یادداشتی از افشین علا:
پاکآیین جناحی نیست
افشین علا در یادداشتی برای ضرورت انتخاب پدرام پاکآیین بهعنوان نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات نوشت: چه خوب است که این انتخابات رسانهای را سیاسی نکنیم و با رای به او که آیینی پاک دارد، از آفت جناحزدگی افراطی مبرا نگاه داریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، افشین علا (شاعر و روزنامهنگار) در یادداشتی به مرور ویژگیهای پدرام پاکآیین نامزد نمایندگی مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات پرداخت.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
به عنوان شاعر و روزنامهنگاری که بیش از سه دهه در رسانهها به ویژه مطبوعات کودک و نوجوان مدیریت و سردبیری کرده ام، نکاتی چند را درباره پدرام پاک آیین، نامزد نمایندگی مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات یادآوری میکنم:
۱. پدرام پاکآیین را از سالهای دور میشناسم؛ از وقتی فقط ۱۳ سال داشت و به سروش نوجوان میآمد تا در جوار کسانی چون زنده یاد قیصر امینپور، بیوک ملکی و فریدون عموزاده خلیلی مشق روزنامهنگاری کند. اما این فقط یک تصمیم احساسی و مقطعی نبود. چراکه پدرام با آن که از همان نوجوانی شاعر و نویسندهای توانمند بود، در عرصه رسانه که عشق و آرزوی دیرینش بود، باقی ماند و بعدها عضو شورای سردبیری جامجم، ایران و مدیر کل مطبوعات داخلی شد و در هر سه قوه، مسئولیتهایی را پذیرفت که با توان و علاقهاش یعنی روزنامهنگاری مرتبط بودند. تحصیلات حقوقیاش هم به وی کمک کرد تا در این عرصه آهسته و پیوسته رود و به تندرویهای رایج در این یا آن جناح سیاسی متمایل نشود.
۲. به عنوان کسی که پدرام را نزدیک به ۳ دهه میشناسم، اطمینان دارم که دلبسته انقلاب و ارزشهای نظام است، اما به جهت اشراف بر ادبیات و تعامل با چهرههای گوناگون از جناحهای مختلف، تفکر جناحی ندارد.
من مدیر مسئول نشریهای نیستم. اما با شناختی که از تواناییهای پدرام دارم و نیز به دلیل اینکه به نخبهگرایی معتقدم و در میان نخبگان، جوانترها را بیشتر شایسته تصدی امور میبینم، اگر حق رأی داشتم به او رأی میدادم. به مدیر مسئولان محترم با هر گرایش و سلیقهای نیز اطمینان میدهم پدرام پاک آئین چهرهای است که به خوبی میتواند ضمن تعامل با سایر اعضای هیئت که از گرایشهای گوناگون درون حاکمیتاند، از حقوق رسانهها بدون ملاحظه این یا آن جناح دفاع کند و به همه نگاه برابر داشته باشد.
۳. پاک آیین، شهرستانی است و قدر رسانههای محلی اعم از مطبوعات و سایتها را میشناسد. عملکرد او در اداره کل مطبوعات داخلی هم گواه همین رفتار است. او بیش از آن که دلبسته روزنامهها و خبرگزاریهای سیاسی پایتخت باشد، دلبسته مجلات ریشهدار و نشریات و سایتهای کمبرخوردار استانی و شهرستانی است.
۴.او در دوران مدیریتش به اصلاحطلب و اصولگرا و اعتدالیها نگاه برابر داشت. در دوره او روند توقیف رسانهها که زمانی به اوج رسیده بود، متوقف شد و مجوز هیچ رسانهای به خاطر بینظمی در انتشار لغو نشد.
و سخن آخر این که هر چند مدیران مسئول رسانههای کشور از توصیههای من مستغنی و خود اهل شایستهگزینیاند، اما چه خوب است که این انتخابات رسانهای را سیاسی نکنیم و با رای به او که آیینی پاک دارد، از آفت جناحزدگی افراطی مبرا نگاه داریم.