وجود باند قاچاقچیان در دست بررسی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، چندی پیش امید قادری (مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه) از کشف و ضبط چند قلم شئء تاریخی ارزشمند خبر داد و گفت: نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان در روزهای اخیر موفق به دستگیری دو برادر در یکی از شهرستان‌های غربی شدند که قصد داشتند تعدادی اشیای تاریخی را به‌صورت غیرقانونی به فروش برسانند. از قاچاقچیان اشیای عتیقه، دو قطعه گل سینه و یک لوح مربوط به دوره هخامنشی و دو پیکرک فرشته بالدار مربوط به دوره سلوکیان کشف و ضبط شد.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه، پس از انجام بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی روی این اشیای تاریخی مشخص شد که دو قطعه گل سینه و دو پیکرک فرشته بالدار اصل هستند و لوح زرین هم با وجود آنکه از طلا است، اما تقلبی بوده و از آثار هنری دست‌ساز دوره هخامنشی است.

او در ادامه از کشف ۲۷۸ قطعه شیء تاریخی مربوط به دوره هخامنشی نیز خبر داد و گفت: طی هفته‌های گذشته نیز یک لوح زرین تقلبی دیگر مربوط به دوره هخامنشی در استان کشف شد که قاچاقچیان قصد داشتند آن ‌را به عنوان اصل به فروش برسانند که با هوشیاری نیروهای یگان حفاظت استان دستگیر شدند.

 کشف اشیای تاریخی از دوره هخامنشیان و البته کشف دو لوح زرین تقلبی از دوره هخامنشیان در بازه زمانی کوتاه در کرمانشاه این شائبه را بوجود می‌آورد که آیا پای باندی از قاچاقچیان و جاعلان اشیای عتیقه در میان است که سعی دارند با ارائه اشیای اصل و تقلبی از دوره هخامنشان سوداگری جدیدی در حوزه قاچاق و فروش اشیای عتیقه در کرمانشاه و استان‌های مرزی کشور به راه اندازند؟

قادری با تاکید بر آنکه در استان کرمانشاه اراده برای کشف اشیای عتیقه قاچاق بیش از گذشته شده است، گفت: هرچند نمی‌توانم بگویم که در گذشته نیز ممکن است با چنین تعدادی از قاچاق اشیای عتیقه و تاریخی در کرمانشاه روبه رو بوده‌ایم یا خیر اما اکنون رصد اطلاعاتی استان را افزایش داده‌ایم و اراده برای کشف اشیای تاریخی بیش از گذشته شده است.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به حجم زیاد کشفیات انجام شده طی هفته‌های گذشته، آیا پای باند قاچاق اشیای عتیقه در میان است که سعی دارند جعل نیز انجام دهند یا خیر، گفت: هرچند طی هفته‌های گذشته بیش از ۲۸۰ شی تاریخی کشف شده که چند شی تقلبی نیز در میان آنها بود و بیشتر آنها نیز مربوطه به دوره هخامنشیان است، اما هنوز به این مهم نرسیده‌ایم که پای باند خاصی درمیان باشد و اکنون نمی‌توانم در این خصوص پاسخ دهم. این موضوع هنوز در دست بررسی است.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه، اشیای کشف شده طی هفته‌های گذشته از سه گروه بدست آمده است. یک گروه از استان مرکزی به استان کرمانشاه آمده بودند تا اشیا را به فروش برسانند و گروه‌های دیگر ساکن استان کرمانشاه بودند. این افراد سوداگر اشیای عتیقه هستند. طبق نظر کارشناسان میراث‌فرهنگی، برآورد می‌شود اشیای تاریخی که اخیرا کشف شده، حدود ۱۵۰ میلیارد‌ ریال ارزش داشته باشند.

قادری یادآور شد: درحال رصد و شناسایی افرادی هستیم که در حوزه حفاری غیرمجاز و فروش اشیای عتیقه فعال هستند. این افراد سعی دارند برای اشیایی که بدست می‌آورند یا پیدا می‌کنند، مشتری پیدا کنند. این مهم نیز از طرق مختلف ازجمله فضای مجازی انجام می‌شود. همچنین به سراغ افرادی می‌روند که در این حوزه سابقه دارند. ما نیز درصدد شناسایی این افراد برمی‌آییم. این افراد دیگر مانند سابق نمی‌توانند هر کاری که می‌خواهند انجام دهند. بسیاری از این افراد درصدد خارج کردن اشیای عتیقه از مرزها برمی‌آیند و تعدادی از آنها نیز در کرمانشاه به فروش می‌رسد. 

به گفته او، اشیای تاریخی کشف شده طی هفته‌های گذشته تا زمان ساخت موزه‌ای استاندارد، در گنجینه استان کرمانشاه نگهداری می‌شوند. البته برخی از این اشیاء ممکن است متعلق به استان کرمانشاه نباشند که با توجه به آنکه توسط واسطه‌ها قاچاق می‌شوند، تشخیص این مهم که متعلق به کجا هستند، دشوار است. با توجه به آنکه هنوز نمی‌دانیم این اشیاء از کجا حفاری شده‌اند از این رو فعلا در گنجینه استان کرمانشاه نگهداری خواهند شد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز